Ухвала
від 22.04.2015 по справі 922/2344/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"22" квітня 2015 р.Справа № 922/2344/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Суслової В.В.

при секретарі судового засідання Помпі К.І.

розглянувши матеріали справи

за позовом Приватного підприємства "ПОЛБУД", м. Харків до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська технологічна компанія", м. Харків про спонукння до виконання договору за участю представників:

позивача - не з'явився

відповідача - Золотухін І.В., довіреність

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "ПОЛБУД" звернулось до господарського суду Харківської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська технологічна компанія" про спонукання до виконання умов договору, а саме просить зобов'язати відповідача до виконання вимог п. 3.2.1., п. 3.2.2. договору купівлі-продажу нерухомого майна щодо нотаріального посвідчення та держаної реєстрації договору. Судові витрати позивач просить покласти на відповідача.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 14 квітня 2015 року прийнято вказану позовну заяву до розгляду, порушено провадження у справі та призначити її до розгляду у судовому засіданні на "22" квітня 2015 р. о(об) 10:30.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 17 квітня 2015 року клопотання Приватного підприємства "ПОЛБУД" про забезпечення позову задовольнено, вжито заходи до забезпечення позову по справі № 922/2344/15 до вирішення справи по суті шляхом зупинення судом реалізації арештованого майна, заборонено ППВР ВДВС ГУЮ у Харківській області, ВПВР УДВС ГУЮ у Харківській області, Ленінському ВДВС ХМУЮ проводити торги (реалізацію) майна - нежитлових будинків (літери - ДІ-1, Л-1, Д-3, Е-1, М-2, Н-2, И-1, С-1, Р-1, П-1, Ж-1, К-1), що знаходяться за адресою: м. Харків, пр. Московський, б. 303.

В призначене судове засідання 22" квітня 2015 р. з'явився представник відповідача.

Позивач свого уповноваженого представника в судове засідання не направив, витребуваних судом документів не надав, клопотанням (вх.№ 15999 від 21.04.2015р.) просив суд відкласти розгляд даної справи у зв'язку з терміновим відрядженням керівника підприємства, відсутністю можливості участі будь-якого представника підприємства в судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строку, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин не може бути вирішено в даному судовому засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Враховуючи неявку представника позивача у судове засідання, ненадання позивачем всіх витребуваних ухвалою суду документів, приймаючи до уваги принцип змагальності сторін та те, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, а також те, що сторонам необхідно надати суду витребувані докази, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача про відкладення розгляду справи та відкласти розгляд справи в межах строку, визначеного ст. 69 ГПК України.

На підставі викладеного та керуючись статтями 4 3, 22, 33, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання Приватного підприємства "ПОЛБУД" про відкладення розгляду справи.

2. Розгляд справи відкласти на "28" травня 2015 р. об 11:00 год.

3. Зобов'язати сторони за три дні до початку судового засідання надати до суду:

позивачу: оригінали документів, доданих до позовної заяви, надати для огляду в судовому засіданні, довідки держстатистики (реєстраційної палати) про включення позивача та відповідача до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на час розгляду справи, належним чином завірені довідки про назви та номери рахунків сторін у кредитних установах, документальне та нормативне обґрунтування позовних вимог, письмове обгрунтування щодо залучення третіх осіб зазначених у вступній частині позовної заяви;

відповідачу: відзив на позовну заяву, докази в обґрунтування своїх заперечень, при їх наявності, належним чином завірену довідку про назви та номери рахунків у кредитних установах, довідку держстатистики про включення відповідачів до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на час розгляду справи, докази права власності на будівлі які є предметом договору купівлі-продажу нерухомого майна від 30.06.2008 року.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФО П - за наявності).

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя В.В. Суслова

Дата ухвалення рішення22.04.2015
Оприлюднено29.04.2015
Номер документу43745344
СудочинствоГосподарське
Сутьспонукння до виконання договору

Судовий реєстр по справі —922/2344/15

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 17.04.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні