Ухвала
від 15.06.2015 по справі 804/3777/15
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 804/3777/15

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 червня 2015 року Індустріальний районний суд міста Дніпропетровська в складі: головуючої-судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання Куріної О.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпропетровську адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«РуденкоВ» до Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження та визнання дій неправомірними, -

В С Т А Н О В И В:

До Індустріального районного суду міста Дніпропетровська з Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«РуденкоВ» до Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження та визнання дій неправомірними.

Ухвалою Індустріального районного суду міста Дніпропетровська від 2 червня 2015 року дана адміністративна справа прийнята до провадження цього суду відповідно до ст. 22 КАС України та призначена до судового розгляду.

В судове засідання сторони не з’явилися, про час і місце судового розгляду повідомлялися належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що провадження в адміністративній справі необхідно закрити за наступних підстав:

Згідно з п. 5 частини 1 статті 18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, передбачених пунктами 1-4 частини першої цієї статті.

Як вбачається з адміністративного позову та доданих до нього матеріалів, позивач оскаржує дії державного виконавця з приводу виконання рішення Індустріального районного суду міста Дніпропетровська, ухваленого в порядку цивільного судочинства.

Частиною 1 статті 181 КАС України передбачено, що учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень дій чи бездіяльності таких осіб.

Судовий контроль за виконання судових рішень у цивільних справах регламентується розділом VII Цивільного процесуального кодексу України.

Зокрема, відповідно до статті 383 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їх права чи свободи.

Враховуючи, що позивач оскаржує дії державного виконавця, вчинені ним з приводу виконання рішення суду в цивільній справі, позовну заяву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до п. 1 частини 1 статті 157 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Отже провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«РуденкоВ» до Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження та визнання дій неправомірними слід закрити та роз'яснити позивачу право звернутися до суду зі скаргою в порядку цивільного судочинства.

Крім того, на підставі п. 5 частини 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір» позивачу підлягає поверненню сума судового збору в розмірі 73 грн. 08 коп., сплачена при зверненні до суду з даним позовом.

Керуючись ст. 157 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«РуденкоВ» до Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження та визнання дій неправомірними закрити.

Роз'яснити позивачу право звернутися до суду в порядку цивільного судочинства.

Зобов’язати Управління Державної казначейської служби України в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська повернути Товариству з обмеженою відповідальністю В«РуденкоВ» (код ЄДРПОУ 24616929, р/р 26006118493001 в КБ «ПриватБанк», МФО 305299) судовий збір у розмірі 73 (сімдесят) грн.. 08 коп., сплачений при зверненні до суду з даним адміністративним позовом за наступними реквізитами: отримувач коштів УДКСУ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська, 22030001, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37989253, банк отримувача ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області, код банку отримувача (МФО) 805012, рахунок отримувача 31210206784008, код класифікації доходів бюджету 22030001.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного адміністративного суду Дніпропетровської області шляхом подання апеляційної скарги через Індустріальний районний суд міста Дніпропетровська протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя Н.Ю. Марченко

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено02.07.2015
Номер документу45839345
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/3777/15

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.06.2015

Адміністративне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Ухвала від 11.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні