Ухвала
від 19.12.2012 по справі 21/1968
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

"19" грудня 2012 р. Справа № 21/1968

Рівненський апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Василишин А.Р.

судді Юрчук М.І. ,

судді Крейбух О.Г.

розглянувши апеляційну скаргу позивача (за первісним позовом) Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробнича компанія "Петра" на ухвалу господарського суду Хмельницької області від 29 листопада 2012 року у справі № 21/1968

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробнича компанія "Петра"

до Товариств з обмеженою відповідальністю "Будівельний Альянс"

про стягнення 237 781 грн. 03 коп..

та зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідадльністю "Будівельний альянс"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробнича компанія "Петра"

про визнання робіт виконаних відповідачем неякісними, стягнення 122 994 грн. 00 коп. витрат на усунення неякісних робіт та 17 055 грн. 00 коп. штрафу

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельний альянс":

Третя особа 1: Суб'єкт підприємницької діяльності ОСОБА_1;

Третя особа 2: Закрите акціонерне товарство "Житомирпромспецбуд";

Третя особа 3: Суб'єкт підприємницької діяльності ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 29 листопада 2012 року (т. 4; а.с. 56) подання державного виконавця відділу державної виконавчої служби Жовківського районного управління юстиції Львівської області про видачу дубліката наказу № 21/1968 від 29 березня 2011 року задоволено.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробнича компанія "Петра" (надалі-Позивач за первсним позовом), не погоджуючись з даною ухвалою, звернулося з апеляційною скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду, в якій з підстав, вказаних у цій апеляційній скарзі просить скасувати ухвалу Господарського суду Хмельницької області від 29 листопада 2012 року у справі № 21/1968.

Колегія суддів ознайомившись з апеляційною скаргою, матеріалами справи, зазначає, що до апеляційної скарги додано доказ направлення її копії Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельний альянс" (надалі - Відповідач за первісним позовом).

Водночас, крім Позивача та Відповідача сторонами по справі являються ще й Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача за первісним позовом, однак матеріали апеляційної скарги не містять доказів направлення її копії для даних третіх осіб по справі.

Рівненський апеляційний господарський суд звертає увагу на те, що відповідно до Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 17 травня 2011 року належним доказом надсилання іншій стороні у справі копії апеляційної скарги і доданих до неї документів може вважатися розрахунковий документ встановленої форми, що підтверджує надання послуг поштового зв'язку (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), а також реєстр поштових відправлень, поданий в оригіналі або в належній чином засвідченій копії.

Згідно пункту 4 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17 травня 2011 року № 7 "Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України": треті особи користуються правами і несуть обов'язки сторони у справі (за деякими винятками щодо третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору); прокурор, який бере участь у справі, несе обов'язки і користується правами сторони (статті 26, 27, 29 Господарського процесуального кодексу України). Тому, якщо до апеляційної скарги не додано доказів надіслання її копії третім особам, прокурору, який бере участь у справі, то така апеляційна скарга не приймається до розгляду повертається господарським судом (пункт 2 частини першої статті 97 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно частини 3 статті 94 Господарського процесуального кодексу України, обов'язком апелянта визначено додання до апеляційної скарги доказів сплати судового збору і доказів надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

За змістом пункту 2 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу: апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам).

Позивач за первісним позовом приписи наведених норм не дотримано належним чином, оскільки, в матеріалах поданої апеляційної скарги відсутні докази надсилання скарги третім особам, які не заявляють самостійних вимог на стороні Відповідача за первісним позовом .

У зв'язку з вищенаведеним, Рівненський апеляційний господарський суд приходить до висновку про неможливість прийняття даної апеляційної скарги, а тому не приймає її до розгляду і повертає її на підставі пункту 2 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України.

При цьому колегія апеляційного господарського суду констатує, що за приписами частини 4 статті 97 Господарського процесуального кодексу України, після усунення обставин, що стали причиною повернення скарги апелянту, апеляційна скарга може бути подана повторно.

Також, Рівненський апеляційний господарський суд звертає увагу на те, що у разі пропуску строку оскарження апеляційна скарга має бути подана повторно лише з мотивованим клопотаннями про його відновлення.

Керуючись пунктом 2 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробнича компанія "Петра".

2. Справу № 21/1968 повернути на адресу господарського суду Хмельницької області.

3. Копію ухвали направити сторонам по справі.

Головуючий суддя Василишин А.Р.

Суддя Юрчук М.І.

Суддя Крейбух О.Г.

СудРівненський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення19.12.2012
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45224671
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/1968

Ухвала від 23.07.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 07.07.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 18.11.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 08.10.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 19.01.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Ухвала від 19.12.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Бондар C.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні