Постанова
від 24.06.2015 по справі 914/1902/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.06.2015 р. Справа№ 914/1902/15

Господарським судом Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

розглянула матеріали заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів

за участю представників:

від ліквідатора: Хорошевська Т.В.

Суть спору: Заяву подано Товариством з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів у порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів.

Ухвалою господарського суду від 15.06.2015р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 19.06.2015р.

Ухвалою суду від 19.06.15 р. порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб», м. Львів, уведено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено на 24.06.15 р.

В судове засідання з'явився голова ліквідаційної комісії боржника, вимоги поданої заяви підтримав, просив суд визнати ТзОВ «Західпаб», м. Львів банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З матеріалів справи вбачається, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, місцезнаходження ТзОВ «Західпаб», зазначено за адресою: 79008, м. Львів, Личаківський район, вул. Римлянина, б.1) .

В процедурі ліквідації за рішенням власника, у відповідності до норм цивільного та господарського законодавства України, єдиним вищим органом управління-загальними зборами учасників ТзОВ «Західпаб» прийнято рішення про припинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб» (код ЄДРПОУ 35047943) шляхом ліквідації. Даним рішенням призначено орган управління підприємства (ліквідатора) - Хорошевську Тетяну Володимирівну (протокол №4 від 24.03.15 р.). До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено інформацію про перебування товариства в стані припинення. В офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації «Бюлетень державної реєстрації» №314(9) від 06.04.2015 року опубліковано повідомлення про припинення діяльності шляхом ліквідації ТзОВ «Західпаб» та встановлено строк зголошення кредиторів до 06.06.2015 р.

Вищевказані рішення про припинення ТзОВ «Західпаб» вчинені у відповідності до ч. 1 ст. 59 , ч.1, 2 ст. 60 ГК України , ч. 3 ст. 105 , ч. 1 ст. 110 ЦК України та ст. 34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» .

На виконання ч.3 ст.60 ГК України ліквідатором надіслано всім відомим кредиторам ТзОВ «Західпаб» повідомлення про припинення останнього шляхом ліквідації, що підтверджується долученими до матеріалів справи копіями таких повідомлень та доказами про їх відправку.

Як вбачається з наявного в матеріалах справи витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у боржника відсутні відокремлені структурні підрозділи.

Також, на виконання ч.4 ст.60 ГК України , ліквідатором проведено інвентаризацію дебіторської заборгованості ТзОВ «Західпаб».

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом МФУ №69 від 11.08.1994 року, ліквідатором прийнято рішення про створення інвентаризаційної комісії та проведення інвентаризації основних засобів, незавершеного будівництва, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, іншого майна, грошових коштів, цінних паперів, розрахунків з дебіторами та кредиторами ТзОВ «Західпаб» з перевіркою їх фактичної наявності та документального підтвердження.

За результатами проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, нематеріальних активів, грошових коштів, кредиторської та дебіторської заборгованості ТзОВ «Західпаб» складено Зведену відомість актів інвентаризації боржника станом на 01.04.15 р. відповідно до якої кошти в касі підприємства відсутні, кошти на розрахункових рахунках становлять 1 133,98 грн., дебіторська заборгованість - 45 723,30 грн. На виконання вимог ч.3 ст. 60 ГК України ліквідатором повідомлено явних кредиторів про прийняття рішення про ліквідацію Товариства.

В ході ліквідації боржника отримано вимоги наступних кредиторів:- ДП «Спектр» - кредиторська заборгованість в сумі 16 827 920,80 грн.;

- ТзОВ «Олівія Інвест»- кредиторська заборгованість в сумі 320 400,00 грн.;

- ТзОВ «Прогрес-СК»- кредиторська заборгованість в сумі 260 600,38 грн.;

- ТзОВ «Техмаш»- кредиторська заборгованість в сумі 494 262,00 грн.;

- ДПІ у Личаківському районі м. Львова - кредиторська заборгованість в сумі 263 100,00 грн.;

- Центр технічної охорони Управління Державної служби охорони при ГУМВС у Л/о - кредиторська заборгованість в сумі 5 469,69 грн.;

- Гр. Абрамова Світлана Сергіївна- кредиторська заборгованість в сумі 595 981,08 грн.;

- Гр. Кіф'як Степан Петрович- кредиторська заборгованість в сумі 65 960,29 грн.;

- Гр. Сущенко Володимир Євгенович- кредиторська заборгованість в сумі 634 000,00 грн.;

- Гр. Парамонов Олександр Володимирович- кредиторська заборгованість в сумі 137 789,70 грн.;

- ТзОВ «Олантіс» - кредиторська заборгованість в сумі 599 955,27 грн.;

- ТзОВ «Мелана»- кредиторська заборгованість в сумі 78 327,09 грн.;

- ТзОВ «Львівпаб» -кредиторська заборгованість в сумі 11 727 170,28 грн.;

- ТзОВ «Аргадон» -кредиторська заборгованість в сумі 141 901,79 грн.;

- ТзОВ «Глобал-Строй» - кредиторська заборгованість в сумі 333 444,54 грн.;

- ТзОВ «Денікс Груп»- кредиторська заборгованість в сумі 74 995,60 грн..

За наслідком розгляду заявлених вимог кредиторів їх визнано в повному обсязі, про що письмово повідомлено кредиторів.

Отже, загальна сума кредиторської заборгованості ТзОВ «Західпаб» складає 32 437 278,51 грн. з яких 32 174 178,51 грн. - заборгованість за товари, роботи, послуги та 263 100,00 грн. - заборгованість перед бюджетом.

Відповідно до ч.8 ст.111 ЦК України ліквідаційною комісією складено проміжний ліквідаційний баланс станом на 11.06.2015 р. в якому відображено відомості про склад активів товариства та його кредиторські зобов'язання. Згідно з проміжним ліквідаційним балансом активи товариства складають 46 857,28 грн., пасиви - 32 437 278,51 грн .

Отже, ТзОВ «Західпаб» не має можливості задоволити вимоги кредиторів за рахунок активів боржника.

Доказів погашення заборгованості на дату розгляду справи суду не подано.

Статтею 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що основною ознакою неплатоспроможності боржника є неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши зібрані докази та заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив, що як випливає з проміжного ліквідаційного балансу станом на 11.06.2015р., складеного ліквідаційною комісією ТзОВ «Західпаб», підприємство боржника має ознаки неплатоспроможності, коли задоволення визнаних кредиторських вимог можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно з ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Відповідно до ч. 2 вказаної норми за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Таким чином, суд дійшов висновку, що ліквідатором ТзОВ «Західпаб» належним чином вжито передбачені законодавством заходи, пов'язані із здійсненням ліквідаційної процедури та дотримано строків, які є обов'язковою передумовою для звернення боржника до суду із заявою про порушення справи про його банкрутство згідно із ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Заслухавши пояснення заявника, суд вважає, що зібрано достатньо доказів для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Враховуючи те, що боржник не має можливості задоволити вимоги кредиторів у зв'язку з недостатністю майнових активів та має ознаки стійкої неплатоспроможності, тому у суду є достатні підстави для визнання його банкрутом.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно з ч.2 статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Як вбачається з заяви про порушення провадження у справі про банкрутство боржник клопотав перед судом про покладення обов'язків ліквідатора на голову ліквідаційної комісії ТзОВ «Західпаб» Хорошевську Тетяну Володимирівну.

З огляду на викладене, враховуючи те, що у відповідності до вимог ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відповідно до якої обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора), суд дійшов висновку призначити ліквідатором ТзОВ «Західпаб» Хорошевську Тетяну Володимирівну реєстраційний номер облікової картки платника податків 2886718149, який проживає за адресою: 61144, м. Харків, вул. Героїв Праці, б.17-Б, кв.75), яка виконувала обов'язки голови ліквідаційної комісії підприємства-боржника.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 1, 2, 37, 38, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Західпаб" (79008, м. Львів, Личаківський район, вул. Римлянина, б.1; код ЄДРПОУ 35047943) - визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Західпаб» (79008, м. Львів, Личаківський район, вул. Римлянина, б.1; код ЄДРПОУ 35047943)у справі № 914/1902/15 покласти на Хорошевську Тетяну Володимирівну реєстраційний номер облікової картки платника податків 2886718149, який проживає за адресою: 61144, м. Харків, вул. Героїв Праці, б.17-Б, кв.75).

Ліквідатору відповідно до ст.ст. 37- 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу і документально підтверджений баланс на затвердження суду у строк, встановлений ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

3. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

4. З дня прийняття постанови господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

5. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Розгляд справи відкласти на: 02.08.15 на 10:30, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

7. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Західпаб" (79008, м. Львів, Личаківський район, вул. Римлянина, б.1; код ЄДРПОУ 35047943) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

8. Участь у судовому засіданні ліквідатора - обов'язкова.

9. Копію постанови надіслати банкруту, ліквідатору банкрута, Львівському обласному відділу з питань банкрутства, ВДВС та державному реєстратору для внесення запису до Єдиного державного реєстру.

Суддя Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення24.06.2015
Оприлюднено01.07.2015
Номер документу45531178
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1902/15

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 14.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 30.07.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 24.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 15.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні