Ухвала
від 29.05.2009 по справі 3/32-09-1240
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/32-09-1240

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"29" травня 2009 р.Справа № 3/32-09-1240

За позовом: Приватного підприємства "Єлізавета"

До відповідача: Комінтернівської районної державної адміністрації Одеської області  

Третя особа: Красносільська сільська рада Комінтернівського району Одеської області

про зобов'язання вчинити певні дії

Суддя          Д'яченко Т.Г.

Суть спору: Позивач –Приватне підприємство "Єлізавета" звернувся до господарського суду Одеської області із позовною заявою, в якій просить суд зобов'язати Комінтернівську районну державну адміністрацію Одеської області здійснити заходи щодо відведення земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району, зобов'язати Комінтернівську районну державну адміністрацію Одеської області затвердити акт вибору земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району та зобов'язати Комінтернівську районну державну адміністрацію Одеської області надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та авто центру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району.  

Ухвалою господарського суду Одеської області від 16.03.2009р. порушено провадження у справі №3/32-09-1240.

Рішенням господарського суду Одеської області від 30.03.2009р. у справі  №3/32-09-1240 позовну заяву Приватного підприємства "Єлізавета" задоволено у повному обсязі, зобов'язано Комінтернівську районну державну адміністрацію Одеської області здійснити заходи щодо відведення земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району, зобов'язано Комінтернівську районну державну адміністрацію Одеської області затвердити акт вибору земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району, зобов'язано Комінтернівську районну державну адміністрацію Одеської області   надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району, стягнуто з Комінтернівської районної державної адміністрації Одеської області на користь Приватного підприємства "Єлізавета" державне мито в сумі 85 грн., витрати на ІТЗ судового процесу у сумі 118 грн.

21.05.2009р. до господарського суду Одеської області надійшла заява Приватного підприємства "Єлізавета", у якій підприємство просить суд роз'яснити рішення господарського суду Одеської області від 30.03.2009р. у справі  №3/32-09-1240, стосовно виконання п. 3 резолютивної частини рішення, а саме зобов'язання Комінтернівської районної державної адміністрації Одеської області  затвердити матеріали вибору земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета" загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району.

Згідно ч 1. ст. 89 ГПК України, суддя за заявою сторони чи державного виконавця роз'яснює рішення, ухвалу, не змінюючи при цьому їх змісту, а також за заявою сторони або за своєю ініціативою виправляє допущені в рішенні, ухвалі описки чи арифметичні помилки, не зачіпаючи суті рішення.

Відповідно до положень ст. 151 Земельного кодексу України  вибір  місця  розташування  земельних  ділянок  здійснюють відповідні сільські, селищні, міські, районні, обласні ради, Верховна Рада Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, Кабінет Міністрів України відповідно до їх повноважень щодо вилучення та передачі (надання) цих ділянок. Відповідний орган  державної  влади  або  орган  місцевого самоврядування згідно із своїми повноваженнями розглядає заяву (клопотання) і в тижневий строк з дня її реєстрації направляє її копії на розгляд територіальних органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів, органів містобудування і архітектури та охорони культурної спадщини, природоохоронних і санітарно-епідеміологічних органів, а також до відповідних територіальних органів виконавчої влади з питань лісового або водного господарства (у разі вилучення (викупу), надання, зміни цільового призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення чи водного фонду). Зазначені органи протягом трьох тижнів з дня одержання заяви (клопотання) надають відповідній сільській, селищній, міській, районній, обласній раді чи Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевій державній адміністрації висновок про можливість відведення земельної ділянки для цілей, зазначених у заяві (клопотанні), граничні розміри земельної ділянки та її площу, склад угідь земель, вимоги щодо відведення земельної ділянки. Після  отримання висновків органів,  зазначених у частині сьомій цієї статті, про можливість відведення земельної ділянки для цілей, зазначених у заяві (клопотанні), та рішення Верховної Ради України (у разі необхідності) відповідний орган державної влади або орган місцевого самоврядування, згідно із своїми повноваженнями, у двотижневий строк розглядає матеріали вибору земельної ділянки і приймає рішення про затвердження зазначених матеріалів та надає дозвіл і вимоги на розроблення проекту відведення земельної ділянки або мотивоване рішення про відмову.

В результаті розгляду наявних у справі матеріалів судом по-суті встановлено право позивача на набуття земельної ділянки загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру в оренду на умовах визначених до внесення змін до Земельного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України „Про державний бюджет України на 2008 рік”.

Положення діючого Земельного кодексу передбачають порядок розгляду матеріалів вибору земельної ділянки і прийняття рішення про затвердження  матеріалів вибору земельної ділянки, з урахуванням викладеного, по суті в п. 3 рішення господарського суду Одеської області від 30.03.2009р. у справі  №3/32-09-1240 йде мова про затвердження саме матеріалів вибору земельної ділянки загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст. 86, 89 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Роз'яснити, що п. 3 резолютивної частини ухвали господарського суду Одеської області від 30.03.2009р. у справі  №3/32-09-1240, відповідно до якого мова йде про зобов'язання Комінтернівської районної державної адміністрації Одеської області (67500, Одеська область, Комінтернівський район, смт. Комінтернівське, п-т 40-річчя Визволення, 1) затвердити матеріали вибору земельної ділянки Приватному підприємству "Єлізавета"  (65111, м. Одеса, Проспект Добровольського, 156, кв. 152, код 31079573) загальною площею 0,62 га передбаченої під розміщення торгівельних павільйонів та автоцентру, яка розташована на 18-му кілометрі Старокиївського шосе на території Красносільської сільської ради Комінтернівського району.

.

Суддя                                                                                               Д'яченко Т.Г.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.05.2009
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4397327
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/32-09-1240

Ухвала від 29.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 16.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Рішення від 30.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні