Ухвала
від 14.05.2015 по справі 276/1682/14-а
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

К/800/21576/15

14 травня 2015 року м. Київ

Суддя Вищого адміністративного суду України Н.В. Васильченко,

розглянувши касаційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Володарсько-Волинському районі Житомирської області на постанову Володарсько-Волинського районного суду Житомирської області від 20 січня 2015 року та ухвалу Житомирського апеляційного адміністративного суду від 02 квітня 2015 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Володарсько-Волинському районі Житомирської області про визнання протиправними дій, -

в с т а н о в и л а :

Постановою Володарсько-Волинського районного суду Житомирської області від 20 січня 2015 року, залишеною без змін ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 02 квітня 2015 року, визнано протиправними дії управління Пенсійного фонду України у Володарсько-Волинського району Житомирської області щодо не призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до п. "ж" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ОСОБА_1

Зобов'язано управління Пенсійного фонду України у Володарсько-Волинському районі Житомирської області призначити та нарахувати ОСОБА_1 пільгову пенсію відповідно до п. "ж" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" з 02 квітня 2014 року.

Рішення судів мотивовані тим, що згідно записів трудової книжки позивачка протягом 1983-2004 років працювала в колгоспі ім. Горького, КСП "Діброва", ПСП "Діброва". З 15.03.2011 року по даний час позивачка працює робітницею в підрозділі забійного цеху сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Старинська птахофабрика". Згідно довідки з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Старинська птахофабрика" здійснює діяльність по розведенню свійської птиці, вирощуванню зернових та бобових культур, насіння олійних культур, розведення інших тварин, виробництво м'яса свійської птиці, тобто є сільськогосподарським підприємством. Із довідок Старинської птахофабрики слідує, що ОСОБА_1 працює робітницею забійного цеху та виконує роботи по забою птиці.

У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухвалених у справі судових рішень, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.

Відповідно до п. 5 ч. 5 ст. 214 КАС України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

За змістом цієї норми касаційна скарга повинна містити посилання на неправильне застосування норм матеріального права при вирішенні справи та/або порушення судами норм процесуального права (у разі оскарження судового рішення по суті - пояснення, яким чином такі порушення вплинули на правильність вирішення справи).

Виходячи зі змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень, зазначена касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права.

Виходячи з наведеного та керуючись п. 5 ч. 5 ст. 214 КАС України, -

у х в а л и л а :

Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі.

Копію ухвали разом з доданими до скарги матеріалами направити скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого

адміністративного суду України Н.В. Васильченко

Дата ухвалення рішення14.05.2015
Оприлюднено20.05.2015
Номер документу44243355
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —276/1682/14-а

Ухвала від 14.05.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 02.04.2015

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 05.03.2015

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 05.03.2015

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Постанова від 20.01.2015

Адміністративне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Мельник М. Л.

Ухвала від 15.12.2014

Адміністративне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Мельник М. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні