Ухвала
від 15.06.2015 по справі 696/515/15-ц
КАМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.06.2015

Справа № 696/515/15-ц

2/696/224/15

УХВАЛА

15 червня 2015 року м. Кам'янка

Кам'янський районний суд Черкаської області в складі :

головуючого судді Шкреби В.В.,

при секретарі Серцовій Р.О.,

за участі

позивача ОСОБА_1,

представника

позивача ОСОБА_2,

третьої особи ОСОБА_3,

представника

третьої особи ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Кам'янка Черкаської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держземагенства у Черкаській області, треті особи ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, фізична особа-підприємець ОСОБА_3, реєстраційна служба Кам'янського районного управління юстиції, в.о. начальника Головного управління Держземагенства у Черкаській області ОСОБА_9 про визнання дій в.о. начальника Головного управління Держземагенства у Черкаській області протиправними, додаткової угоди про внесення змін до договору оренди землі недійсною та скасування державної реєстрації, -

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Кам'янського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держземагенства у Черкаській області, треті особи ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, фізична особа-підприємець ОСОБА_3, реєстраційна служба Кам'янського районного управління юстиції, в.о. начальника Головного управління Держземагенства у Черкаській області ОСОБА_9 про визнання дій в.о. начальника Головного управління Держземагенства у Черкаській області протиправними, додаткової угоди про внесення змін до договору оренди землі недійсною та скасування державної реєстрації.

Судом поставлено на обговорення питання про залучення у дану справу в якості співвідповідача фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 та в якості третьої особи Кам'янську районну державну адміністрацію.

Від сторін не надійшло заперечень про залучення у справу співвідповідача та третьої особи, представник позивача клопотав про залучення фізичної особи-підприємця ОСОБА_10 в якості співвідповідача.

Вислухавши сторони, вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що по даній справі необхідно залучити співвідповідача та третю особу, виходячи з наступного.

2

У відповідності до частини 1 статті 33 ЦПК України суд за клопотанням сторони позивача, не припиняючи розгляду справи, залучає до участі у справі іншу особу в якості співвідповідача.

Згідно зі ст. 35 ЦПК України суд за власною ініціативою не припиняючи розгляду справи може залучити до участі у справі третіх осіб які не заявляють самостійних позовних вимог на предмет спору.

З позовної заяви вбачається, що предметом спору являється додаткова угода між Головного управління Держземагенства у Черкаській області та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_3 про внесення змін до договору оренди землі між Кам'янською районною державною адміністрацією Черкаської області та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_3.

У зв'язку з вказаним, фізична особа-підприємець ОСОБА_3 має бути відповідачем у справі, так як предмет спору безпосередньо стосується його прав і свобод, інтересів, а Кам'янська районна державна адміністрація Черкаської області має бути залучена до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог на предмет спору.

За таких обставин, з урахуванням вищевказаного, суд вважає необхідним залучити до участі в дану справу фізичну особу-підприємця ОСОБА_3 в якості співвідповідача, виключивши його зі складу третіх осіб у даній справі, та залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Кам'янську районну державну адміністрацію Черкаської області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 33, 209 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Залучити фізичну особу-підприємця ОСОБА_3 до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держземагенства у Черкаській області, треті особи ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, фізична особа-підприємець ОСОБА_3, реєстраційна служба Кам'янського районного управління юстиції, в.о. начальника Головного управління Держземагенства у Черкаській області ОСОБА_9 про визнання дій в.о. начальника Головного управління Держземагенства у Черкаській області протиправними, додаткової угоди про внесення змін до договору оренди землі недійсною та скасування державної реєстрації в якості співвідповідача.

Виключити фізичну особу-підприємця ОСОБА_3 з кола третіх осіб по даній справі.

Залучити Кам'янську районну державну адміністрацію Черкаської області до участі у вказаній цивільній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Слухання по справі призначити на 30 червня 2015 року на 14 год. 30 хв., про що повідомити учасників судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

СудКам'янський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено17.06.2015
Номер документу44851610
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —696/515/15-ц

Ухвала від 08.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 17.07.2015

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 24.07.2015

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Сіренко Ю. В.

Рішення від 30.06.2015

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 15.06.2015

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 03.06.2015

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 14.04.2015

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні