Ухвала
від 24.06.2015 по справі 926/856/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к л а д е н н я р о з г л я д у с п р а в и

"24" червня 2015 р. Справа № 926/856/15

За позовом прокурора Кіцманського району Чернівецької області в інтересах держави в особі головного управління Держземагенства України в Чернівецькій області

до відповідачів:

1. Лужанської селищної ради

2. сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Припруття»

про визнання незаконними і скасування рішення органу місцевого самоврядування та повернення земельної ділянки

суддя Байталюк В. Д.

представники сторін:

від позивача - не з'явився;

від відповідача-1 - Катрюк Н. М., голова селищної ради;

від відповідача-2 - Пожидаєва Ю. Д., довіреність № 48 від 09.06.2015;

за участю прокурора Балицької Р. С.

СУТЬ СПОРУ: прокурор Кіцманського району Чернівецької області звернувся з позовом в інтересах держави в особі головного управління Держземагенства України в Чернівецькій області до Лужанської селищної ради та сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Припруття» про визнання незаконними і скасування рішення органу місцевого самоврядування та повернення земельної ділянки.

В обґрунтування своїх вимог прокурор посилається на те, що 28.01.2015 сесією Лужанської селищної ради прийнято рішення № 958, яким відповідно до пункту 1 додатку до рішення сесії, вирішено укласти із відповідачем договір на платне користування земельними ділянками без землевпорядної документації на період її виготовлення на земельні ділянки загальною площею 61 га з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

02.02.2015 Лужанська селищна рада уклала договір про платне користування земельною ділянкою із СТОВ «Припруття». Пунктом 1 даного договору встановлено, що землевласник (позивач) надає, а землекористувач (відповідач) приймає в строкове платне користування земельну ділянку (без землевпорядної документації на період її виготовлення) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Відповідно до викопіювання з плану меж населеного пункту Лужанської селищної ради земельні ділянки знаходяться за межами населеного пункту смт. Лужани.

На думку прокурора незаконне надання Лужанською селищною радою земельних ділянок відповідачу в порушення вимог чинного законодавства призвело до незаконного розпорядження земельними ділянками, які перебувають у державній власності, а тому пункт 1 додатку до рішення Лужанської селищної ради № 958 від 28.01.2015, у частині укладення із СТОВ «Припруття» договору на платне користування земельними ділянками без землевпорядної документації на період її виготовлення, на земельні ділянки загальною площею 61 га з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, є незаконним та підлягає скасуванню, а земельні ділянки загальною площею 61 га необхідно повернути державі в особі головного управління Держземагенства України в Чернівецькій області, оскільки земельні ділянки надані другому відповідачу в користування згідно незаконного договору, без його державної реєстрації в установленому Законом порядку.

Відповідачі проти позову не заперечують у наданих відзивах на позовну заяву. При цьому другий відповідач у своєму відзиві на позовну заяву просить суд відстрочити виконання рішення у даній справі до 01.11.2015 у зв'язку із використанням землі та необхідністю зібрати урожай.

Ухвалою суду від 29.05.2015 порушено провадження у справі, розгляд її призначено на 10.06.2015.

Ухвалою суду від 10.06.2015 розгляд справи відкладено на 24.06.2015 у зв'язку з неявкою позивача.

Позивач, який був належним чином повідомлений про дату, місце і час розгляду справи, вдруге явку свого представника у судове засідання не забезпечив.

В судовому засіданні прокурор надав суду письмову заяву про збільшення позовних вимог. Проте, прокурором не надано жодних письмових доказів надіслання копії заяви про збільшення позовних вимог учасникам судового процесу.

Враховуючи, що відповідно до статті 4 3 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності, а господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Представники відповідачів та прокурор не заперечували проти відкладення розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись статтею 77 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкласти на 21 липня 2015 року о 10 год. в приміщенні господарського суду за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14.

2. Зобов'язати прокурора надати докази надіслання копії заяви про збільшення позовних вимог сторонам.

3. Повторно попередити головне управління Держземагенства України в Чернівецькій області, що у випадку неявки представника у наступне судове засідання буде застосований штраф передбачений пунктом 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України.

4. Участь представників сторін у судовому засіданні визнати обов'язковою.

Суддя В. Байталюк

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення24.06.2015
Оприлюднено01.07.2015
Номер документу45549229
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/856/15

Рішення від 21.07.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 24.06.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 10.06.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 29.05.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні