Ухвала
від 19.06.2015 по справі 914/1902/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

19.06.2015 р. Справа№ 914/1902/15

Господарським судом Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

розглянула матеріали заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів

за участю представників:

від ліквідатора: Хорошевська Т.В.

Суть спору: Заяву подано Товариством з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів у порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів.

Ухвалою господарського суду від 15.06.2015р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 19.06.2015р.

В судове засідання 19.06.2015 р. ліквідатор боржника з'явився, вимоги ухвали суду від 15.06.2015р. виконав, заяву про порушення провадження у справі про банкрутство підтримав, просив суд порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів.

У відповідності до ч.1 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Згідно ч.2 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

У відповідності до ч.2, 3 ст.10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно ч.1 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Частинами 2, 3 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов'язані з розглядом справи. У разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Частиною 5 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин, зокрема: під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі;

З врахуванням вищевикладеного, судом проаналізовано дотримання боржником загального порядку ліквідації юридичної особи відповідно до вимог законодавства України, а також ознаки неплатоспроможності боржника та наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

В процедурі ліквідації за рішенням власника, у відповідності до норм цивільного та господарського законодавства України, єдиним вищим органом управління-загальними зборами учасників ТзОВ «Західпаб» прийнято рішення про припинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб» (код ЄДРПОУ 35047943) шляхом ліквідації. Даним рішенням призначено орган управління підприємства (ліквідатора) - Хорошевську Тетяну Володимирівну (протокол №4 від 24.03.15 р.). До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено інформацію про перебування товариства в стані припинення. В офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації «Бюлетень державної реєстрації» №314(9) від 06.04.2015 року опубліковано повідомлення про припинення діяльності шляхом ліквідації ТзОВ «Західпаб» та встановлено строк зголошення кредиторів до 06.06.2015 р. Створено інвентаризаційну комісію та проведено інвентаризацію майна та інших активів товариства, розглянуто кредиторські вимоги до боржника, складено проміжний ліквідаційний баланс, а також вжито інших заходів, які передбачені ст.ст. 105 , 111 ЦК України та ст.60 ГК України , що проводяться при ліквідації юридичної особи.

За результатами проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, нематеріальних активів, грошових коштів, кредиторської та дебіторської заборгованості ТзОВ «Західпаб» складено Зведену відомість актів інвентаризації боржника станом на 01.04.15 р. відповідно до якої кошти в касі підприємства відсутні, кошти на розрахункових рахунках становлять 1 133,98 грн., дебіторська заборгованість - 45 723,30 грн.

Іншого майна та будь-яких матеріальних цінностей, в тому числі і таких, що не належать підприємству, та облік яких ведеться на позабалансових рахунках, зазначає заявник, у підприємства-боржника немає. Також товариство немає частки у статутному капіталі інших господарських товариств, не створювало дочірніх підприємств та немає відокремлених підрозділів (філій, представництв).

На виконання вимог ч.3 ст. 60 ГК України ліквідаторм повідомлено явних кредиторів про прийняття рішення про ліквідацію Товариства. Згідно даних бухгалтерського обліку ТзОВ «Західпаб» обліковує 19 кредиторів на загальну суму 33 185 671,45 грн.

В ході ліквідації боржника про припинення юридичної особи боржника надіслано повідомлення наступним кредиторам:

- ДП «Спектр» - кредиторська заборгованість в сумі 16 827 920,80 грн.;

- ТзОВ «Олівія Інвест»- кредиторська заборгованість в сумі 320 400,00 грн.;

- ТзОВ «Прогрес-СК»-кредиторська заборгованість в сумі 260 600,38 грн.;

- ТзОВ «Техмаш»- кредиторська заборгованість в сумі 494 262,00 грн.;

- ДПІ у Личаківському районі м. Львова -кредиторська заборгованість в сумі 263 100,00 грн.;

- Центр технічної охорони Управління Державної служби охорони при ГУМВС у Л/о -кредиторська заборгованість в сумі 5 469,69 грн.;

- Гр. Абрамова Світлана Сергіївна- кредиторська заборгованість в сумі 595 981,08 грн.;

- Гр. Кіф'як Степан Петрович- кредиторська заборгованість в сумі 65 960,29 грн.;

- Гр. Сущенко Володимир Євгенович- кредиторська заборгованість в сумі 634 000,00 грн.;

- Гр. Парамонов Олександр Володимирович-кредиторська заборгованість в сумі 137 789,70 грн.;

- ТзОВ «Олантіс» - кредиторська заборгованість в сумі 599 955,27 грн.;

- ТзОВ «Мелана»- кредиторська заборгованість в сумі 78 327,09 грн.;

- ТзОВ «Львівпаб» -кредиторська заборгованість в сумі 11 727 170,28 грн.;

- ТзОВ «Аргадон» -кредиторська заборгованість в сумі 141 901,79 грн.;

- ТзОВ «Глобал-Строй» - кредиторська заборгованість в сумі 333 444,54 грн.;

- ТзОВ «Денікс Груп»- кредиторська заборгованість в сумі 74 995,60 грн.;

Після опублікування оголошення про припинення ТзОВ «Західпаб» у спеціалізованому друкованому виданні «Бюлетень державної реєстрації» №314 (9) від 06.04.15 р. вищевказані кредитори звернулися до боржника з кредиторськими заявами. Вказані заяви розглянуто ліквідатором, про що надіслано відповідні повідомлення кожному кредитору (копії повідомлень з доказами поштового відправлення долучено ліквідатором до матеріалів справи). Повідомлення також надіслано:

- ТзОВ «Атіс-Торг» кредиторська заборгованість в сумі 480 600,00 грн.;

- ТзОВ «Вторцвет» кредиторська заборгованість в сумі 192 792,94 грн.;

- ТзОВ «Старгород-Азов» в сумі 75 000,00 грн.

Вказані кредитори не звернулися до боржника в двомісячний строк після опублікування оголошення про припинення ТзОВ «Західпаб» у спеціалізованому друкованому виданні «Бюлетень державної реєстрації» №314 (9) від 06.04.15 р.

Отже, загальна сума кредиторської заборгованості ТзОВ «Західпаб», яка визнана ліквідатором за результатами розгляду заяв кредиторів з грошовими вимогами та включена до проміжного ліквідаційного балансу становить 32 437 278,51 грн . з яких 32 174 178,51 грн. - заборгованість за товари, роботи, послуги та 263 100,00 грн. - заборгованість перед бюджетом.

Статтею 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що основною ознакою неплатоспроможності боржника є неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Як вбачається з проміжного ліквідаційного балансу станом на 11.06.15 р., активи ТзОВ «Західпаб» складають 46 857,28 грн. , а пасиви - 32 437 278,51 грн .

Таким чином, пасиви перевищують активи підприємства, підприємство боржника має ознаки неплатоспроможності, коли задоволення визнаних кредиторських вимог можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство, з'ясувавши ознаки неплатоспроможності боржника, суд дійшов висновку, що боржником дотримано порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, тому наявні достатні підстави для порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Західпаб».

Відповідно до абз. 1 ч. 16 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство не пізніше трьох днів з дня її винесення надсилається боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Заслухавши пояснення кредитора, дослідивши матеріали справи, керуючись ст.ст. 1 , 10 , 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 86 ГПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб» (79008, м. Львів, Личаківський район, вул. Римлянина, б.1; код ЄДРПОУ 35047943).

2. Увести мораторій на задоволення вимог кредиторів, що передбачає:

- зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію;

Протягом дії мораторію:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих документів та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум ( у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов"язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

3. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб» (79008, м. Львів, Личаківський район, вул. Римлянина, б.1; код ЄДРПОУ 35047943), текст якого додається.

4. Розгляд справи призначити на: 19.06.15 р . на 15:00

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

5. Участь боржника в судовому засіданні визнати обов'язковою.

6. Копію ухвали надіслати боржнику, органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника.

Суддя Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення19.06.2015
Оприлюднено24.06.2015
Номер документу45351455
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів

Судовий реєстр по справі —914/1902/15

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 14.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 30.07.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 24.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 15.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні