Ухвала
від 30.06.2015 по справі 820/5653/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №820/5653/15

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

30 червня 2015 р. м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Тітов О.М., розглянувши адміністративний позов Західної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Державного підприємства Міністерства оборони України "Харківське управління начальника робіт" про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Західна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства Міністерства оборони України "Харківське управління начальника робіт", в якому просив суд надати дозвіл Західній ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області на погашення суми податкового боргу Державного підприємства Міністерства Оборони України „Харківське Управління начальника робіт" (код ЄДРПОУ 24669713), в сумі 277 300,62 грн. за рахунок майна, що перебуває у податковій заставі.

Ухвалою судді від 05.06.2015 року адміністративний позов Західної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Державного підприємства Міністерства оборони України "Харківське управління начальника робіт" про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна - залишено без руху, оскільки після одержання адміністративного позову було з'ясовано, що адміністративний позов не оформлено у відповідності до вимог ст. 106 КАС України. Зобов'язано позивача виправити недоліки позовної заяви протягом п'яти календарних днів з моменту отримання ухвали про залишення без руху позовної заяви та надати до суду, позивачу - суб'єкту владних повноважень - докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та додані до неї документи, а саме: опис вкладення.

Для усунення цих недоліків судом був встановлений строк для необхідності виправлення недоліків позовної заяви протягом п'яти днів з дня отримання копії зазначеної ухвали.

Ухвалу про залишення позовної заяви без руху отримано позивачем 09.06.2015 року, про що в матеріалах справи міститься поштове повідомлення про вручення.

Позивач не погодився з ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2015 року та оскаржив її до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 24.06.2015 року ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2015 року по справі № 820/5653/15 залишено без змін.

Таким чином, ухвала Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2015 року про залишення позовної заяви без руху набрала законної сили, проте позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 108, 165, 185 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Західної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Державного підприємства Міністерства оборони України "Харківське управління начальника робіт" про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна - повернути позивачу.

Роз'яснити позивачу, що він не позбавлений права звернутися повторно до адміністративного суду в загальному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Суддя                                                                                                    Тітов О.М.

Дата ухвалення рішення30.06.2015
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45976381
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/5653/15

Ухвала від 29.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 30.06.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 24.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Сіренко О.І.

Ухвала від 24.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Сіренко О.І.

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Сіренко О.І.

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні