Постанова
від 13.02.2007 по справі 12/34
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/34

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" лютого 2007 р.                                                                                  м.Рівне                     

             дата прийняття постанови                                                                                                                                                                              місце прийняття

11:30 год.                                                                                                   Справа №  12/34

  час прийняття постанови                                                                                                                   номер справи

Господарський суд Рівненської області в складі: головуючий - суддя ; секретар судового засідання -спеціаліст  Шандалюк О.М

за участю представників сторін:  

від позивача  :  представник нач.відділу Рудик Т.Д. постійна довіреність№ 3695/02 від 25.10.2006р.

від відповідача : представник не з'явився

від органу прокуратури: представник в судове засідання не з'явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Прокурор Здолбунівського району в інтересах держави  в особі Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі

до відповідача Здолбунівська райдрукарня

про стягнення в сумі 11 658 грн. 72 коп.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Прокурор Здолбунівського району звернувся, в порядку  статті 60 Кодексу адміністративного судочинства України з метою захисту інтересів держави, до господарського суду Рівненської області, як суду адміністративної юрисдикції, з позовом про стягнення в сумі 11 658 грн. 72 коп. з відповідача на користь Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі - недоїмки по сплаті внесків до пенсіного фонду.

Відповідач (його уповноважений представник) в судове засідання не з'явився, про день та час судового засідання повідомлений належним чином, що підтверджується поштовими повідомленнями, наявними у матеріалах справи. Відповідач у відзиві на позов від 12.02.2007р. № 57а виклав свою позицію стосовно предмету спору, з позовними вимогами погоджується, несплату страхових внесків пояснює фінансовими труднощами.   

Прокурор в судове засідання не з'явився, про день та час судового засідання повідомлений належним чином, що підтверджується поштовими повідомленнями, наявними у матеріалах справи. Представник позивача  позовні вимоги прокурора, викладені в адміністративному позові, підтримує.

 Кодекс адміністративного судочинства України (частина 2 статті 128) надає суду право у разі неприбуття без поважних причин представника сторони, розглянути спір по суті.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах справи, які подані прокурором одночасно із позовною заявою. Нових доказів прокурор та позивач суду не надавав.

Письмових клопотань від учасників судового процесу щодо здійснення технічної фіксації судового процесу не надходило. Протокол судового засідання складено відповідно до вимог Прикінцевих та перехідних положень КАСУ. Представнику позивача роз'яснено право заявляти відвід суду згідно ст.30 КАСУ, а також роз'яснено права та обов'язки, передбачені ст.ст.49, 51 цього Кодексу.

  до 11:30год.  

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення представника позивача, дослідивши подані   письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, місцевий господарський суд,  

ВСТАНОВИВ:

Відповідач -  Здолбунівська райдрукарня є платником страхових внесків, збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та є страхувальником в розумінні Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (далі - Закону). За змістом статті 17 Закону страхувальники зобов'язані своєчасно нараховувати, обчислювати та сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески до Пенсійного фонду.

Станом на  01 вересня 2006 р. відповідач заборгував  11658,72 грн страхових внесків на загальнообов'зкове державне пенсійне страхування за період з квітня 2006 року по серпень 2006 року, що підтверджується  витягами із особових рахунків; копіями розрахунків, які відповідач власноруч склав та подав до контролюючого органу, актом звірки взаєморозрахунків станом на 01.09.2006р. Відповідно до абзацу 8 пункту 3 статті 106 Закону орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки.

За таких обставин суд прийшов до висновку, що  позовні вимоги підлягають до задоволення в повному обсязі..

Керуючись статтями 160-163, 254, 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволити.  

Присудити до стягнення з рахунку відповідача - Здолбунівська райдрукарня (вул. Лесі Українки 6, Здолбунів, Рівненська область, 35705,  код ЄДРПОУ 02468492) на користь  Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі (вул. Мазепи 2, Здолбунів, Рівненська область, 35705,  код ЄДРПОУ 22553484)  недоїмки по платежах до органів пенсійного фонду в сумі 11658 грн. 72 коп.  

Виконавчий лист видати після набрання, відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, постановою законної сили в порядку, визначеному частиною 1 статті 258 КАСУ.   

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення постанови, а в разі проголошення вступної та резолютивної частини - з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.   

Суддя                                                            

   Повний текст постанови підписано "14" лютого 2007 р.

Дата ухвалення рішення13.02.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу452567
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/34

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 09.07.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

Ухвала від 28.07.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

Судовий наказ від 02.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Судовий наказ від 02.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 18.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Судовий наказ від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 06.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні