Рішення
від 08.04.2015 по справі 924/342/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"08" квітня 2015 р.Справа № 924/342/15

Господарський суд Хмельницької області у складі: суддя Шпак В.О., розглянувши матеріали справи

за позовом Публічного акціонерного товариство комерційний банк "ПриватБанк" м. Дніпропетровськ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кондфіл" м.Хмельницький

про стягнення 402788,10 грн. заборгованості за договором, з яких: 240189,98 грн. - заборгованість по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.- заборгованість за відсотками, 32208,97 грн.- пеня за несвоєчасність виконання зобов`язання, 13200,00 грн. штраф.

Представники сторін:

від позивача: Москалюк С.А. - за довіреністю № 1756-К-О від 04.06.2014 р.

відповідач: не з'явився

Суть спору:

Позивач - Публічне акціонерне товариство комерційного банку "ПриватБанк" м.Дніпропетровськ звернувся до суду із позовом до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Кондфіл" м.Хмельницький про стягнення 402788,10 грн. заборгованості за договором, з яких: 240189,98 грн. - заборгованість по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.- заборгованість за відсотками, 32208,97 грн.- пеня за несвоєчасність виконання зобов`язання, 13200,00 штраф.

В обґрунтування позовних вимог посилається на те, що 22.02.12р. товариством з обмеженою відповідальністю "Кондфіл" м.Хмельницький в особі директора підприємства Дубась В.Л. підписано заяву про відкриття поточного рахунку. Згідно заяви відповідач приєднався до „Умов та правил надання банківських послуг", тарифів банку, що розміщені в мережі на сайті http://privatbank.ua , https://client-bank.privatbank які разом із заявою складають договір банківського обслуговування, умови якого відповідач не виконав.

Відповідач в судове засідання не з'явився, відзиву на позов не надав.

Неявка в судове засідання господарського суду відповідача чи його представника не перешкоджає розгляду справи по суті.

Ухвали суду направлялась відповідачу на його юридичну адресу: м.Хмельницький, вул. Шевченко, б.69 , відповідно до витягу ЄДРПОУ, в матералах справи наявні повідомлення про вручення відповідачу відповідних ухвал.

Статтею 75 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що якщо відзив на позовну заяву і витребувані господарським судом документи не подано, справу можу бути розглянуто за наявними в ній матеріалами.

Пунктом 3.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №18 передбачено, що місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи - підприємця визначається на підставі відомостей, внесених до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (стаття 17 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

Підпунктом 3.9.1 Постанови передбачено, що особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК.

У разі присутності сторони або іншого учасника судового процесу в судовому засіданні протокол судового засідання, в якому відображені відомості про явку сторін (пункт 4 частини другої статті 81-1 ГПК), є належним підтвердженням повідомлення такої сторони (іншого учасника судового процесу) про час і місце наступного судового засідання.

За змістом цієї норми, зокрема, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне:

22.02.12р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Кондфіл" м.Хмельницький в особі директора підприємства Дубась В.Л, що діє на підставі статуту, подано позивачу заяву про відкриття поточного рахунку зі зразками підписів та заяву про приєднання до Умов та Правил надання банківських послуг, Тарифів банку, що розміщені на сайті http://www.privatbank.ua , , https://client-bank.privatbank , які разом із заявою складають договір банківського обслуговування

Відповідно до умов договору відповідачу було встановлено кредитний ліміт, на поточний рахунок 26005060825478 електронному вигляді через встановлені засоби електронного зв'язку банку і клієнта (системи клієнт банк , Інтернет клієнт банк, sms - повідомлення або інших), що визначено і врегульовано „Умовами та правилами надання банківських послуг".

Відповідно до пункту 3.1.1.74. умов банк надає послугу гарантованих платежів для виконання грошових зобов'язань за господарськими договорами, що укладаються між Клієнтом та його контрагентами, а також між Клієнтом і Банком (далі Послуга ). Послуга надається у вигляді виконання Банком заявок на договірне списання коштів ( далі - «гарантований платіж» або «заявка » ), згідно якої клієнт - платник доручає Банку зарахувати кошти на рахунок отримувача , в сумі і в дату, зазначені при створенні заявки. Послуга надається Банком як за рахунок власних коштів платника , так і за рахунок кредитних коштів. Споживачами цієї Послуги є платник і

одержувач платежів за господарськими договорами.

Обов'язковими реквізитами заявки на договірне списання коштів є: номер і дата заявки (присвоюються автоматично), рахунок платника, рахунок одержувача, сума платежу, призначення платежу (із зазначенням відомостей про господарському договорі, на виконання оплати по якому подається заявка), дата зарахування коштів одержувачу (дата виконання заявки), вказівки за рахунок яких коштів (власних коштів клієнта / кредитних / змішано) необхідно зарезервувати гроші для виконання гарантованого платежу (п. 3.1.1.75 Умов).

Відповідно до 3.1.1.76 Після отримання Банком за допомогою системи дистанційного обслуговування Заявки, Банк розглядає його на предмет надання або відмови в наданні Послуги, у разі відсутності у платника власних коштів та / або не кредитоспроможності платника.

Відповідно до п.3.1.77.2 якщо надання Послуги здійснюється за рахунок кредитних коштів, Банк надає платникові кредит в розмірі, передбаченому в Заявці (в межах встановленого Ліміту) шляхом зарахування їх на рахунок 3648. Порядок надання Банком кредиту та його порядок погашення платником здійснюється згідно п. 3.2.2 Умов та правил надання кредиту.

Відповідно до розділу 3.2.2 умов та правил надання банківських послуг, пунктом 3.2.2.1 передбачено, що Банк за наявності вільних грошових коштів зобов'язується надати Клієнту кредит у вигляді відновлювальної кредитної лінії, з лімітом та на цілі, зазначені, в заявці на договірне списання коштів (надали - гарантованій платіж або заявка), в обмін на зобов'язання Клієнта по поверненню кредиту, сплаті відсотків, винагороди в обумовлені цим Договором строки. Відновлювана кредитна лінія (далі - "кредит") надається Банком для виконання Клієнтом платежів за заявками на договірне списання коштів з датою виконання в майбутньому за .господарськими договорами, яка не перевищує терміну повернення кредиту, та може бути змінена або скасована Позичальником за згодою одержувача (шляхом підтвердження через дистанційний канал банківського обслуговування інтернет-клієнт-банк "Приват24"), шляхом перерахування Банком кредитних коштів на рахунок 3648, з подальшим перерахуванням в дату виконання на поточний рахунок одержувачів, що вказані в заявці. Після видачі кредиту, подані Позичальником Банку заявки можуть бути відкликані Позичальником виключно при отриманні згоди на її відкликання від одержувача (шляхом підтвердження через дистанційний канал банківського обслуговування інтернет-клієнт-банк "Приват24"). Будь-які суперечки між платником (Позичальником) та одержувачем грошових коштів, в тому числі ті, які виникли після видачі кредиту, вирішуються платником (Позичальником) з отримувачем самостійно без пред'явлення платником (Позичальником) до Банку вимоги про відкликання заявки про платіж.

Відповідно до пункту 3.2.2.2 Термін повернення кредиту зазначений в заявці. Згідно зі ст. 212, 651 Цивільного кодексу України (далі-ЦКУ) у разі порушення Клієнтом будь-якого із зобов'язань, передбачених цим Договором, Банк на свій розсуд, починаючи з 91-го дня порушення будь-якого із зобов'язань, має право змінити умови цих Умов, встановивши інший термін повернення кредиту. При цьому Банк направляє Клієнту письмове повідомлення із зазначенням дати терміну повернення кредиту. У разі не погашення Клієнтом заборгованості за цими Умовами у строк, зазначений у повідомленні, вся заборгованість, починаючи з наступного дня дати, зазначеної у повідомленні, вважається простроченою. У разі погашення заборгованості в період до закінчення 30 днів (включно) з моменту порушення будь-якого із зобов'язань, кінцевим терміном повернення кредиту є дата, зазначена в заявці.

Під датою виконання заявки Сторони погодили дату зарахування кредитних коштів на поточний рахунок одержувача, зазначеного у заявці Клієнта. Клієнт погашає заборгованість по кредиту в розмірі, зазначеному в заявці Клієнта, в строк до 30 днів з дати виконання заявки. За користування кредитам у період з дати ініціювання Клієнтом заявки до дати виконання заявки Клієнт сплачує винагороду за надання фінансового інструменту в розмірі 4% річних (але не менш ніж 5 гривень) від розміру кредиту, зазначеного у черговій заявці Клієнта. Винагорода за надання фінансового інструменту сплачується Клієнтом в дату надання в Банк чергової заявки. У період з дати виконання заявки за рахунок кредитних коштів до 30.06.2014г. Клієнт за користування кредитом сплачує Банку відсотки в розмірі 28% річних, а починаючи з 01.07.2014р. Клієнт за користування кредитом сплачує Банку відсотки в розмірі 36% річних від суми заборгованості. У випадку зміни вартості кредитних ресурсів на ринку грошових ресурсів, зміни облікової ставки НБУ, зміни курсу гривні до іноземної валюти класифікатору 1 групи іноземних валют понад на 5 та більше процентів Сторони на дату укладення цього Договору, узгодили про збільшення розміру процентної ставки за користування кредитом. При цьому, таке збільшення розміру процентів за користування кредитом не повинно перевищувати подвійного розміру процентної ставки зазначеної в цьому пункті. Інформацію про розмір узгодженої зміненої процентної ставки за користування кредитом, Банк розміщує для Клієнта одним з таких способів: в письмовій формі, через встановлені засоби електронного зв'язку Банку та Клієнта - системи клієнт-банк, інтернет клієнт-банк, "Приват 24", смс-повідомлення на останні відомі Банку номери телефонів, наданих Банку при ідентифікації та актуалізації відомостей про Клієнта, або іншими засобами. Узгоджений Сторонами змінений розмір процентів за користування кредитом є чинним з моменту розміщення його способом, зазначеним в цьому пункті, якщо інша дата не визначена в інформації про зміну розміру процентів. У разі не погашення заборгованості Клієнтом за кредитом у строк до 30 днів, включно, на 31-й день - заборгованість по кредиту стає простроченою. При цьому за користування кредитом Клієнт платить відсотки в розмірі 56% річних від суми заборгованості. Вказаний в цьому пункті строк може бути змінений згідно умов цього Договору.

Відповідно до поданих заявок відповідач з 04.11.2013 року скористався послугою „Гарантований платіж" 18 разів на загальну суму 539000 грн.: 04.11.2013 року за № 1287 на суму 25 000, 00 грн., 04.11.13 року за № 1288 на суму 25 000,00 грн., 11.11.13 року за № 1311 на суму 50 000,00 грн., 13.11.2013 року за № 1348 на суму 20 000,00 грн., 13.11.2013 року за № 1349 на суму 20 000, 00 грн., 19.11.2013 року за № 1358 на суму 50 000, 00 грн., 21 листопада 2013 року на суму 30 000,00 грн., 21.11.2013 року за № 1371 грн. на суму 25 000, 00 грн., 04.12.2013 року за № 1427 на суму 50 000, 00 грн., 10.12.2013 року за № 1442 на суму 37 000, 00 грн., 12.12.2013 року за № 1455 на суму 50 000,00 грн., 23 грудня 2013 року за № 1490 на суму 30 000, 00 грн., 23 грудня 2013 року за № 1491 на суму 50 000,00 грн., 30.12.2013 року на суму 22 000,00 грн., 30 грудня 2013 року за № 1525 на суму 5000, 00 грн., 30.12.2013 року за № 1526 на суму 30 000,00 грн., 15.01.14 року за № 1540 на суму 10 000,00 грн., 16.01.2014 року за № 1541 на суму 10 000,00 грн.

На виконання відповідного договору відповідачем погашено заборгованість в розмірі 298810,02 грн. по тілу кредиту, 15101,02 грн.- заборгованості за відсотками.

Позивач зазначає, що через неналежне виконання зобов`язань за відповідачем станом на 18.12.2014 року рахується заборгованість перед ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" в розмірі 402788,10 грн. заборгованості за договором, з яких: 240189,98 грн. - заборгованість по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.- заборгованість за відсотками, 32208,97 грн.- пеня за несвоєчасність виконання зобов`язання, 13200,00 штрафу.

Аналізуючи надані по справі докази, оцінюючи їх в сукупності, судом до уваги приймається наступне:

Згідно з абз.2 ч.1 ст.175 Господарського кодексу України майнові зобов'язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

Відповідно до ст. 11 ЦК України та ст. 174 ГК України господарські зобов'язання можуть виникати, зокрема з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать.

Згідно з ст.627 ЦК України відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Приписами ст.638 ЦК України передбачено, що договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.

Згідно з ч.2 ст.639 ЦК України, якщо сторони домовилися укласти договір у певній формі, він вважається укладеним з моменту надання йому цієї форми, навіть якщо законом ця форма для даного виду договорів не вимагалася.

Відповідно до ч. 1 ст. 1054 Цивільного кодексу України за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти.

Судом враховується, що позивач та відповідач домовились про укладення договору про кредитування шляхом підписання заяви від 22.02.2012 р. про відкриття рахунку, згідно якої відповідач приєднався до Умов та Правил надання банківських послуг, тарифів банку на відкриття рахунків. При цьому ними досягнуто згоди за всіма істотними умовами даного договору.

На виконання умов кредитного договору б/н від 22.02.12р. позивач надав відповідачу кредитний ліміт, на поточний рахунок 26005060825478, відповідачем відповідно до заявок: 04.11.2013 року за № 1287 на суму 25 000, 00 грн., 04.11.13 року за № 1288 на суму 25 000,00 грн., 11.11.13 року за № 1311 на суму 50 000,00 грн., 13.11.2013 року за № 1348 на суму 20 000,00 грн., 13.11.2013 року за № 1349 на суму 20 000, 00 грн., 19.11.2013 року за № 1358 на суму 50 000, 00 грн., 21 листопада 2013 року на суму 30 000,00 грн., 21.11.2013 року за № 1371 грн. на суму 25 000, 00 грн., 04.12.2013 року за № 1427 на суму 50 000, 00 грн., 10.12.2013 року за № 1442 на суму 37 000, 00 грн., 12.12.2013 року за № 1455 на суму 50 000,00 грн., 23 грудня 2013 року за № 1490 на суму 30 000, 00 грн., 23 грудня 2013 року за № 1491 на суму 50 000,00 грн., 30.12.2013 року на суму 22 000,00 грн., 30 грудня 2013 року за № 1525 на суму 5000, 00 грн., 30.12.2013 року за № 1526 на суму 30 000,00 грн., 15.01.14 року за № 1540 на суму 10 000,00 грн., 16.01.2014 року за № 1541 на суму 10 000,00 грн., надано кредитні кошти на суму 539000, 00 грн.

Відповідачем здійснено часткове погашення заборгованості 298810,02 грн. по тілу кредиту, 15101,02 грн.- заборгованості за відсотками, що підтверджується виписками банку по рахунку 26005060825478 наявними в матеріалах справи.

Відповідно до ст.ст. 525, 526 ЦК України, ст. 193 ГК України зобов'язання мають виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від виконання зобов'язань не допускається.

Згідно з ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Приписами ст. 629 ЦК України встановлено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 1056-1 ЦК України процентна ставка за кредитом може бути фіксованою або змінюваною. Тип процентної ставки визначається кредитним договором. Розмір процентів, тип процентної ставки (фіксована або змінювана) та порядок їх сплати за кредитним договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів.

Судом встановлено, що відповідач не виконав в повному обсязі своїх зобов'язань щодо своєчасного повернення суми кредиту, сплати відсотків за користування кредитом. Згідно поданого позивачем розрахунку станом на 18.12.2014 року р. заборгованість за кредитом складає : 240189,98 грн. - заборгованість по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.- заборгованість за відсотками

Невиконання зобов'язання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання) стаття 610 ЦК України визначає, як порушення зобов'язання.

Частиною 1 ст. 612 ЦК України встановлено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

За таких обставин, оцінюючи надані позивачем докази, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги про стягнення 240189,98 грн. - заборгованості по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.- заборгованості за відсотками обґрунтовані, підтверджені належними у справі доказами та підлягають задоволенню.

За приписами ч. 1 ст. 230 ГК України, п. 3 ч. 1 ст. 611 ЦК України у разі порушення правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити штрафні санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня).

Пунктом 4 ст. 231 ГК України передбачено, що у разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в розмірі, передбаченому договором. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов'язання або у певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов'язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).

Відповідно до ст. 549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Частиною другою ст. 551 ЦК України визначено, якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Відповідно до пункту 3.2.2.10.1. у разі порушення Клієнтом будь-якого із зобов'язань по сплаті відсотків за користування кредитом , передбачених п.п. 3.2.2.6.2, 3.2.2.9.1 -3.2.2.9.3 цього Договору , термінів повернення кредиту , передбачених п.п. 3.2.2.2, 3.2.2.6.3, 3.2.2.6.16, 3.2.2.7.2 цього Договору , винагороди , передбаченого п.п. 3.2.2.6.5, 3.2.2.9.4-3.2.2.9.6 цього Договору , Клієнт сплачує Банку за кожний випадок порушення пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який сплачується пеня, (у% річних) від суми простроченого платежу за кожний день прострочення платежу. А в разі реалізації Банком права , передбаченого п. 3.2.2.2 цього Договору, Клієнт сплачує Банку пеню в розмірі, зазначеному в Заявці, від суми заборгованості за кожен день прострочення. Сплата пені здійснюється у гривні.

Сторони погодили, що розмір пені, зазначений у цьому пункті, може бути на розсуд Банку зменшений. У разі зменшення банком розміру пені, зазначеної в цьому пункті Договору, Банк за своїм вибором телекомунікаційного способу доставки інформації, повідомляє Позичальника узгодженими Сторонами способами телекомунікацій протягом 5 днів з дати прийняття рішення про зменшення розміру пені. Узгодженими Сторонами способами телекомунікацій є: система дистанційного обслуговування "Приват24", СМС -повідомлення, термінали самообслуговування та ін При цьому, додаткові узгодження Сторін не потрібні.

Відповідно до п.3.2.2.10.2 В разі порушення Клієнтом будь-якого із зобов'язань, передбачених п.п. 3.2.2.6.7, 3.2.2.6.8, 3.2.2.6.11, 3.2.2.9.9, цього Договору, Клієнт сплачує Банку за кожний випадок порушення штраф в розмірі 2% від суми отриманого кредиту. Сплата штрафу здійснюється в гривні.

Відповідно до п. 3.2.2.10.3 Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі 10 (десять)% від суми кредиту, використаної не за цільовим призначенням (у тому числі порушення порядку використання кредиту, передбаченого п.1.1 цього Договору). Сплата штрафу здійснюється в гривні. Сплата штрафу здійснюється в день здійснення платежу з порушенням вимог щодо цільового використання кредиту.

Окрім того, відповідно до п.3.2.2.10.8 В разі порушення Клієнтом строків платежів по будь-якому з грошових зобов'язань, передбачених цим договором, більш ніж на 30 днів, що спричинило звернення Банку до судових органів, Клієнт сплачує Банку штраф, який розраховується за такою формулою: 1000, 00 гривень + 5 % від суми встановленого в Заявці на цілі, відмінні від сплати страхових платежів і платежів для оплати реєстрації предметів застави в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна.

Відповідно до п.6 статті 232 Господарського кодексу України, нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання, зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коди зобов'язання мало бути виконано, відповідно до 3.2.2.10.4 нарахування неустойки за кожний випадок порушення зобов'язань, передбачених п.п. 3.2.2.10.1 - 3.2.2.10.3 цього Договору, здійснюється протягом 15 років з дня, коли відповідне зобов'язання мало бути виконано Клієнтом.

Позивачем заявлено до стягнення 32208,97 грн.- пені за несвоєчасність виконання зобов`язання та 13200,00 грн. штрафу (п.3.2.2.10.8 )

Проаналізувавши поданий позивачем розрахунок, суд вважає, що позивачем правомірно в межах можливих нарахувань заявлено до стягнення вищевказану суму та штрафу

Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

Судові витрати відповідно до ст. 49 ГПК України покладаються на відповідача.

Керуючись ст. 44, 49, ст. 82, ст. 83-85, ст. 116 Господарського процесуального кодексу України, суд

вирішив:

Позов публічного акціонерного товариство комерційний банк "ПриватБанк" м.Дніпропетровськ до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кондфіл" м.Хмельницький про стягнення 402788,10 грн. заборгованості за договором, з яких: 240189,98 грн. - заборгованість по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.- заборгованість за відсотками, 32208,97 грн.- пеня за несвоєчасність виконання зобов`язання, 13200,00 грн. штрафу задоволити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Кондфіл" м.Хмельницький, вул. Шевченко, б.69 (код 38100234) на користь Публічного акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" м. Дніпропетровськ, вул.Набережна Перемоги, буд.. 50, (код 14360570) 240189,98 грн.(двісті сорок тисяч сто вісімдесят дев'ять гривень, 98 копійок) заборгованості по основній сумі кредиту, 117189,15 грн.(сто сімнадцять тисяч сто вісімдесят дев'ять гривень, 15 копійок) заборгованості за відсотками, 32208,97 грн. (тридцять дві тисячі двісті вісім гривень, 97 копійок) пені за несвоєчасність виконання зобов`язання, 13200,00 (тринадцять тисяч двісті гривень, 00 копійок) штрафу та 8055,76 (вісім тисяч п'ятдесят п'ять гривень, 76 копійок) судового збору.

Видати наказ.

Повне рішення складено 14 квітня 2015 р.

Суддя В.О. Шпак

Віддрук. 3 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу, м.Дніпропетровськ, вул.Набережна Перемоги, буд.50

3 - відповідачу. м.Хмельницький, вул Шевченко , буд 69 рекомендованими із повідомленням

Дата ухвалення рішення08.04.2015
Оприлюднено23.04.2015
Номер документу43643004
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/342/15

Рішення від 08.04.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 01.04.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні