Ухвала
від 25.03.2010 по справі 7/86-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"25" березня 2010 р. Справа № 7/86-Б

За заявою Селянського (фермерського) господарства "Граніт", смт. Олика Ківерцівського району

до відповідача: Відкритого акціонерного товариства "Волиньагрохім", м. Луцьк

про визнання банкрутом

Суддя Шум М.С.

Встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 28.04.2006р. порушено провадження у справі № 7/86-Б про визнання банкрутом ВАТ "Волиньагрохім", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1

25.03.2010р. ВАТ "Волиньагрохім" звернулося до господарського суду із заявою, в якій просить зобов'язати органи виконавчої служби Волинської області, а саме Підрозділ примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Волинській області (м.Луцьк, вул.Володимирська, 1), Відділи Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції (м.Луцьк, вул.Винниченка, 27-а) та Відділ Державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції (м.Луцьк, вул.Винниченка, 27-а) скасувати арешти, накладені виконавчою службою на рухоме та нерухоме майно ВАТ «Волиньагрохім», а також скасувати заборону на відчуження основних засобів, іншого майна ВАТ «Волиньагрохім», яка застосована на підставі ухвали господарського суду Волинської області від 28.04.2006р.

Також ВАТ "Волиньагрохім" просить суд залишити заборону укладати угоди на відчуження нерухомого та рухомого майна боржника без згоди розпорядника майна.

Свою заяву ВАТ "Волиньагрохім" обґрунтовує тим, що скасування та зміна заходів забезпечення вимог кредиторів, на думку ВАТ «Волиньагрохім», не порушать систему заходів щодо нагляду та контролю за управлінням та розпорядженням майном боржника. При цьому вжиті в сукупності заходи забезпечення та введений мораторій забезпечать збереження та ефективне використання майнових активів боржника. Скасування заборони на відчуження майна дозволить ефективно з фінансової точки зору використовувати майнові активи ВАТ «Волиньагрохім», не допускаючи порушення прав кредиторів.

Голова ВАТ "Волиньагрохім" вказує на необхідність здійснення виплати заробітної плати працівникам, погашення поточної заборгованості, а тому просить зобов'язати органи виконавчої служби скасувати арешти.

Розглянувши вимогу про скасування арештів, господарський суд давши оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності їх скасування з урахуванням адекватності вимог заявника, вважає за необхідне задовольнити заяву ВАТ «Волиньагрохім»при цьому залиши незмінною заборону щодо укладення угод на відчуження нерухомого та рухомого майна боржника без згоди розпорядника майна.

Відповідно до статті 129 Конституції України однією з основних засад судочинства є обов’язковість рішень суду.

Згідно ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» провадження у справах про банкрутство регулюється не лише вказаним Законом, а і Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами.

Обов’язковість виконання рішень, ухвал, постанов господарського суду віднесено також до принципів організації і діяльності названого суду. Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України передбачено, що рішення, ухвала, постанова господарського суду підлягають обов'язковому виконанню підприємствами, установами, посадовими особами.

Відповідно до ст.ст. 4, 4 5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Керуючись ст.ст. 12, 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4, 4 5 , 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Зобов'язати підрозділи державної виконавчої служби, а саме:

Підрозділ примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Волинській області (м.Луцьк, вул.Володимирська, 1);

Відділи Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції (м.Луцьк, вул.Винниченка, 27-а);

Відділ Державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції (м.Луцьк, вул.Винниченка, 27-а),

скасувати арешти, накладені виконавчою службою на рухоме та нерухоме майно ВАТ «Волиньагрохім»(с. Струмівка Луцького р-ну Волинської області, код ЄДРПОУ 05487679), а також скасувати заборону на відчуження основних засобів, іншого майна ВАТ «Волиньагрохім», яка застосована на підставі ухвали господарського суду Волинської області від 28.04.2006р.

2. Заборонити посадовим особам ВАТ «Волиньагрохім»укладати угоди на відчуження нерухомого та рухомого майна боржника без згоди розпорядника майна.

Суддя Шум М.С.

Дата ухвалення рішення25.03.2010
Оприлюднено10.07.2015
Номер документу46180751
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —7/86-б

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.08.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 05.05.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Ухвала від 03.08.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригинець Л.М.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні