Ухвала
від 02.06.2015 по справі 918/327/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"02" червня 2015 р. Справа №918/327/15

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого - судді Торчинюка В.Г., розглянувши матеріали справи

за позовом: Відкритого акціонерного товариства "Рівненське обласне ремонтно-будівельне управління - 15698"

до відповідача: Споживчого житлово-будівельного кооперативу "Котедж плюс"

про витребування майна та визнання права власності

В засіданні приймали участь:

Від позивача: Тарновецький М.Я. за довіреністю б/н від 1 березня 2015 року.

Стельмащук В.Є., паспорт МЮ 338883 від 4.07.2013 року.

Від відповідача: Бабак Л.В. за довіреністю від 29 січня 2015 року.

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Відкрите акціонерне товариство "Рівненське обласне ремонтно-будівельне управління - 15698" звернувся до господарського суду Рівненської області з позовною заявою до відповідача Споживчого житлово-будівельного кооперативу "Котедж плюс", в якій просить суд витребувати майно та визнати право власності.

29 травня 2015 року через відділ канцелярії та документального забезпечення суду уповноважений представник позивача подав клопотання з доказами, які на думку останнього підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

2 червня 2015 року у судовому засіданні уповноважений представник позивача підтримав позов з підстав зазначених у позовній заяві, наполягав на задоволенні позову, в свою чергу уповноважений представник відповідача проти позову заперечив наполягав на відмові в позові.

Суд зазначає, відповідно до частини 4 статті 65 Господарського процесуального кодексу України (надалі - ГПК України) з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя зобов'язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії (звірити розрахунки, провести огляд доказів у місці їх знаходження тощо); витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору, чи знайомиться з такими матеріалами безпосередньо в місці їх знаходження;

У відповідності до частини 1 статті 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Тому, для з'ясування усіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про необхідність витребування документів.

Також, відповідно до статті 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: необхідність витребування нових доказів.

За таких обставин, відповідно до пункту 3 частини 1 статті 77 ГПК України у судовому засіданні оголошено перерву.

Керуючись пунктом 3 частини 1 статті 77, статтями 43, 65, 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати у Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод будівельних матеріалів" (місто Здолбунів, вулиця Шевченка, 1, ідентифікаційний код 01205017), до дня судового засідання належним чином завірені копії (в судове засідання надати оригінали витребуваних документів для огляду):

- документів, які підтверджують перебування на балансі у Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод будівельних матеріалів" основних засобів: станок сверлильний б/в, станок шліфувальний б/в, станок кругопильний б/в, станок фугувальний б/в 40 см., станок фугувальний б/в 60 см., станок рейсмусний б/в, станок фрезерний б/в, компресор б/в;

- документів, на підставі яких були продані основні засоби за договором купівлі-продажу від 13 лютого 2009 року укладеного з Споживчим житлово-будівельним кооперативом "Котедж Плюс", зокрема: станок сверлильний б/в, станок шліфувальний б/в, станок кругопильний б/в, станок фугувальний б/в 40 см., станок фугувальний б/в 60 см., станок рейсмусний б/в, станок фрезерний б/в, компресор б/в (рішення наглядової ради, копія статуту на підтвердження повноважень директора на продаж основних засобів, копії податкових документів, в яких відображений продаж основних засобів).

2. Витребувати у Державної Податкової Інспекції у Рівненському Районі (33000, місто Рівне, вулиця Відінська, 8) до дня судового засідання інформацію:

- чи було відображено у податковій звітності Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод будівельних матеріалів", продаж основних засобів за договором купівлі-продажу від 13 лютого 2009 року укладеного між останнім та Споживчим житлово-будівельним кооперативом "Котедж Плюс", зокрема: станок свердлильний б/в, станок шліфувальний б/в, станок кругопильний б/в, станок фугувальний б/в 40 см., станок фугувальний б/в 60 см., станок рейсмусний б/в, станок фрезерний б/в, компресор б/в.

3. Витребувати у Споживчого житлово-будівельного кооперативу "Котедж плюс" (33014, місто Рівне, вулиця С. Васильченка, 26, ідентифікаційний код 33001294) до дня судового засідання належним чином завірені копії (в судове засідання надати оригінали витребуваних документів для огляду):

- документів, на підставі яких діє відповідач (статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію тощо);

- документи (рішення загальних зборів, тощо) на підставі яких було вирішено придбати основні засоби зокрема: станок сверлильний б/в, станок шліфувальний б/в, станок кругопильний б/в, станок фугувальний б/в 40 см., станок фугувальний б/в 60 см., станок рейсмусний б/в, станок фрезерний б/в, компресор б/в;

- письмові пояснення з належними та допустимими доказами, чи здається в оренду приміщення (місто Рівне, вулиця Транспортна, будинок 14, інвентарний номер № 01007, літера "В-1", загальною площею 504, 3 кв.м.) в якому знаходяться станки, чи здаються в оренду самі станки (якщо так надати копії договорів на підставі яких здійснюється оренда);

- письмові пояснення, щодо наявності чи відсутності працівників у споживчого житлово-будівельного кооперативу "Котедж плюс" (надати належні та допустимі докази на підставі чого працюють).

4. У судовому засіданні оголошено перерву по справі до "16" червня 2015 року на 10 год. 20 хв.

5. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області в залі засідань № 7.

6. Сторонам надати суду до дня судового засідання:

а) позивачу:

- належні та допустимі докази викладених у позовній заяві обставин;

б) відповідачу:

- відзив на позовну заяву;

Попередити сторін про передбачену пунктом 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від виконання дій, покладених господарським судом, з винної сторони може бути стягнутий штраф у розмірі до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а справа, відповідно до статті 75 Господарського процесуального кодексу України може бути розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя Торчинюк В.Г.

Дата ухвалення рішення02.06.2015
Оприлюднено08.06.2015
Номер документу44544230
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування майна та визнання права власності В засіданні приймали участь: Від позивача: Тарновецький М.Я. за довіреністю б/н від 1 березня 2015 року. Стельмащук В.Є., паспорт МЮ 338883 від 4.07.2013 року. Від відповідача: Бабак Л.В. за довіреністю від 29 січня 2015 року

Судовий реєстр по справі —918/327/15

Судовий наказ від 03.07.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Судовий наказ від 03.07.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Рішення від 16.06.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 03.06.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 02.06.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні