Ухвала
від 14.04.2015 по справі 810/873/13-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 810/873/13-а

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

14 квітня 2015 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Глущенко Я.Б., перевіривши матеріали апеляційної скарги Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області на постанову Київського окружного адміністративного суду від 23 серпня 2013 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Дюна» до Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 05.12.2012 №0000942240/2917,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 23 серпня 2013 року адміністративний позов задоволено.

Не погоджуючись із постановою суду, Білоцерківська об'єднана державна податкова інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області, яка є правонаступником відповідача, подала апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу, вважаю, що вона не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає залишенню без руху.

Відповідно до частини четвертої статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними.

У ч. ч. 1, 2 статті 186 КАС України закріплено, що апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Із матеріалів справи вбачається, що копія оскаржуваного судового рішення отримана відповідачем 03 березня 2015 року, що підтверджується розпискою уповноваженого представника апелянта ОСОБА_1 на звороті супровідного листа про відправку копій судового рішення сторонам по справі (а.с. 225). Відтак, останнім днем подання апеляційної скарги було 13 березня 2015 року.

Разом з тим, апеляційна скарга подана до суду першої інстанції лише 19 березня 2015 року, що підтверджується відтиском штампу поштового відділення на конверті з відправленням.

Таким чином, апеляційна скарга подана з пропуском строку, визначеного ст. 186 КАС України.

Із апеляційної скарги вбачається, що скаржник не порушує питання поновлення пропущеного процесуального строку. При цьому, він посилається на те, що даний строк не пропущено, стверджуючи, що копія оскаржуваної постанови отримана ним 10 березня 2015 року, на підтвердження чого надає копію першого аркушу судового рішення з вхідним реєстраційним штампом. Однак, реєстраційна дата вказаного штампу (10 березня 2015 року) не є належним доказом моменту отримання копії судового рішення, адже суперечить матеріалам справи.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність залишення апеляційної скарги без руху з метою надання апелянту можливості обґрунтувати причини пропущення строку апеляційного оскарження рішення місцевого суду шляхом подання суду відповідного клопотання.

Керуючись ст.ст. 186, 189 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області на постанову Київського окружного адміністративного суду від 23 серпня 2013 року - залишити без руху .

Роз'яснити апелянту, що він вправі протягом тридцяти днів з моменту отримання копії даної ухвали звернутися до суду апеляційної інстанції з обґрунтованим клопотанням про поновлення строку апеляційного оскарження.

Якщо в зазначений строк таке клопотання апелянтом до суду не буде подано або вказані підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя Глущенко Я.Б.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено20.04.2015
Номер документу43566260
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/873/13-а

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бухтіярова І.О.

Ухвала від 18.05.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Глущенко Я.Б.

Ухвала від 14.04.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Глущенко Я.Б.

Постанова від 23.08.2013

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 26.02.2013

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні