Ухвала
від 06.05.2015 по справі 922/2596/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022, м. Харків, проспект Леніна, б.5, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

06 травня 2015 року Справа № 922/2596/15

Провадження №19/913/99/15

Суддя Косенко Т.В., розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРТЕХТОРГ», м.Харків

до Приватного підприємства «МАШСЕРВІС-ЛОКОМОТИВ», м.Луганськ

про стягнення 400000 грн. 00 коп.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 27.04.2015 № 922/2596/15 позовні матеріали, за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРТЕХТОРГ» до Приватного підприємства «МАШСЕРВІС-ЛОКОМОТИВ» про стягнення 400000 грн. 00 коп., були передані за територіальною підсудністю до господарського суду Луганської області.

06.05.2015 був проведений автоматичний розподіл в автоматизованій системі документообігу суду, у відповідності до вимог ст.2-1 Господарського процесуального кодексу України, та справа передана на розгляд судді Косенко Т.В.

За інформацією Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта», наведеній у листі від 30.04.2015 № 50-06/42, (що розміщений на офіційному сайті Вищого господарського суду України http://vgsu.arbitr.gov.ua/), пересилання пошти до/з міста Луганськ тимчасово не здійснюється.

Відповідно до п.п.3 п.6 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 № 01-06/1290/14 (з наступними змінами) «Про Закон України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції» якщо у господарського суду наявні достовірні (тобто документально підтверджені підприємством зв'язку відомості про неможливість здійснення поштових відправлень до певних населених пунктів чи місцевостей, то суд не вчиняє дій, зазначених у п.п.1 і 2 цього пункту. У такому разі, а також у випадках, коли поштові відправлення учасникам судового процесу все ж було надіслано, але їх повернуто підприємством зв'язку через неможливість вручення, суд здійснює відповідне повідомлення шляхом надсилання телеграми, телефонограми, з використанням факсимільного зв'язку чи електронною поштою або з використанням інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення. У такому разі на примірнику переданого тексту, що залишається у матеріалах справи, зазначаються дата і година його передачі і прізвища та ініціали осіб, які передали і прийняли текст. У матеріалах справи мають міститися документи, що підтверджують отримання учасником судового процесу повідомлення (завірений судом витяг з журналу реєстрації телефонограм, журналу реєстрації електронних поштових відправлень тощо).

Зі спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців № 20485190, який мається в матеріалах справи вбачається, що юридичною адресою відповідача у справі, станом на 24.04.2015, є: 91043, м.Луганськ, вул.Ломоносова, б.73 кім.114-А; керівником ПП «МАШСЕРВІС-ЛОКОМОТИВ» значиться Рудаковський Юрій Олексійович, місце проживання якого є: 93413, Луганська обл., м.Сєвєродонецьк, пр.-т Радянський, б.74, секція 28, кім.150. В договорі купівлі-продажу № б/н від 15.02.2014 у розділі «Місцезнаходження та реквізити сторін» зазначена адреса ПП «МАШСЕРВІС-ЛОКОМОТИВ»: 61000, м.Харків, вул.Пушкінська, 43.

З огляду на вищевикладене, вбачається необхідність для повідомлення відповідача розмістити інформацію про дату та час судового засідання на сторінці господарського суду Луганської області (у розділі «Новини та події суду») офіційного веб-порталу «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет: http://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/ , надіслати копію ухвали на адресу керівника підприємства та на фактичну адресу підприємства зазначену в договорі купівлі-продажу № б/н від 15.02.2014.

Розглянувши подані матеріали, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст.15, 17, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовні матеріали № 922/2596/15 до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Розгляд справи призначити на 02 червня 2015 року, об 11 год. 40 хв.

3. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м.Харків, проспект Леніна, 5, 2-й поверх, каб. № 213.

4. Зобов'язати позивача:

- надати письмові пояснення на відзив відповідача, нормативне обґрунтування та документальне підтвердження викладених в поясненні доводів;

- надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні; належним чином засвідчені копії додатків, - до матеріалів справи;

- у разі часткової/повної сплати суми, що заявлена у позові, надати оригінали відповідних платіжних документів для огляду, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи;

- провести за своєю ініціативою звірення розрахунків з відповідачами на день слухання справи , за результатами звірення скласти акт, в якому вказати суму боргу, підписаний повноважними представниками сторін (керівником та бухгалтером) акт звірення у належній формі подати господарському суду;

- надати письмові пояснення, щодо розбіжностей в договорі купівлі-продажу № б/н від 15.02.2014 у вступній його частині та у розділі «Місцезнаходження та реквізити сторін», а саме в ініціалах директора ТОВ «Інтертехторг», визначившись: Слєпцова Т .В. або Слєпцова І .В.

5. Зобов'язати відповідача:

- надати відзив на позовну заяву, докази його надсилання/вручення позивачу, нормативне обґрунтування та документальне підтвердження викладених у відзиві доводів;

- надати документи у підтвердження свого правового статусу на день розгляду справи у суді (Статут, положення, свідоцтво, довідку, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи;

- у разі часткової/повної сплати суми, що заявлена у позові, надати оригінали відповідних платіжних документів для огляду, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи;

- прийняти участь у звіренні розрахунків з позивачем, у разі незгоди з сумою позову надати контррозрахунок.

Суд вважає за необхідне попередити учасників судового процесу, що за ненадіслання витребуваних судом документів та за ухилення від вчинення дій, покладених судом на сторін цією ухвалою, з них може бути стягнутий штраф в дохід Державного бюджету України, передбачений п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України.

Звернути увагу учасників судового процесу на необхідність надіслання поштової кореспонденції по даній справі за адресою: 61022, м.Харків, проспект Леніна, 5.

Витребувані судом документи мають бути подані учасниками судового процесу, до початку судового засідання, до канцелярії суду з метою реєстрації автоматизованою системою документообігу суду та присвоєння кожному з них реєстраційного номеру (п.п.3.1.8. п.3 Інструкції з діловодства в господарських судах України). До того ж, документи повинні бути оформлені належним чином, а саме за змістом ст.36 Господарського процесуального кодексу України йдеться про подання письмових доказів в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, крім того, п.5.27. Національного стандарту України «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації» (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом», назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Явка компетентних та повноважних представників сторін в засідання суду обов'язкова. Повноваження представників повинні бути оформлені у відповідності з вимогами ст.28 Господарського процесуального кодексу України та п.п.1.8, 2.2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» (копії документів, що підтверджують повноваження представників, повинні бути засвідченні належним чином).

Інформація про дату та час судового засідання додатково розміщена на сторінці суду офіційного веб-порталу «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет ( http://lg.arbitr.gov.ua/ ).

Суддя Т.В.Косенко

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення06.05.2015
Оприлюднено13.05.2015
Номер документу44076474
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2596/15

Ухвала від 27.04.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Рішення від 02.06.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 06.05.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні