Ухвала
від 07.03.2014 по справі 826/10300/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

07.03.2014з р. м. Київ № 826/10300/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Шулежка В.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Арка Ріелті» про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Арка Ріелті» до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

З позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось товариство з обмеженою відповідальністю «Арка Ріелті» (далі - позивач, ТОВ «Арка Ріелті») до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень від 11.02.2013 р. № 0001322240 та № 0001332240.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 12.09.2013 року В задоволенні позовних вимог відмовлено.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 28.11.2013 року рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове рішення про задоволення позовні повністю.

Також, Київським апеляційним адміністративним судом винесено додаткову постанову, якою присудив на користь ТОВ «Арка Ріелті» сплаченого судового збору у розмірі 6882,00 грн.

На виконання вищевказаної постанови позивачу 06.02.2014 року видано виконавчий лист.

Представником позивача подано заяву від 25.02.2014 року про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником, в якій просить замінити боржника, а саме Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі м. Києва Державної податкової служби її правонаступником на Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві та проводити судове засідання без участі позивача.

З урахуванням положень ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про доцільність розгляду заяви в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів справи.

Розглянувши заяву та надані документи, суд дійшов висновку про необхідність заміни відповідача його правонаступником, зважаючи на наступне.

Згідно зі ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Згідно з Указом Президента України від 24.12.2012 року № 726/2012 «Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади» постановлено утворити Міністерство доходів і зборів України, реорганізувавши Державну митну службу України та Державну податкову службу України, а також поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування.

Відповідно до п.2 постанови Кабінету міністрів України від 20.03.2013 р. №229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» органи Державної податкової служби та Державної митної служби були реорганізовані шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів.

У відповідності до додатку № 2 вищевказаної постанови № 229 Державна податкова інспекція у Голосіївському районі Державної податкової служби приєдналася до Державна податкова інспекція у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві.

При цьому, пунктом 3 постанови Кабінету міністрів України від 20.03.2013 р. №229 визначено, що територіальні органи Міністерства доходів і зборів є правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну відповідача Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі м. Києва Державної податкової служби її правонаступником Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м Головного управління Міндоходів у м. Києві.

За таких обставин, розглянувши наявні матеріали справи, суд вважає заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Арка Ріелті» обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 264 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Арка Ріелті» про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником задовольнити.

Замінити Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Державної податкової служби її правонаступником на Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Шулежко В.П.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.03.2014
Оприлюднено20.05.2015
Номер документу44210859
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/10300/13-а

Ухвала від 07.03.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Постанова від 28.11.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Хрімлі О.Г.

Постанова від 12.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 03.07.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні