Ухвала
від 16.04.2015 по справі 475/231/15-ц
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

35 м. смт. Доманівка Доманівський район Миколаївська область Україна 56400

Справа № 475/231/15-ц

Провадження № 2/475/118/15

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

16.04.2015смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області у складі: головуючої судді Якименко Л.М., при секретарі Куш О.П., за участі представника позивача прокурора Льовіна К.В., відповідача ОСОБА_1, його представника юриста Вовчанської Г.С., представників відповідачів: Доманівської районної державної адміністрації - ОСОБА_2, Зеленоярської сільської ради - ОСОБА_3, при розгляді у відкритому судовому засіданні в смт.Доманівка цивільної справи за позовом прокурора Доманівського району в інтересах держави до Доманівської районної державної адміністрації, Зеленоярської сільської ради, ОСОБА_1 про визнання незаконними та скасування розпоряджень Доманівської райдержадміністрації та рішення Зеленоярської сільської ради, визнання недійсним державних актів на землю та зобов'язання повернути земельні ділянки, -

в с т а н о в и в:

У березні 2015 року прокурор Доманівського району звернувся до суду в інтересах держави (в особі Головного управління Держземагенства у Миколаївській області) із вказаним вище позовом до відповідачів про визнання незаконними та скасування розпоряджень Доманіівської райдержадміністрації та рішення Зеленоярської сільської ради, визнання недійсним державних актів на землю та зобов'язання повернути земельні ділянки, зазначивши, що в ході перевірки прокуратурою виявлено факт порушення вимог закону при виділенні у власність ОСОБА_4 земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у розмірі 6,07 умовних кадастрових гектарів на території Зеленоярської сільської ради Доманівського району Миколаївської області. Посилався, що вказана земельна ділянка належала ОСОБА_4 на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії МК №0643 від 24.02.2003 року і була набута наступним чином. Ділянка площею 5,64 га була передана у приватну власність ОСОБА_4 із земель запасу сільської ради безоплатно відповідно до рішення Зеленоярської с/ради №2 від лютого 2000року. Вказував, що передача у власність ОСОБА_4 земельної ділянки відбулася з порушенням вимог чинного законодавста. Зокрема, в ході перевірки у березні 2014 року встановлено, що ОСОБА_4 подавала заяву про надання їй земельної ділянки (паю), проте 12.02.1999року при розгляді заяви, рішенням загальних зборів їй було відмовлено у наданні земельної ділянки (паю), та після 12.02.1999року Зеленоярська сільська рада не розглядала питання про передачу земельної ділянки у власність ОСОБА_4 Вказував, що Рішенням Зеленоярської сільської ради №2 від лютого 2000року ХП сесії 23 скликання незаконно надано земельну частку (пай) та передано у приватну власність із земель запасу сільської ради, оскільки вона у члени КСП не приймалась, а тому права на отримання у власність земельної частки (паю) не мала. Вказав, що на підставі розпоряджень Доманівської РДА №247 від 16.08.2002р. та №249 від 28.11.2002р. ОСОБА_4 надано дозвіл на складання Проекту відведення земельної ділянки (паю) у розмірі 6,07 у.к.га та видано державний акт на право приватної власності на землю МК №0643 від 24.02.2003року. Зазначав, що в подальшому ОСОБА_4 померла, після смерті її відкрилася спадщина на земельну ділянку, яка була оформлена відповідачем ОСОБА_5 за заповітом. У звВ»язку з наведеним, прокурор району просив визнати незаконними та скасувати зазначені рішення Зеленоярської сільської ради, розпорядження Доманівської райдержадміністрації, отримані державні акти на землю слід визнати недійсними, а також зобовВ»язати відповідача ОСОБА_1повернути земельні ділянки, як отримані з порушенням вимог чинного законодавства.

У судовому засіданні до початку розгляду справи по суті представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_6 клопотала долучити до справи письмовий доказ: архівну копію Протоколу №5 загальних зборів колективного сільськогосподарського підприємства В«АвангардВ» від 31.01.2000року про прийняття у члени КСП, окрім інших, також ОСОБА_4, про що не заперечували інші учасники судового розгляду.

Після ознайомлення із вказаним протоколом, прокурор прокуратури ОСОБА_7 подав суду заяву прокурора району, який, посилаючись на ст.205 ЦПК, просив закрити провадження у справі у звВ»язку з відсутністю порушень вимог чинного законодавства України.

У відповідності до п.3 ч.1 ст.205 ЦПК України суд ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом. Підстав для неприйняття відмови від позову судом не встановлено.

У відповідності до вимог ч.2 ст.174, ч.3 ст. 206 ЦПК України позивач попереджений про наслідки відмови від позову, оскільки провадження у справі закривається і він не зможе повторно звернутися до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет, і з тих самих підстав.

Керуючись п.3 ч.1 ст.205 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за позовом прокурора Доманівського району в інтересах держави до Доманівської районної державної адміністрації, Зеленоярської сільської ради, ОСОБА_1 про визнання незаконними та скасування розпоряджень Доманівської районної державної адміністрації та рішення Зеленоярської сільської ради, визнання недійсним державних актів на землю та зобов'язання повернути земельні ділянки, - закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Миколаївської області через суд першої інстанції шляхом подачі у 5-денний строк з дня винесення ухвали в порядку ст.295 ЦПК України.

Головуюча суддя : ОСОБА_8

СудДоманівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.04.2015
Оприлюднено03.06.2015
Номер документу44433939
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —475/231/15-ц

Ухвала від 16.04.2015

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Л. М.

Ухвала від 05.03.2015

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Л. М.

Ухвала від 16.03.2015

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Л. М.

Ухвала від 23.03.2015

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні