Ухвала
від 14.10.2014 по справі 826/14375/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

УХВАЛА

про вихід із скороченого провадження

та призначення справи до розгляду у судовому засіданні

14 жовтня 2014 року м. Київ № 826/14375/14

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Данилишин В.М., розглянувши у порядку скороченого провадження матеріали адміністративної справи за позовом публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Подільського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, треті особи: товариство з обмеженою відповідальністю "ТЛЛ" та товариство з обмеженою відповідальністю "Українські склади будматеріалів", про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва 18 вересня 2014 року надійшов позов публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (далі - позивач) до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Подільського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві (далі - відповідач), третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю "ТЛЛ" (далі - ТОВ "ТЛЛ"), про:

- визнання протиправними дій державного реєстратора відповідача щодо внесення запису від 30 липня 2014 року № 10711110014029357 про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності юридичної особи - ТОВ "ТЛЛ" (код ЄДРПОУ 38090719) (далі - оскаржуваний запис);

- скасування у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі - ЄДР) оскаржуваного запису;

- зобов'язання державного реєстратора відповідача внести до ЄДР запис про скасування державної реєстрації припинення підприємницької діяльності юридичної особи - ТОВ "ТЛЛ" (код ЄДРПОУ 38090719).

Ухвалою суду від 23 вересня 2014 року, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), відкрито скорочене провадження в адміністративній справі.

Разом з тим, 13 жовтня 2014 року до суду через канцелярію надійшла письмова заява товариства з обмеженою відповідальністю "Українські склади будматеріалів" (далі - ТОВ "Українські склади будматеріалів") про залучення його до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, а також про розгляд справи за загальними правилами.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України, у разі недостатності повідомлених позивачем обставин або якщо за результатами розгляду поданого відповідачем заперечення суд прийде до висновку про неможливість ухвалення законного судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, суд розглядає справу за загальними правилами цього Кодексу, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Враховуючи викладену норму та надходження до суду заяви ТОВ "Українські склади будматеріалів", а також оцінивши наявні у матеріалах справи докази, суд прийшов до висновку про наявність підстав для задоволення поданої заяви та необхідність розгляду справи за загальними правилами шляхом проведення відкритого судового засідання.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 53, 160, 165, 183-2, 254 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити подану заяву. Вийти із скороченого провадження.

2. Допустити ТОВ "Українські склади будматеріалів" (ідентифікаційний код 35029704; місцезнаходження: пр-т Перемоги, 95, м. Чернігів, 14000) до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

3. Призначити справу до розгляду суддею одноособово у судовому засіданні, яке відбудеться 22 жовтня 2014 року о 16 год. 00 хв. в Окружному адміністративному суді міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Командарма Каменєва, 8, корпус 1, зал № 37.

4. У судове засідання викликати уповноважених представників позивача, відповідача та третіх осіб.

5. Запропонувати позивачу надати у судове засідання через уповноваженого представника: 1) власне письмове підтвердження того, що у провадженні інших судів України або органів, які у межах своєї компетенції вирішують спори, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет, з тих же підстав та не має рішень інших судів та органів з такого спору; 2) засвідчені копії наявних додаткових письмових доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовується позов (крім тих, які долучено до позову як додатки); 3) письмові пояснення із зазначенням причин неможливості надання таких доказів для сприяння у витребуванні їх судом.

6. Запропонувати відповідачу надати у судове засідання через уповноваженого представника засвідчені копії наявних додаткових письмових доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються заперечення проти позову (крім тих, які долучено до позову як додатки), або письмові пояснення із зазначенням причин неможливості надання таких доказів для сприяння у витребуванні їх судом.

7. Запропонувати третім особам надати у судове засідання через уповноважених представників письмові пояснення (заперечення) щодо позову разом із засвідченими копіями наявних письмових доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються такі пояснення (заперечення), або письмові пояснення із зазначенням причин неможливості надання таких доказів для сприяння у витребуванні їх судом.

8. Роз'яснити, що згідно зі ст.ст. 71, 128 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, а також у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися та справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

9. Копії ухвали направити сторонам та третім особам (вручити їх уповноваженим представникам) у порядку та спосіб, встановлені ст.ст. 33, 35, 38 КАС України, роз'яснивши, що вони мають право заявити клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту ухвалення.

Відповідно до ч. 1 ст. 255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб та підлягає виконанню на всій території України.

Суддя В.М. Данилишин

Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено28.04.2015
Номер документу43711342
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідміну державної реєстрації припинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —826/14375/14

Ухвала від 29.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 22.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 22.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 22.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 22.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 22.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 17.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Донець О.Є.

Ухвала від 17.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Донець О.Є.

Ухвала від 01.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 01.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні