Постанова
від 22.02.2011 по справі 5-25/11
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 5-25/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2011 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

в складі:

головуючої - судді Курус Р.І.

при секретарі - Антоненко В.О.

з участю прокурора - Щербан В.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні ДВК-40 УДДУПВП у Львівській області подання адміністрації установи та спостережної комісії при Дрогобицькому міськвиконкомі про заміну невідбутої частини покарання більш м'яким покаранням засудженому ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцю і жителю ІНФОРМАЦІЯ_2, українцю, громадянину України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, до арешту не працюючого, раніше не судимого, засудженого 28.03.2008 року Ялтинським міським судом АР Крим за ч. 1 ст. 186, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 187 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі, -

в с т а н о в и в :

Вироком від 28.03.2008 року Ялтинського міського суду АР Крим ОСОБА_1 визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 186, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 187 КК України та йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Початок терміну відбування покарання - 12 жовтня 2007 року, кінець терміну - 12 квітня 2013 року.

02.02.2011 року до суду звернулась адміністрація ДВК-40 та спостережна комісія при Дрогобицькому міськвиконкомі з поданням, в якому просить замінити засудженому ОСОБА_1 невідбуту частину покарання більш м'яким з тих підстав, що останній фактично відбув більш як половину покарання і за час його відбуття позитивно охарактеризував себе, сумлінно ставлячись до робіт по благоустрою та громадському житті відділення, 5 разів заохочувався адміністрацією установи, вчинений злочин визнає, у вчиненому розкаюється, чим довів своє виправлення і заслуговує на заміну невідбутої частини покарання більш м'яким. Разом з тим, у випадку задоволення подання поїде на постійне місце проживання у ІНФОРМАЦІЯ_4 та працевлаштується до ПП "Ремабуд", яке гарантує таке його працевлаштування.

В судовому засіданні ОСОБА_1 підтримав подання і просить його задоволити.

Вислухавши пояснення засудженого, думку представника адміністрації установи, який подання підтримав, та висновок прокурора, який вважає, що засудженому слід замінити невідбуту частину покарання у виді позбавлення волі покаранням у виді обмеження волі, перевіривши матеріали подання, суд вважає що подання слід задоволити та замінити засудженому невідбуту частину покарання у виді позбавлення волі на виправні роботи, виходячи з наступних міркувань.

Вимогами статті 82 КК України передбачено, що особам, які відбувають покарання у виді, зокрема, позбавлення волі, невідбута частина покарання може бути замінена судом більш м'яким покаранням. У цих випадках більш м'яке покарання призначається в межах строків, установлених у Загальній частині цього Кодексу для даного виду покарання, і не повинне перевищувати невідбутого строку покарання, призначеного вироком. Заміна невідбутої частини покарання більш м'яким може бути застосована, якщо засуджений став на шлях виправлення і після фактичного відбуття засудженим не менше половини строку покарання, призначеного судом за умисний тяжкий злочин.

З матеріалів подання встановлено, що засуджений ОСОБА_1 вчинив умисний тяжкий злочин, за який йому було призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі, на даний час фактично відбув більше як половину строку покарання і невідбутими залишились - 2 роки 2 місяці 2 дні позбавлення волі.

Як вбачається з наданої суду характеристики, складеної начальником дільниці соціальної реабілітації ДВК-40 ДДУзПВП у Львівській області -ОСОБА_2 та затвердженої 14.07.2010 року в.о. начальника ВК-40 ОСОБА_3, засуджений ОСОБА_1 за час відбуття покарання зарекомендував себе з позитивної сторони, працевлаштований на контрагентському об'єкті "Ремабуд". До роботи відноситься сумлінно, підтримує зв'язки з родичами, приймає участь у роботі самодіяльних організацій, спокійний, врівноважений, не конфліктний, порушень режиму колонії не допускав, до дисциплінарної відповідальності не притягувався, 5 разів заохочувався.

Згідно оглянутої в судовому засіданні особової справи засудженого ОСОБА_1, ПП "Ремабуд" (ідн. код 31475288), у випадку задоволення судом зазначеного подання, гарантує працевлаштування ОСОБА_1 на посаду різноробочого з виплатою йому заробітної плати. При цьому, трудовий колектив ПП "Ремабуд" зобов'язується взяти ОСОБА_1 на поруки. Разом з тим, засуджений обрав собі постійне місце проживання у ІНФОРМАЦІЯ_5.

При обранні виду і розміру більш м'якого покарання, яке необхідно призначити засудженому, суд враховує особу засудженого ОСОБА_1, який вперше вчинив умисні тяжкі злочини, визнав себе винним, у вчиненому розкаявся, характеризується позитивно, відбув більше як половину призначеного судом покарання у виді позбавлення волі і був переведений до дільниці соціальної реабілітації, що свідчить про те, що він став на шлях виправлення, обрав собі постійне місце проживання та роботи.

При таких обставинах суд вважає за можливе замінити засадженому ОСОБА_1 невідбуту частину покарання у виді позбавлення волі більш м'яким покаранням у виді виправних робіт з відрахуванням 10 % із суми його заробітку в дохід держави щомісячно, яке є необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів.

Разом з тим, оскільки ст. 57 КК України передбачено, що виправні роботи встановлюються на строк від шести місяців до двох років і відбуваються за місцем роботи засудженого, а останньому до закінчення терміну відбуття покарання залишилось 2 роки 2 місяці 2 дні, суд вважає за можливе визначити ОСОБА_1М строк виправних робіт в максимальному розмірі, встановленому ст. 57 КК України.

Враховуючи вище наведене та керуючись ст. ст. 57, 82 КК України, ст. 407 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Подання задоволити.

Замінити ОСОБА_1, засудженому вироком від 28.03.2008 року Ялтинського міського суду АР Крим за ч. 1 ст. 186, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 187 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі, невідбуту частину покарання у виді 2 років 2 місяців 2 днів позбавлення волі більш м'яким покаранням у виді виправних робіт строком на 2 роки з відрахуванням 10 % із суми його заробітку в дохід держави щомісячно, звільнивши його з-під варти негайно.

Постанова підлягає оскарженню до апеляційного суду Львівської області впродовж семи діб з дня її оголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено09.06.2015
Номер документу44571502
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —5-25/11

Постанова від 09.02.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 01.02.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 27.01.2011

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Волков Ю. Р.

Постанова від 30.06.2011

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Постанова від 27.01.2011

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Стародубцева Л. О.

Постанова від 04.02.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Іжевська Н. Г.

Постанова від 11.04.2011

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Калібова М. М.

Постанова від 18.02.2011

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Постанова від 18.08.2011

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні