Ухвала
від 19.06.2015 по справі 724/1785/14-ц
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Справа № 724/1785/14-ц Провадження № 2-р/724/12/15

У Х В А Л А

19 червня 2015 року Хотинський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Руснака А.І.

при секретарі: Трофа М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління Державної казначейської служби України в Хотинському районі про роз'яснення судового рішення від 02.12.2014 року за позовною заявою ОСОБА_1 до держави України, відділ державної виконавчої служби Хотинського районного управління юстиції, управління державної казначейської служби України у Хотинському районі Чернівецької області про порушення права на справедливий судовий розгляд та права на мирне володіння своїм майном, спричинення органом влади матеріальної та моральної шкоди, відшкодування заподіяної шкоди, зобов'язання вчинити певні виконавчі дії, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернувся до суду із заявою, в якій просить роз'яснити рішення Хотинського районного суду Чернівецької області від 02.12.2014 року за позовною заявою ОСОБА_1 до держави України, відділ державної виконавчої служби Хотинського районного управління юстиції, управління державної казначейської служби України у Хотинському районі Чернівецької області про порушення права на справедливий судовий розгляд та права на мирне володіння своїм майном, спричинення органом влади матеріальної та моральної шкоди, відшкодування заподіяної шкоди, зобов'язання вчинити певні виконавчі дії, за яким позовну заяву ОСОБА_1 задоволено частково.

В своїй заяві заявник просить суд роз'яснити дане рішення в частині стягнення судових витрат у сумі 269,41 грн. з України в особі відділу державної виконавчої служби Хотинського районного управління юстиції (код ЄДРПОУ 34907644) на користь ОСОБА_1.

В судове засідання представник заявник не з'явився, однак його неявка не перешкоджає розгляду справи.

Інші учасники судового процесу в судове засідання не з'явилися .

Згідно ч. 3 ст. 221 ЦПК України, неявка осіб, які брали участь у справі не перешкоджає розгляду питання про роз'яснення рішення суду.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає заяву такою, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 221 ЦПК України, якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Судом встановлено, що рішенням Хотинського районного суду Чернівецької області від 02.12.2014 року, позовну заяву ОСОБА_1 задоволено частково.

Також, даним рішенням стягнуто з України в особі відділу державної виконавчої служби Хотинського районного управління юстиції (код ЄДРПОУ 34907644) на користь ОСОБА_1 судові витрати в розмірі 269, 41 грн.

Відповідно до ст. 88 ЦПК України, стороні на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею та документально підтверджені судові витрати.

Згідно ст. 4 п. 2 ЗУ «Про судовий збір», розмір судового збору, при подачі позовної заяви майнового характеру становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 3 розмірів мінімальної заробітної плати.

В матеріалах справи є квитанція (а.с.1), згідно якої вбачається, що ОСОБА_1 сплатила судовий збір в сумі 269,41 грн., так як ціна даного позову становить 26941 грн. 38 коп.

Дане рішення є чітким та зрозумілим, не припускає різного тлумачення, а тому суд приходить до висновку, що незрозумілість рішення суду зумовлено неуважністю прочитання тексту рішення та не вбачає підстав для його роз'яснення.

Інші питання, щодо виконання рішення суду, які зазначені в поданій заяві, на думку суду, прямо передбачені діючим законодавством і стосуються суті рішення і не підлягають роз'ясненню в порядку визначеному ст.221 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 209, 221 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви Управління державної казначейської служби України в Хотинському районі про роз'яснення рішення суду від 02 грудня 2014 року за позовною заявою ОСОБА_1 до держави України, відділ державної виконавчої служби Хотинського районного управління юстиції, управління державної казначейської служби України у Хотинському районі Чернівецької області про порушення права на справедливий судовий розгляд та права на мирне володіння своїм майном, спричинення органом влади матеріальної та моральної шкоди, відшкодування заподіяної шкоди, зобов'язання вчинити певні виконавчі дії - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення до апеляційного суду Чернівецької області через Хотинський районний суд Чернівецької області.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: А.І. Руснак

Дата ухвалення рішення19.06.2015
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45292713
СудочинствоЦивільне
Сутьпорушення права на справедливий судовий розгляд та права на мирне володіння своїм майном, спричинення органом влади матеріальної та моральної шкоди, відшкодування заподіяної шкоди, зобов'язання вчинити певні виконавчі дії

Судовий реєстр по справі —724/1785/14-ц

Ухвала від 15.09.2015

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 15.09.2015

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 27.07.2015

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 27.07.2015

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Руснак А. І.

Рішення від 02.12.2014

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 23.10.2014

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні