Ухвала
від 27.02.2015 по справі 810/778/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 лютого 2015 року № 810/778/15

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши в м. Києві адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Сальдо Трейд» до Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області про оскарження наказу, визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

ТОВ «Сальдо Трейд» звернулось до суду з позовом до Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області, в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ від 14.11.2014 №1572 «Про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ «Сальдо Трейд», визнати протиправними дії відповідача щодо формування в Акті від 28.11.2014 №3653/10-02-22-01/38793749/118 «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ «Сальдо Трейд» з питань дотримання вимог податкового законодавства по взаємовідносинах з ПП «ТК»Буд Центр» (код СДРПОУ 39036338) та ТОВ «Укр.Карго Транс» (код СДРПОУ 38568876) за період з 01.03.2014 по 31.03.2014 року» висновків про відсутність об'єктів оподаткування податком на додану вартість та порушення абз. 1, 2 п. 198.6 ст. 198 ПК України, визнати протиправними дії відповідача щодо внесення до системи автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів відомостей на підставі даного Акту, зобов'язати відповідача внести до вказаної системи відповідні зміни в частині скасування відображених на підставі висновків даного Акту відомостей.

Пунктом 3 ч. 1 ст. 107 КАС України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу, яка містить перелік загальних для всіх позовних заяв елементів (реквізитів), що дають необхідну інформацію для вирішення судом питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначається ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є.

На порушення вказаних вимог у позовній заяві не вказано адреси електронної пошти позивача, або відомостей про її відсутність.

Згідно ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається, зокрема, документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Проте, до позовної заяви не додано доказів сплати судового збору.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Також згідно ч. 3 ст. 106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

На порушення вказаних вимог до позовної заяви не додано жодного доказу на підтвердження обґрунтованості позовних вимог та викладених у ній обставин, зокрема, доказів внесення на підставі Акту відомостей, вчинення інших протиправних, на думку позивача, дій або бездіяльності, прийняття рішень, які порушують його охоронювані законом права.

Крім того, до позовної заяви не додано копії оскаржуваного наказу від 14.11.2014 №1572 «Про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ «Сальдо Трейд» та доказів на спростування висновків перевірки.

Зазначені обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам ст. 106 КАС України.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

Отже, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу часу для усунення зазначених недоліків.

Вказані недоліки повинні бути усунені у строк до 13 березня 2015 року шляхом подання до суду позовної заяви з дотриманням вимог ст. 106 КАС України.

Керуючись ст.ст. 87, 107, 108, 160, 165 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Сальдо Трейд» до Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області про оскарження наказу, визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви до 13 березня 2015 року.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Лапій С.М.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2015
Оприлюднено02.06.2015
Номер документу44402898
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/778/15

Ухвала від 13.03.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 27.02.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні