Ухвала
від 28.05.2015 по справі 8/115
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.05.2015 р. Справа № 8/115

Господарський суд Львівської області у складі судді Гутьєвої В.В.

при секретарі Куцик І.М.

розглянувши матеріали заяви: Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області, м.Пустомити Львівської області

про поточні грошові вимоги до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт", м.Пустомити Львівської області на суму 10 641,93 грн.

у справі за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю „ФК Факторинг", м.Київ

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт", м.Пустомити Львівської області

за участю:

УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області: Верещинська О.Я. - гол. спеціаліст-юрисконсульт

ліквідатор: Онушканич Я.В. - арбітражний керуючий

Відповідно до ст.20 ГПК України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді заявлено не було. На підставі ст.22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки сторін

ВСТАНОВИВ:

Суть заяви: Товариство з обмеженою відповідальністю „ФК Факторинг" звернулось у суд із заявою про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт" у порядку, встановленому ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 07.12.2009 р. порушено провадження у справі та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

За результатами проведення підготовчого засідання 12.01.2010 р. введено процедуру розпорядження майном боржника і розпорядником майна у справі призначено арбітражного керуючого Онушканича Я.В., а також зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство ТзОВ „Леопрінт". Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника опубліковано в офіційному друкованому органі - газеті "Голос України"за № 164 від 04.09.2010 р.

Ухвалою суду від 29.06.2011 р. затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт".

Ухвалою суду від 05.03.2012 р. припинено процедуру розпорядження майном ТзОВ „Леопрінт", введено процедуру санації боржника та призначено керуючим санацією арбітражного керуючого Онушканича Я.В., якого суд зобов'язав розробити та подати на затвердження комітету кредиторів план санації Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт".

Постановою від 22.01.2013 р. суд визнав Товариство з обмеженою відповідальністю „Леопрінт" банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру і ліквідатором банкрута призначив арбітражного керуючого Онушканича Ярослава Васильовича, ліцензія серії АГ № 594757 від 07.02.2011 р., якого суд зобов'язав судову процедуру ліквідації банкрута здійснювати у порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури опубліковано в офіційному друкованому органі - газеті „Голос України" № 19 (5519) від 30.01.2013 р.

18.05.2015 р. Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області подало на адресу суду заяву про поточні грошові вимоги до боржника на суму 10 641,93 грн. Ухвалою суду від 21.05.2015 р. заяву Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області прийнято до розгляду. Розгляд заяви призначений на 28.05.2015 р.

28.05.2015 р. в судовому засіданні представник УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області заяву про поточні грошові вимоги до боржника на суму 10 641,93 грн. підтримав повністю. Ліквідатор надав суду повідомлення (за вхідн. № 21601/15 від 26.05.2015 р.) на заяву УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області, відповідно до якого ліквідатором зазначено, що вимоги на суму 17 841,41 грн. - це вимоги, які виникли під час проведення процедури банкрутства, не були заявлені упродовж двох місяців з дня офіційного оприлюднення оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в офіційному друкованому органі - газеті „Голос України" № 19 (5519) від 30.01.2013 р., відтак, вказані вимоги не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Розглянувши заяву Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області з поточними грошовими вимогами до боржника на суму 10 641,93 грн., заслухавши представника кредитора та ліквідатора, суд встановив.

Вимоги УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області обґрунтовані розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», розрахунками суми заборгованості до Пенсійного фонду України щодо ТзОВ „Леопрінт", які долучені до заяви УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області та підтверджують грошові вимоги УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області на суму 10 641,93 грн.

Положеннями ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. з наступними змінами та доповненнями визначено, що грошове зобов'язання - це зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов'язань відносяться також зобов'язання щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов'язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов'язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов'язань боржника, в тому числі зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Відповідно до абз. 7 ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитор - юридична або фізична особа, а також органи доходів і зборів та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство.

Відтак, поточні грошові вимоги Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області на суму 10 641,93 грн. є обґрунтованими і підлягають визнанню та включенню до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт".

Враховуючи, що заявник звільнений від сплати судового збору, судовий збір на суму 1 218,00 грн. підлягає включенню в першу чергу реєстру вимог кредиторів боржника в доход Державного бюджету України.

У заяві УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області просить суд зменшити конкурсні вимоги УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області на суму 22 400,00 грн. Ухвалою суду від 26.10.2010 р. визнано грошові вимоги Управління Пенсійного фонду України у Пустомитівському районі Львівської області на суму 131 031,84 грн., з них: 66 428,08 грн. - друга черга реєстру вимог кредиторів ТзОВ „Леопрінт", 64 603,76 грн. - шоста черга реєстру вимог кредиторів ТзОВ „Леопрінт". Ухвалою від 29.06.2011 р. затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт". Суд в межах провадження у справі про банкрутство не наділений повноваженнями вносити зміни в реєстр вимог кредиторів, в т. ч. зменшувати конкурсні вимоги. Відповідні зміни можуть бути внесені судом після перегляду ухвали про затвердження реєстру вимог кредиторів в апеляційному або касаційному порядку, а також перегляду ухвали за нововиявленими обставинами. Відповідно до абз. 7 ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. з наступними змінами та доповненнями внесення змін до затвердженого господарським судом реєстру вимог кредиторів здійснюється виключно за наслідками перегляду ухвали господарського суду в апеляційному та касаційному порядку або за нововиявленими обставинами, а також у разі правонаступництва. Відповідно до ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. з наступними змінами та доповненнями після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого, зокрема, додається реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів. Відтак, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні заяви УПФ України в Пустомитівському районі Львівської області про зменшення конкурсних вимог на суму 22 400,00 грн.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 40, п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. з наступними змінами та доповненнями та ст.ст. 49, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Визнати грошові вимоги Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області на суму 10 641,93 грн.

В першу чергу реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт" (81100, Львівська область, м.Пустомити, вул.Грушевського, 33; код ЄДРПОУ № 02467587) включити в доход Державного бюджету України судовий збір на суму 1 218,00 грн.

Суддя Гутьєва В.В.

Дата ухвалення рішення28.05.2015
Оприлюднено04.06.2015
Номер документу44482541
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Леопрінт", м.Пустомити Львівської області

Судовий реєстр по справі —8/115

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 30.05.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 27.12.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 20.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Ухвала від 29.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 16.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 13.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні