Ухвала
від 05.06.2015 по справі 453/990/14-ц
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сколівський районний суд Львівської області

Справа № 453/990/14-ц

№ провадження 2/453/22/15

УХВАЛА

05.06.2015 року м. Сколе

Сколівський районний суд Львівської області у складі :

головуючого судді Микитина В.Я. ;

з участю секретаря Корнута Т.Б. ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у місті Сколе цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про реальний розподіл домоволодіння та встановлення порядку користування земельною ділянкою, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 14.07.2014 року звернулася в суд із позовною заявою, в якій просить провести реальний розподіл житлового будинку з господарськими приміщеннями та спорудами, розташованого по вул. Т. Шевченка, 31 у с. Росохач Сколівського району Львівської області, а також встановити порядок користування земельною ділянкою під вказаним домоволодінням загальною площею 0, 2000 га. з урахуванням ідеальних часток її та відповідача - ОСОБА_2 по ? частині. Також просить призначити будівельно-технічну експертизу для визначення можливості поділу домоволодіння та визначення порядку користування земельною ділянкою, стягнути з відповідача ОСОБА_2 судові витрати у справі.

У зв'язку з вказаним, належним чином уповноважений представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 підтримала подане з позовною заявою та доповненням до позовної заяви клопотання про призначення у справі судової будівельно-технічної експертизи для визначення можливих варіантів розподілу спірного житлового будинку та визначення порядку користування земельною ділянкою, враховуючи ту обставину, що оплата за проведення зазначеної експертизи уже здійснена.

Належним чином уповноважений представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат ОСОБА_4 проти задоволення клопотання не заперечував, оскільки на пропозицію добровільно провести розподіл будинку інша сторона відмовилася, неможливо також добровільно домовитися про порядок користування земельною ділянкою. Від поданої заяви, в якій відповідач просить поставити експерту запитання щодо визначення ринкової вартості спірного домоволодіння станом на дату проведення експертизи, відмовляється.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, а також враховуючи той факт, що для об'єктивного розгляду даної справи необхідно встановити можливі варіанти розподілу спірного об'єкту нерухомого майна та встановлення у майбутньому порядку користування земельною ділянкою, вважає за необхідне призначити по справі судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

У відповідності із п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України провадження у справі зупинити у зв'язку із призначенням у нійсудової будівельно-технічної експертизи.

Керуючись ст. ст. 143-144, 146, 202, 209-210 ЦПК України

УХВАЛИВ:

У справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про реальний розподіл домоволодіння та встановлення порядку користування земельною ділянкою призначити судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні запитання:

Чи можливий і в яких варіантах поділ у натурі житлового будинку № 31, розташованого по вул. Т. Шевченка у с. Росохач Сколівського району Львівської області відповідно до визначених ідеальних часток співвласників ОСОБА_1 та ОСОБА_2 по ? частині?

Які можливі варіанти встановлення порядку користування земельною ділянкою загальною площею 0, 2000 га., що надана для обслуговування домоволодіння № 31 по вул. Т. Шевченка у с. Росохач Сколівського району Львівської області відповідно до визначених ідеальних часток вказаного об'єкта нерухомого майна співвласників ОСОБА_1 та ОСОБА_2 по ? частині?

Проведення експертизи доручити експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України за адресою: 79054, м. Львів, вул. Липинського, буд. 54.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність, передбачену ст. ст. 384, 385 КК України.

У розпорядження експертів скерувати цивільну справу № 453/990/14-ц. (провадження № 2/453/22/15 р.).

Витрати за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1, що проживає за адресою: 82400, АДРЕСА_1.

Провадження у справі на час проведення судової будівельно-технічної експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження у справі шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Львівської області через Сколівський районний суд Львівської області протягом п'яти днів з дня її проголошення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Я. Микитин

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.06.2015
Оприлюднено16.06.2015
Номер документу44795548
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —453/990/14-ц

Ухвала від 12.11.2015

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Брона А. Л.

Ухвала від 05.06.2015

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 30.04.2015

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 13.10.2014

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 16.07.2014

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні