Ухвала
від 20.05.2015 по справі 906/101/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "20" травня 2015 р. Справа № 906/101/15

За заявою Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" (м.Київ)

До боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Листопад" (смт.Гуйва, Житомирський район, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від заявника: не з'явився

від боржника: не з'явився

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Листопад" (смт.Гуйва, Житомирський район, Житомирська область).

Ухвалою суду від 12.05.2015р. було прийнято та призначено до розгляду в засіданні суду заяву арбітражного керуючого Ушача Ю.В. на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Листопад".

19.05.2015р. до господарського суду Житомирської області від ПАТ "Комерційний банк "Надра" надійшло клопотання, в якому заявник просить суд розглянути заяву арбітражного керуючого Ушача Ю.В. на участь у справі про банкрутство за відсутності представника ініціюючого кредитора та задовольнити вказану заяву арбітражного керуючого Ушача Ю.В. на участь у справі про банкрутство в якості розпорядника майна.

Арбітражний керуючий Ушач Ю.В. та представник боржника в засідання суду не з'явились.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до абз. 2 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", арбітражний керуючий - фізична особа, призначена господарським судом у встановленому порядку в справі про банкрутство як розпорядник майна, керуючий санацією або ліквідатор з числа осіб, які отримали відповідне свідоцтво і внесені до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення розпорядника майна господарським судом у справах про банкрутство затверджується Пленумом Вищого господарського суду України за погодженням з державним органом з питань банкрутства.

Постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013р. №1 затверджено Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

Відповідно до п. 4.12.2 наведеного Положення арбітражний керуючий, визначений автоматизованою системою, протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство зобов'язаний надати господарському суду заяву про його участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 31.03.2015р. було зокрема, порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Фірма "Листопад"; визнано вимоги ініціюючого кредитора ПАТ "Комерційний банк "Надра" до ТОВ "Фірма "Листопад" в розмірі: 1031663,28 грн. заборгованості за основою сумою кредиту; 26069,60 грн. заборгованості по відсоткам за користування кредитом; 6090,00 грн. витрат по сплаті судового збору; введено процедуру розпорядження майном боржника на строк 115 календарних днів; призначено розпорядником майна боржника ТОВ "Фірма "Листопад" (ідентифікаційний код 32805418): Кізленка В.А.; справу до розгляду в попередньому засіданні суду призначено на "28" травня 2015 р.

Ухвалою господарського суду від 24.04.2015р. було, зокрема, задоволено заяву арбітражного керуючого Кізленка В.А. про дострокове припинення повноважень розпорядника майна по справі, звільнено арбітражного керуючого Кізленка В.А. від виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "Фірма "Листопад" та ухвалено вчинити повторний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

На повторний запит суду від 24.04.2015р. автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство визначено кандидатуру арбітражного керуючого - Ушача Юрія Володимировича.

Ухвалою суду від 27.04.2015р. зобов'язано арбітражного керуючого Ушача Ю.В. упродовж трьох днів з дня отримання даної ухвали надати господарському суду заяву про участь у справі до якої мають бути долучені копія свідоцтва арбітражного керуючого та копія договору страхування відповідальності.

Як свідчать матеріали справи, до господарського суду від арбітражного керуючого Ушача Ю.В. надійшла заява на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Листопад". До даної заяви, арбітражним керуючим додано копію свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №531 від 15.03.2013р. та копію договору СТД №3359272 страхування відповідальності арбітражного керуючого від 20.04.2015р.

Розглянувши вищезазначену заяву арбітражного керуючого Ушача Ю.В. на участь у справі про банкрутство ТОВ "Фірма "Листопад" в якості розпорядника майна, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором не можуть бути призначені арбітражні керуючі: 1) які є заінтересованими у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня усунення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов'язків, покладених цим Законом. До призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Згідно з інформацією, що міститься на публічному сайті Єдиного реєстру арбітражних керуючих, дію свідоцтва Ушача Ю.В. про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №531, виданого 15.03.2013р., не зупинено.

Також арбітражним керуючим у поданій заяві зазначено про те, що він не є зацікавленою особою у даній справі, не здійснював управління боржником та не належить до осіб жодної категорії, які не мають права здійснювати повноваження арбітражного керуючого, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи приписи ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.4.14 Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого постановою Пленуму ВГС України від 16.01.2013р. №1 та проаналізувавши Єдиний державний реєстр арбітражних керуючих, суд дійшов до висновку, що арбітражний керуючий Ушач Ю.В. відповідає встановленим критеріям, а тому, його заява про участь у справі про банкрутство ТОВ "Фірма" Листопад" в якості розпорядника майна боржника підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Згідно з ч. 5 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

З огляду на викладені норми законодавства, суд вважає за необхідне встановити арбітражному керуючому Ушачу Ю.В. грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна боржника в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна боржника, сплата якої здійснюється ініціюючим кредитором.

Керуючись ст.ст.114,115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.77,86 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Призначити розпорядником майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Листопад" (ідентифікаційний код 32805418): Ушача Юрія Володимировича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №531 від 15.03.2013р., місцезнаходження: 14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 42, оф.42, ідентифікаційний код 2266408896).

2. Встановити арбітражному керуючому Ушачу Ю.В. грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Сплата грошової винагороди в процедурі розпорядження майном здійснюється заявником (кредитором) та за рахунок коштів заявника у зазначеному розмірі.

3. Справу до розгляду в попередньому засіданні суду призначити на "28" травня 2015 р. о 12:00 у приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. 407.

4. Зобов'язати розпорядника майна боржника Ушача Ю.В.:

- подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів;

- скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду;

- разом з боржником та ініціюючим кредитором організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника, у тому числі встановити обсяг майна, що підлягає обов'язковій реєстрації, та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника в строк не пізніше двох місяців; результати проведеної інвентаризації та визначення вартості майна боржника подати суду;

- проаналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; вчинити дії щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, докази чого надати у наступне судове засідання;

- надати інформацію про рух коштів на розрахункових рахунках боржника;

- надати довідки з реєстраційних установ, що знаходяться на всій території України (24 області та м.Київ), і зокрема з: Центрів надання послуг, пов'язаних з використанням транспортних засобів, відділів земельних ресурсів, інспекцій по Держтехнагляду, БТІ, територіальних управлінь Держгірпромнагляду, Інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю, тощо (станом на день судового розгляду справи);

- надати докази встановлення наявності активів боржника шляхом надіслання відповідних запитів до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державного підприємства "Український інститут промислової власності", Державного департаменту інтелектуальної власності, Державної митної служби України, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті (Укрморрічінспекція), Держгірпромнагляду, Державної авіаційної служби України або їх територіальних представництв;

- надати письмову інформацію з документальним підтвердженням про наявність/відсутність за боржником авторських прав;

- надати письмову інформацію з документальним підтвердженням щодо дебіторської заборгованості боржника;

- надати відомості з державного реєстру підприємств, установ та організацій про участь боржника, як засновника (учасника) у статутних фондах інших господарюючих суб'єктів;

- надати додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування; підтверджуючі документи подати суду;

- письмовий відзив на заяву кредитора ПАТ "ЕК"Житомиробленерго" з урахуванням результатів розгляду вимог кредитора боржником; докази письмового повідомлення кредитора про результат розгляду заяви.

5. Зобов'язати ПАТ "ЕК"Житомиробленерго":

- надіслати на адресу розпорядника майна Ушача Ю.В. заяву кредитора №08/5330-002683 від 15.04.2015р. з грошовими вимогами до боржника на суму 38938,50грн.; відповідні докази надіслання надати суду.

6. Реєстраційній службі Житомирського районного управління юстиції надіслати на адресу господарського суду в термін до 28.05.2015р. витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про внесення відомостей про розпорядника майна Ушача Ю.М., згідно запиту.

В засідання суду викликати уповноважених представників заявника, боржника, ПАТ "ЕК"Житомиробленерго" та розпорядника майна Ушача Ю.В.

Ухвала господарського суду набирає законної сили у встановленому законом порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Окрім того, учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об'єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред'являти до суду окремими оформленими документами.

Суддя Костриця О.О.

1 - заявнику (реком. з повідомл.)

2- боржнику (реком. з повід.)

3,4- арбітражному керуючому Ушачу Юрію Володимировичу (14027, м.Чернігів, прос. Перемоги, буд.189, кв.93; 14027, м.Чернігів, вул. Шевченка, 42, оф.42, ) (реком. з повід.)

5-Реєстраційній службі Житомирського районного управління юстиції Житомирської області, разом із запитом (реком. з повід.)

6 - ПАТ "Житомиробленерго" (м. Житомир, вул. Пушкінська,32/8) (реком.)

Дата ухвалення рішення20.05.2015
Оприлюднено25.05.2015
Номер документу44263775
СудочинствоГосподарське
Сутьте, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу

Судовий реєстр по справі —906/101/15

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 08.11.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.10.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 15.12.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні