Ухвала
від 07.07.2015 по справі 816/2168/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

07 липня 2015 рокум. ПолтаваСправа №816/2168/15

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гіглави О.В.,

за участю:

секретаря судового засідання - Лайко О.В.,

представників відповідача - ОСОБА_1, ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_3 до Приватного підприємства "Полтавське бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор", треті особи без самостійних вимог на предмет спору - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції, ОСОБА_4, ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України про скасування реєстрації права власності, -

ВСТАНОВИВ:

11 червня 2015 року ОСОБА_3 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Приватного підприємства "Полтавське бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор", треті особи без самостійних вимог на предмет спору - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції, ОСОБА_4, ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України про скасування реєстрації права власності.

Ухвалами Полтавського окружного адміністративного суду від 15 червня 2015 року провадження у справі за даним адміністративним позовом відкрито, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 25 червня 2015 року.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 25 червня 2015 року витребувано у Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції, ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України та Виконавчого комітету Полтавської міської ради необхідні документи у справі, які зобов'язано надати до суду у строк до 06 липня 2015 року.

В судовому засіданні 07 липня 2015 року судом з'ясовано, що вимоги ухвали суду від 25 червня 2015 року залишилися не виконаними.

У зв'язку з цим, в судовому засіданні 07 липня 2015 року представником відповідача ОСОБА_2 заявлено клопотання про зупинення провадження у справі в зв'язку з необхідністю повторного витребування судом у Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції, ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України та Виконавчого комітету Полтавської міської ради необхідних документів.

Згідно з частинами 4 та 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з’ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи та повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких на думку суду не вистачає.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Оцінивши доводи клопотання та врахувавши те, що відповідно до частини 1 статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, суд вважає за необхідне повторно витребувати у Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції, ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, Виконавчого комітету Полтавської міської ради необхідні докази та зупинити провадження у даній справі до 09 год 30 хв 13 серпня 2015 року.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повторно зобов'язати Реєстраційну службу Полтавського міського управління юстиції надати до суду у строк до 06 серпня 2015 року Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень щодо нерухомого майна - земельної ділянки №16 по вул. Нагірна, 32а, м. Полтава, СТ "Світанок" та земельної ділянки №16 по вул. Ромашковій, 7, м. Полтава, СТ "Світанок".

Повторно зобов'язати ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України надати до суду у строк до 06 серпня 2015 року інформацію (з підтверджуючими документами) щодо внесення до словників іменованих об'єктів Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України змін до запису з: "Полтавська область, м. Полтава, садівниче товариство "Світанок" код ЄДРПОУ 24828123, місце розташування - вул. Ромашкова, 7" на "Полтавська область, м. Полтава, садівниче товариство "Світанок", код ЄДРПОУ 24828123, місце розташування - вул. Нагірна, 32а" та підстави внесення таких змін (в разі якщо такі зміни вносились).

Повторно зобов'язати Виконавчий комітет Полтавської міської ради надати до суду у строк до 06 серпня 2015 року інформацію (з підтверджуючими документами) щодо прийняття рішення про зміну назви вулиці у м. Полтаві з "вул. Ромашкова, 7 СТ "Світанок" на "вул. Нагірна, 32а СТ "Світанок".

Провадження у справі за позовом ОСОБА_3 до Приватного підприємства "Полтавське бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор", треті особи без самостійних вимог на предмет спору - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції, ОСОБА_4, ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України про скасування реєстрації права власності зупинити до 09 год 30 хв 13 серпня 2015 року.

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала в частині зупинення провадження набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Повний текст ухвали складено 08 липня 2015 року.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення07.07.2015
Оприлюднено15.07.2015
Номер документу46452245
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —816/2168/15

Постанова від 13.08.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 13.08.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 07.07.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 25.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні