Ухвала
від 17.11.2014 по справі 758/13527/14-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/13527/14-ц

У Х В А Л А

ІМЕНМ УКРАЇНИ

17 листопада 2014 року суддя Подільського районного суду м.Києва Богінкевич С. М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «І.С.К. Виробництво» про звільнення з посади директора,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з вищезазначеним, з порушенням вимог чинного цивільно-процесуального законодавства, які ставляться до її форми та змісту, а тому вона підлягає залишенню без руху для усунення недоліків, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ст.3 ЦПК України кожна особа має право у порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Згідно ч. 1 ст. 118 ЦПК України, позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції, де вона реєструється, з дотриманням порядку, встановленого частинами другою і третьою статті 11-1 цього Кодексу, та не пізніше наступного дня передається визначеному судді.

Статті 119 та 120 ЦПК України встановлюють обов'язкові вимоги до змісту та форми позовної заяви, обов'язок дотримання яких покладається на позивача.

Так стаття 119 ЦПК України, визначає, що позовна заява повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви. До позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Незважаючи на вимоги вищезазначених норм цивільно-процесуального Закону, позивачем у своєму позові не обґрунтовано нормами процесуального та матеріального права, виходячи з приписів ст.16 ЦК України та норм КЗпП України, підстави обрання ним такого способу захисту свого права та/або інтересу, як прийняття рішення про припинення трудових відносин та звільнення з посади директора, за власним бажанням згідно ст. 38 КЗпП України, а також підстави пред'явлення позовних вимог саме до ТОВ «І.С.К. ВИРОБНИЦТВО», в якому він працює директором, оскільки фактично відбувається поєднання позивача та відповідача в одній особі, що є недопустимим виходячи з принципів цивільного судочинства.

Враховуючи вищевикладене, позовна заява не може вважатися такою, що відповідає вимогам чинного цивільно-процесуального законодавства, які ставляться до її форми та змісту.

Стаття 121 ЦПК України визначає, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 11, 118, 119, 120, 121 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «І.С.К. ВИРОБНИЦТВО» про звільнення з посади директора - залишити без руху.

Надати позивачу строк в 2 (два) дні з дня отримання ухвали, для усунення недоліків.

Роз'яснити позивачу, що в разі невиконання вимог ухвали в указаний термін, матеріали позовної заяви будуть вважатись неподаними і повернуті йому.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяС. М. Богінкевич

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.11.2014
Оприлюднено03.06.2015
Номер документу44480457
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/13527/14-ц

Ухвала від 30.07.2015

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Богінкевич С. М.

Рішення від 25.05.2015

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Богінкевич С. М.

Ухвала від 17.11.2014

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Богінкевич С. М.

Ухвала від 03.12.2014

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Богінкевич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні