Ухвала
від 08.04.2015 по справі 910/26006/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08.04.2015Справа № 910/26006/14

За заявою Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Міндоходів у м. Києві

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" (код ЄДРПОУ 33738463)

про банкрутство

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника не з'явився

Від боржника не з'явився

Арб. керуючий Сиволобов М.М.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" (код ЄДРПОУ 33738463), оскільки останнє має кредиторську заборгованість у сумі 1 661 825 грн. 00 коп. і неспроможне її погасити.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.11.2014 заяву прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання на 08.12.2014 та зобов'язано арбітражного керуючого Драчова Руслана Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 767 від 18.04.2013), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 05.12.2014 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС".

04.12.2014 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича про участь у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.02.2015 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС", визнано розмір вимог ініціюючого кредитора - Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Міндоходів у м. Києві на суму 1 661 825 грн. 00 коп., розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича та призначено попереднє засідання суду на 08.04.2015.

23.03.2015 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про витребування доказів.

Ухвалою попереднього засідання від 08.04.2015 затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" на загальну суму 1 661 825 грн. 00 коп. Підсумкове засідання призначено на 13.05.2015.

Крім того, у судовому засіданні 08.04.2015 розглядалось клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про витребування доказів.

Розпорядник майна надав пояснення по суті поданого клопотання.

У вказаному клопотанні розпорядник майна просив суд зобов'язати керівника боржника Балтабаєва Уміджона Еркіновича забезпечити проведення інвентаризації майна боржника, а також надати розпоряднику майна копії документів, необхідних для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС"; витребувати у Головного управління юстиції у м. Києві фінансову звітність боржника за 2009-2012 роки, а також зобов'язати Реєстраційну службу Головного управління юстиції у м. Києві надати інформацію з Державного реєстр речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та обтяжень щодо майна.

Представники заявника та присутніх кредиторів подані заяву та клопотання підтримали.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна зобов'язаний, зокрема: розглядати заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, які надійшли в установленому цим Законом порядку; вести реєстр вимог кредиторів; повідомляти кредиторів про результати розгляду їхніх вимог; вживати заходів для захисту майна боржника; аналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; скликати збори кредиторів та організовувати їх проведення; надавати державному органу з питань банкрутства відомості, необхідні для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено справу про банкрутство; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника; не пізніше двох місяців від дня порушення провадження у справі про банкрутство разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість; брати участь у розробці плану санації у випадках, передбачених цим Законом, та за можливості проведення санації боржника розробити разом з боржником не пізніше двох місяців від дня порушення провадження у справі про банкрутство план санації боржника та подати його на розгляд комітету кредиторів; виконувати інші повноваження, що передбачені цим Законом.

Статтею 22 Господарського процесуального кодексу України визначено, що сторони користуються рівними процесуальними правами.

Сторони мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати участь в господарських засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників судового процесу, оскаржувати судові рішення господарського суду в установленому цим Кодексом порядку, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

Відповідно до ст. 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Згідно зі ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Пунктом 2.1 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. № 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» визначено, що згідно з частиною другою статті 4 3 ГПК та статтею 33 ГПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Якщо подані сторонами та іншими учасниками судового процесу докази є недостатніми, господарський суд може за їх клопотанням чи за власною ініціативою витребувати в порядку підготовки справи до розгляду необхідні для цього письмові і речові докази, інші матеріали (пункти 3, 4, 6, 8 і 11 статті 65 ГПК), притому не лише від учасників судового процесу, а й від інших підприємств, установ, організацій, державних органів.

З огляду на викладене вище, розглянувши клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про витребування доказів, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд вважає за доцільне подане клопотання задовольнити.

Керуючись ст.ст. 33, 34, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича про витребування доказів задовольнити.

2. Зобов'язати керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" Балтабаєва Уміджона Еркіновича забезпечити проведення інвентаризації майна боржника, а також надати розпоряднику майна засвідчені копії документів, необхідних для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС", зокрема: статут Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС"; баланс та форму 2 фінансової звітності за 2012, 2013, 2014 роки; інформацію про участь (долі, паї, акції) боржника в інших юридичних особах; відомості щодо заборгованості божника із виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, відшкодування шкоди життю, здоров'ю громадян з роз шифровкою сум та періодів виникнення; роз шифровку дебіторської та кредиторської заборгованості із зазначенням які вимоги і в якій формі забезпечені (застава, поручительство, гарантія тощо).

3. Витребувати у Головного управління статистки у м. Києві (04050, м. Київ, вул. Тергенєвська, 71) фінансову звітність Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" (02099, м. Київ, вул. Бориспільська, буд. 9, корп. 91, оф. 509; код ЄДРПОУ 33738463) за 2009, 2010, 2011 роки, перший і другий квартали 2012 року.

4. Витребувати у Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві (03151, м. Київ, пр.-т. Повітрофлотський, 76-г) інформацію з Державного реєстр речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" (02099, м. Київ, вул. Бориспільська, буд. 9, корп. 91, оф. 509; код ЄДРПОУ 33738463) у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та обтяжень щодо майна.

5. Уповноважити розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС" арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 451 від 12.03.2013) на заповнення та подання відповідних запитів про надання інформації та отримання інформаційної довідки від Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві.

6. Копію ухвали направити сторонам, розпоряднику майна, керівнику Товариства з обмеженою відповідальністю "ТВП Вектор-ВС", Головному управлінню статистки у м. Києві (04050, м. Київ, вул. Тергенєвська, 71) та Реєстраційній службі Головного управління юстиції у м. Києві (03151, м. Київ, пр.-т. Повітрофлотський, 76-г).

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення08.04.2015
Оприлюднено20.04.2015
Номер документу43562342
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/26006/14

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 22.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 08.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 08.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні