Ухвала
від 25.05.2015 по справі 805/1529/15-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

25 травня 2015 року Справа № 805/1529/15-а

приміщення суду за адресою: 84112, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 2

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.,

при секретарі судового засідання Мороз Н.О.,

за участю

позивача - не з'явився,

представника позивача - ОСОБА_1 - на підставі довіреності,

представника відповідача - не з'явився,

представника третьої особи - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Первинна профспілкова організація відокремленого підрозділу «Шахта «Прогрес» Державного підприємства «Торезантрацит», про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії, -

встановив:

22 квітня 2015 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_2 (далі - позивач), від імені якої діє представник на підставі довіреності ОСОБА_3, до Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області (далі - відповідач або ТУ Держгірпромнагляду), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Первинна профспілкова організація відокремленого підрозділу «Шахта «Прогрес» Державного підприємства «Торезантрацит» (далі - третя особа або Профспілка), про визнання дій незаконними та зобов'язати вчинити певні дії.

Ухвалою від 24 квітня 2015 року відкрито провадження у справі № 805/1529/15-а, розпочата підготовка справи до судового розгляду.

Про дату, час і місце судового розгляду відповідач повідомлений належним чином з дотриманням вимог ст.ст.33-36 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), про що свідчить звіт про надіслання електронної судової повістки та телефонограма (а.с.79-80).

25 травня 2015 року через відділ діловодства та документообігу суду відповідач надав заяву про розгляд справи за відсутності його представника.

Третя особа - Первинна профспілкова організація відокремленого підрозділу «Шахта «Прогрес» Державного підприємства «Торезантрацит» за даними ресурсу «Пошук відомостей в ЄДР» державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр», зареєстрована за юридичною адресою: 86602, Донецька область, м. Торез, вул. Баумана, буд.17, корп.1 (а.с.59-61).

Відповідно до листа Донецької дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» від 27 листопада 2014 року № 7/1-2314, приймання поштових відправлень на/з територію(ї) Донецької та Луганської областей (в даному випадку м. Тореза) припинено.

З огляду на викладене, суд позбавлений можливості належним чином повідомити третю особу про дату, час та місце розгляду справи.

В судовому засіданні представником позивача заявлене клопотання про зупинення провадження у справі для надання додаткових пояснень (а.с.92).

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС України суд має право зупинити провадження в справі у разі наявності інших причин, які не зазначені в цій статті за обґрунтованим клопотанням сторони - до терміну, встановленого судом.

Згідно з ч.4 ст.11 КАС України принцип офіційного з'ясування всіх обставин у справі полягає у вжитті судом передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі.

Відповідно до п.п.3-4 ч.3 ст.49 КАС України особи, які беруть участь у справі, зокрема мають право: заявляти клопотання і відводи; давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення.

Вирішуючи заявлене клопотання, суд виходить з того, що рішення у справі має бути обґрунтованим, тобто повинно ухвалюватися на підставі повного і всебічного з'ясування обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були дослідженні в судовому засіданні, що передбачено ч.ч.1, 3 ст.159 КАС України.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі є обґрунтованим і підлягає задоволенню, а провадження у справі слід зупинити до 08 червня 2015 року. Вказаний строк відповідає критерію розумності, оскільки є достатнім для надання суду додаткових пояснень, з іншого боку цей строк не призведе до невиправданого зволікання у розгляді і вирішенні справи по суті.

Керуючись ст.ст.11, 49, 51, 71, 133, 156, 160, 165, 185, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ухвалив:

1. Клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі - задовольнити.

2. Зупинити провадження в адміністративній справі № 805/1529/15-а за позовом ОСОБА_2 до Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Первинна профспілкова організація відокремленого підрозділу «Шахта «Прогрес» Державного підприємства «Торезантрацит», про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії - до 08 червня 2015 року.

3. Викликати сторони у судове засідання, призначене на 08 червня 2015 року об 11 годині 00 хвилин, яке відбудеться у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: Донецька обл., м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 2.

4. Запропонувати особам, які беруть участь у справі, у разі неможливості забезпечення явки представника у судове засідання завчасно у строк до 05 червня 2015 року включно письмово повідомити про це суд та про можливість розгляду справи за їх відсутності.

5. Ухвала постановлена у нарадчій кімнаті, її вступна та резолютивна частина проголошені у судовому засіданні 25 травня 2015 року.

6. Повний текст ухвали виготовлений 27 травня 2015 року.

7. Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

8. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч.3 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

9. Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Кравченко Т.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.05.2015
Оприлюднено04.06.2015
Номер документу44488714
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1529/15-а

Постанова від 06.07.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 06.07.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 08.06.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 08.06.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 25.05.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 25.05.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 24.04.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 24.04.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні