Ухвала
від 03.07.2015 по справі 812/628/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

03 липня 2015 рокуСєвєродонецьк№ 812/628/15

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., перевіривши матеріали позовної заяви Управління Пенсійного фонду України в Міловському районі Луганської області до Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Зоринівський елеватор" про стягнення заборгованості зі страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування в розмірі 13536,38 грн., -

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління Пенсійного фонду України в Міловському районі Луганської області до Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Зоринівський елеватор" про стягнення заборгованості зі страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування в розмірі 13536,38 грн.

Відповідно до ч.2 ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Нормами статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначені вимоги щодо позовної заяви, зокрема, у позовній заяві зазначаються: ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є; ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі (пункт 2, 3 частини 1 статті 106 КАС України).

Частиною 3 ст. 106 КАС України встановлено, що до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Оглядом позовної заяви та доданих до неї документів встановлено, що позивач до позовної заяви додав її копію з додатками, однак відповідно до вищезазначених норм, позивач мав як суб'єкт владних повноважень додати доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідно до ОСОБА_1 адміністративного суду від 16.11.2011 № 2091/11/13-11 "Щодо визначення належного доказу надіслання суб'єктом владних повноважень відповідачу і третім особам" з урахуванням вимог частини третьої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України належним доказом надіслання суб'єктом владних повноважень відповідачу і третім особам у справі копії позовної заяви та доданих до неї документів може бути опис вкладення разом з розрахунковим документом. Крім того, будь-яким іншим доказом може бути письмове підтвердження відповідача (розписка, штамп про отримання, тощо), або третіх осіб про отримання позовної заяви та доданих до неї документів.

Вміст поштового відправлення містить бланк опису вкладення, який згідно з пунктом 61 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

З огляду на викладене, суддя дійшов висновку, що позивачем не надано належного доказу надіслання відповідачу у справі копії позовної заяви, що є порушенням ч. 3 ст. 106 КАС України.

Зазначений недолік позовної заяви може бути усунуто шляхом надання до суду опису внутрішнього вкладення разом з розрахунковим документом (оригіналом фіскального чеку) про направлення копії позовної заяви з додатками відповідачу або письмового підтвердження відповідача про отримання копії позовної заяви з додатками.

Згідно п.9 ч. 1 ст.3 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач - суб'єкт владних повноважень, а у випадках, передбачених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

У позовній заяві позивач зазначив в якості відповідача ОСОБА_2 акціонерну компанію "Хліб України" "Зоринівський елеватор", код ЄДРПОУ 00957270, проте, згідно свідоцтва про державну реєстрацію, копію якого позивач додав до позовної заяви та спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, юридична особа з кодом ЄДРПОУ 00957270 має найменування "Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Зоринівський елеватор".

У зв'язку з вищенаведеним позивачу необхідно уточнити відповідача по справі або обґрунтуванням зазначення в якості відповідача Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Зоринівський елеватор".

Крім того, позивачем при зверненні до суду з позовною заявою не додержано вимог п.3 ч. 1 ст. 106 КАС України, а саме, не зазначено номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти відповідача, якщо такі відомі.

Згідно зі ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 106-108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в Міловському районі Луганської області до Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Зоринівський елеватор" про стягнення заборгованості зі страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування в розмірі 13536,38 грн., залишити без руху.

Запропонувати Управлінню Пенсійного фонду України в Міловському районі Луганської області протягом 5 календарних днів з дня отримання копії цієї ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до суду:

- уточненої позовної заяви із уточненням найменування відповідача по справі або обґрунтуванням зазначення в якості відповідача Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Зоринівський елеватор";

- доказів направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками рекомендованим листом з повідомленням про вручення та описом внутрішнього вкладення з розрахунковим документом або письмового підтвердження відповідача про отримання копії позовної заяви з додатками;

- інформації про номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти відповідача, якщо такі відомі.

Роз'яснити позивачу, що у разі усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, адміністративний позов повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

СуддяОСОБА_3

Дата ухвалення рішення03.07.2015
Оприлюднено13.07.2015
Номер документу46280648
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості зі страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування в розмірі 13536,38 грн

Судовий реєстр по справі —812/628/15

Постанова від 24.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 15.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 03.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні