Ухвала
від 14.05.2015 по справі 2-328/12-1012
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-328/12-1012

Провадження № 2-др/366/5/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2015 року Іванківський районний суд Київської області у складі: головуючого судді Ткаченка Ю.В., при секретарі судового засідання Хомич В.М., розглянувши у порядку, визначеному ч. 2 ст. 197 ЦПК України, в смт. Іванків заяву ОСОБА_1, подану через представника ОСОБА_2, про ухвалення додаткового рішення по справі за позовом ОСОБА_1 до СГВК «Прибірський», Прибірської сільської ради Іванківського району Київської області про встановлення факту прийняття спадкового майна та визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач через представника звернулася до суду з заявою про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі № 2-328/12-1012, посилаючись на те, що після вступу рішення в законну силу позивач звернулася до уповноважених органів для оформлення спадщини - земельного паю. Однак отримати земельну ділянку в натурі не змогла, оскільки на той час землі СГВК «Прибірський» уже були передані у власність особам, які мали на них право. На даний час реалізувати своє право, встановлене судовим рішенням, позивач може лише отримавши у власність земельну ділянку із земель запасу Прибірської сільської ради. Це питання може бути вирішено лише виключно Головним управлінням Держземагенства України в Київській області. Тому позивач просить ухвалити додаткове рішення, яким зобов'язати Головне управління Держземагенства України в Київській області надати їй земельну ділянку відповідно до сертифіката на право власності на земельну частку (пай) із земель запасу Прибірської сільської ради Іванківського району Київської області.

У судове засідання сторони не з'явилися.

Позивач та її представник про причини неявки суду не повідомили, про час та місце розгляду справи повідомлені судовою повісткою.

Відповідачі - СГВК «Прибірський», Прибірська сільська рада Іванківського району Київської області направили до суду листи, в яких зазначено, що вони не мають заперечень проти задоволення заяви позивача.

Дослідивши матеріали справи, заяву про ухвалення додаткового рішення, суд вважає, що вона не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням Іванківського районного суду Київської області від 02 серпня 2012 року позов було задоволено; встановлено факт отримання ОСОБА_3 за сертифікатом серії KB № 0150409 земельної частки (паю) у розмірі 6.34 умовних кадастрових гектари у с. Прибірськ Іванківського району Київської області; встановлено факт прийняття спадщини, яка складається з земельної частки (паю) у розмірі 6.34 умовних кадастрових гектари у с. Прибірськ Іванківського району Київської області відповідно до сертифікату серії KB № 0150409 після смерті ОСОБА_3, яка померла 14.05.1999 року, її чоловіком, ОСОБА_4; встановлено, що ОСОБА_1 фактично прийняла спадщину після ОСОБА_4, який помер 11.04.2000 року, а саме: права власності земельну частку (пай) у розмірі 6.34 умовних кадастрових гектари у с. Прибірськ Іванківського району Київської області відповідно до сертифікату серії KB № 0150409; визнано за ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, право власності на спадкове майно, що залишилося після смерті її батька, ОСОБА_4, який помер 11.04.2000 року, а саме на земельну частку (пай) в розмірі 6.34 умовних кадастрових гектари за сертифікатом серії KB № 0150409 у с. Прибірськ Іванківського району Київської області.

Підстави для ухвалення додаткового рішення визначені ч. 1 ст. 220 ЦПК України.

Згідно з п.20 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року № 14 «Про судове рішення у цивільній справі» додаткове рішення може бути ухвалено лише у випадках і за умов, передбачених ст. 220 ЦПК; воно не може змінити суті основного рішення або містити в собі висновки про права та обов'язки осіб, які не брали участі у справі, чи вирішувати вимоги, не досліджені в судовому засіданні. Додаткове рішення може ухвалити лише той склад суду, що ухвалив рішення в даній справі. В іншому разі особа має право звернутися до суду з тими вимогами на загальних підставах. При порушені питання про ухвалення додаткового рішення з інших підстав суд ухвалою відмовляє в задоволенні заяви.

Суд приходить до висновку, що не має підстав для ухвалення додаткового рішення, оскільки вимоги, які ставляться позивачем у заяві, не були предметом дослідження в судовому засіданні при розгляді справи по суті; позивач просить зобов'язати вчинити на її користь дію особу, яка взагалі не є стороною у справі; по своїй суті заява має зовсім інші обставини і підстави, ніж позовна заява, а тому ухвалення додаткового рішення фактично зводиться до зміни сутності рішення, що суперечить вимогам процесуального законодавства.

Керуючись ст.ст. 220, 293 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відмовити ОСОБА_1 в ухваленні додаткового рішення по справі № 2-328/12-1012 за її позовом до СГВК «Прибірський», Прибірської сільської ради Іванківського району Київської області про встановлення факту прийняття спадкового майна та визнання права власності на спадкове майно.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Іванківський районний суд протягом 5 днів з моменту отримання її копії.

Суддя:

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.05.2015
Оприлюднено26.05.2015
Номер документу44289541
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-328/12-1012

Ухвала від 14.05.2015

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 15.06.2012

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Рішення від 02.08.2012

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 04.07.2012

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні