Ухвала
від 10.06.2015 по справі 814/1979/14
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

10 червня 2015 року К/800/25682/15

суддя Вищого адміністративного суду України Амєлін С.Є., перевіривши виконання вимог законодавства при подачі касаційної скарги товариством з обмеженою відповідальністю «Ім. Ольшанського» на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 12 серпня 2014 року та ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 28 квітня 2015 року в справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Ім. Ольшанського» про застосування заходів реагування,

в с т а н о в и в :

Відповідно до частини другої статті 212 КАС України касаційна скарга на судові рішення подається протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, крім випадків, передбачених цим Кодексом, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.

Частиною п'ятою статті 254 КАС України встановлено, що постанова або ухвала суду апеляційної чи касаційної інстанції за наслідками перегляду, постанова Верховного Суду України набирають законної сили з моменту проголошення, а якщо їх було прийнято за наслідками розгляду у письмовому провадженні, - через п'ять днів після направлення їх копій особам, які беруть участь у справі.

Апеляційним судом справу розглянуто 28 квітня 2015 року в порядку письмового провадження.

04 червня 2015 року товариство з обмеженою відповідальністю «Ім. Ольшанського» подало касаційну скаргу й просило поновити процесуальний строк, посилаючись на те, що копію ухвали апеляційного суду направлено на його адресу 12 травня 2015 року, що підтверджує повідомленням із сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта».

Відповідно до частини третьої статті 197 Кодексу адміністративного судочинства України якщо справа була розглянута в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, то копія рішення суду апеляційної інстанції надсилається особам, які беруть участь у справі, протягом трьох днів з моменту підписання постанови або ухвали суду апеляційної інстанції.

З касаційної скарги та додатків до неї неможливо перевірити виконання судом апеляційної інстанції зазначених вимог закону, а з доданого до касаційної скарги повідомленням із сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» неможливо встановити дату набрання законної сили рішенням апеляційного суду, що необхідно для вирішення питання про дотримання строку подачі касаційної скарги (частина 2 статті 212 КАС України).

Додане повідомлення не є належним доказом направлення апеляційним судом копії судового рішення 12 травня 2015 року, оскільки у ньому не зазначено яке саме поштове відправлення було направлено відповідачу.

Частиною четвертою статті 214 КАС України встановлено, що касаційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, встановлених статтею 212 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа має право звернутися до суду касаційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Відповідачу необхідно додати до касаційної скарги відомості щодо дати направлення судом апеляційної інстанції копії рішення за наслідками перегляду судового рішення суду першої інстанції (чітку копію конверту та супровідного листа).

Крім того, у порушення вимог статті 213 Кодексу адміністративного судочинства України до касаційної скарги не додано копію рішення суду першої інстанції.

Оскільки касаційна скарга не відповідає вимогам статті 213 Кодексу адміністративного судочинства України, то відповідно до частини 6 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України така скарга залишається без руху і надається строк для усунення недоліків.

До касаційної скарги потрібно додати копію оскаржуваного рішення окружного суду.

Керуючись статтями 214 та 108 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в :

Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Ім. Ольшанського» залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків протягом тридцяти днів з моменту отримання даної ухвали.

Невиконання ухвали у встановлений строк є підставою для відмови у відкритті касаційного провадження або повернення касаційної скарги скаржнику.

Суддя

Вищого адміністративного суду України С.Є. Амєлін

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення10.06.2015
Оприлюднено15.06.2015
Номер документу44833303
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/1979/14

Ухвала від 16.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 10.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 28.04.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 08.04.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 17.03.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 28.07.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 09.07.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні