Ухвала
від 14.04.2015 по справі 817/1076/15
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 817/1076/15

14 квітня 2015 року м. Рівне

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Борискін С.А., перевіривши виконання вимог статті 105, 106 КАС України за позовною заявою

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 доРеєстраційна служба Рівненського міського управління юстиції у Рівненській області , Рівненське міське управління юстиції у Рівненській області , Головне управління юстиції у Рівненській області , Державний Реєстратор Демчук Л.В. про визнання недійсним запису та припинення юридичної особи В С Т А Н О В И В:

Позовна заява не відповідає вимогам статті 106 КАС України.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Позивачами у позовній заяві було вказано в якості відповідачів Реєстраційну службу Рівненського міського управління юстиції у Рівненській області, Рівненське міське управління юстиції у Рівненській області, Головне управління юстиції у Рівненській області та Державного реєстратора Демчук Л.В..

Однак при цьому позовні вимоги заявлені лише до Реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції у Рівненській області. До інших відповідачів у справі позовних вимог заявлено не було.

Крім того, згідно ч.3 ст.106 КАС України, до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Позивачами до позовної заяви було додано платіжне доручення №300 від 06.04.2015 року на суму 73,08 грн., згідно якого ОСОБА_6 сплатила судовий збір за позов ОСОБА_6. Однак дана позовна заява подана та підписана 15 співпозивачами.

Відповідно до ч.6 ст.6 Закону України "Про судовий збір", у разі якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом.

Крім того, постановою Пленуму Вищого адміністративного суду України №2 від 23.01.2015 року було затверджено Довідку про результати вивчення та узагальнення практики застосування адміністративними судами Закону України «Про судовий збір» та визначено, що позови та заяви, які подаються до судів, можуть містити декілька самостійних вимог, кожна з яких є об'єктом сплати судового збору. Таким чином, з позовних заяв, що містять кілька вимог немайнового характеру, судовий збір справляється з кожної вимоги окремо.

Позивачі заявляють 2 позовні вимоги немайнового характеру, однак при цьому позивачі додали до позовної заяви квитанцію про сплату судового збору в розмірі 73,08 грн., тобто за одну позовну вимогу немайнового характеру. За розгляд іншої вимоги позивачами не було сплачено судовий збір.

За наведених обставин слід запропонувати позивачу усунути зазначені недоліки позовної заяви шляхом подання до суду позовної заяви, оформленої належним чином із зазначенням позовних вимог до кожного із відповідачів (з копіями позовної заяви для кожного з відповідачів) та докази сплати судового збору належним чином кожним позивачем пропорційно долі позовних вимог, до "08" травня 2015 р..

Керуючись статтями 105, 106, частиною 1 статті 108 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 до Реєстраційна служба Рівненського міського управління юстиції у Рівненській області , Рівненське міське управління юстиції у Рівненській області , Головне управління юстиції у Рівненській області , Державний Реєстратор Демчук Л.В. про визнання недійсним запису та припинення юридичної особи - залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 строк для усунення недоліків позовної заяви до "08" травня 2015 р..

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулась з позовом.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя Борискін С.А.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено20.04.2015
Номер документу43564316
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/1076/15

Постанова від 02.06.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Постанова від 02.06.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 13.05.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 12.05.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 14.04.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні