Ухвала
від 17.06.2010 по справі 62/142-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"17" червня 2010 р. Справа № 62/142-10

вх. № 4985/4-62

Суддя господарського суду Суярко Т.Д.

при секретарі судового засідання Коробко Є.С.

за участю представників сторін:

позивача - ОСОБА_1, дов. №16 від 16.06.10р.

відповідача - ОСОБА_2, дов. №11 від 11.01.10р.

розглянувши матеріали справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Більярдний клуб "Скорпіон ЛТД", м. Харків

до Квартирно-експлуатаційного відділу міста Харкова, м. Харків

про примушення до подовження строку дії договору

ВСТАНОВИВ:

Позивач - ТОВ "Більярдний клуб "Скорпіон ЛТД" звернувся до господарського суду із позовною заявою про зобов"язання відповідача - Квартирно-експлуатаційний відділ міста Харкова укласти додаткову угоду до договору оренди №183/2002 від 25.11.02р. про продовження строку його дії.

Представник позивача підтримує позовні вимоги у повному обсязі та просить суд їх задовольнити.

Представник відповідача у судовому засіданні та письмових запереченнях (вх.№11762 від 17.06.10р.) проти позову заперечує, вважає його необґрунтованим та просить відмовити в його задоволенні повністю.

Крім того, сторони звернулись до суду із узгодженим клопотанням про відкладення розгляду справи, у зв"язку з необхідністю надання витребуваних судом документів.

Розглянувши подане клопотання, суд вважає за можливе його задовольнити, як обгрнутоване та таке, що не суперечить інтересам сторін та чинному законодавству.

До того ж, суд, вивчивши матеріали справи, приходить до висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права або обов'язки Міністерства оборони України як власника орендованого позивачем майна. Згідно ст. 27 ГПК УКраїни треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або ініціативи господарського суду. За таких обставин суд вважає за необхідне залучити зазначену вище особу до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Приймаючи до уваги залучення до участі у справі третьої особи, а також необхідність витребування у сторін документів необхідних для вирішення спору по суті, суд вважає, що розгляд справи слід відкласти.

На підставі викладеного та керуючись статтями 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання сторін про відкладення розгляду справи - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Міністерство оборони України (м.Київ, пр.Повітрофлотський, 6).

Розгляд справи відкласти на "26" липня 2010 р. о 10:20

Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання через канцелярію надати до суду:

ПОЗИВАЧА :

- направити третій особі (Міністерству оборони України) копію позовної заяви та доданих до неї документів. Докази направлення надати до суду.

- усі додаткові угоди та додатки до договору оренди (за наявності);

- Витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи стосовно Позивача та стосовно усіх інших учасників судового процесу. Якщо адреси учасників судового процесу, вказані Витягу, є відмінними від адрес, вказаних у позовній заяві -зобов'язати Позивача повторно направити копію позовної заяви та доданих до неї документів, а також цієї ухвали суду за адресами, вказаними у Витягах. Докази відправлення надати суду;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

ВІДПОВІДАЧА :

- письмові пояснення та документи в обгрунтування права укладати договір оренди у Головного квартирно-експлуатаційного Управління Збройних сил України;

- лист Головного квартирно-експлуатаційного Управління Збройних сил України №303/1/6/398 від 29.04.10р.;

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

ТРЕТЮ ОСОБУ (Міністерство оборони України):

- письмові пояснення з викладенням правової позиції стосовно заявлених позовних вимог;

УСІХ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ:

- установчі документи;

- свідоцтва про державну реєстрацію

- оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов, надати в судове засідання для огляду.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності).

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Суярко Т.Д.

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45980238
СудочинствоГосподарське
Сутьпримушення до подовження строку дії договору

Судовий реєстр по справі —62/142-10

Ухвала від 28.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Ухвала від 27.09.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Ухвала від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 17.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні