Постанова
від 28.01.2010 по справі 2-а-22/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-22/10/1970

28 січня 2010 р.м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі:

головуючої Дерех Н. В.

при секретарі Вальчук І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Гусятинському районі до ОСОБА_1 районної організації соціально-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» про стягнення заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами, суд -

в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція у Гусятинському районі (надалі - позивач) звернулася до суду з адміністративним позовом до ОСОБА_1 районної організації соціально-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» (надалі - відповідач) про стягнення заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами на загальну суму 3801 грн. 20 коп.. а саме: по комунальному податку на суму 2271,20 грн. в тому числі основний платіж - 61,20 грн., штрафна санкція - 2210,00 грн., по податку на прибуток в сумі - 1530,00 грн. - штрафна санкція, яку Гусятинська районна організація соціальио-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» добровільно не погашає, а тому просить стягнути заборгованість в примусовому порядку.

Представник позивача Державної податкової інспекції у Гусятинському районі в судовому засіданні позов підтримав повністю та просив його задовольнити, оскільки відповідач перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Гусятинському район як платник податків і зобов'язаний їх сплачувати своєчасно та в повному об'ємі, однак свій обов'язок не виконує.

Представник відповідача ОСОБА_1 районної організації соціально-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» в судове засідання повторно не прибув з невідомих на те суду причин, хоча про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином. У відповідності до ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. А тому суд вважає за необхідне розглянути дану справу на підставі наявних у ній доказів.

Суд, заслухавши у судовому засіданні представника позивача, дослідивши представлені докази по справі у їх сукупності, приходить до висновку, що вимоги позивача с обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, грунтуються на вимогах чинного законодавства, а отже, підлягають до задоволення, виходячи з наступних міркувань.

Гусятинська районна організація соціальио-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» зареєстрована Управлінням юстиції в Гусятинському районі Тернопільської області як юридична особа 13.03.2003 року за адресою вул. Шевченка. 4/5. смт. Гусятин. Гусятинського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 26428356 і є платником податків, зборів (обов'язкових платежів), через що перебуває на обліку в податковій інспекції та подає податкові декларації, на підставі яких здійснює нарахування та сплату податків і зборів.

Згідно п.п. 2.1.4. п. 2.1, пп. 2.3.1. п. 2.3. ст. 2 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. № 2181-111 (далі - Закон 2181) контролюючим органом стосовно сплати податків є податкові органи, які уповноважені здійснювати заходи з погашення податкового боргу.

Податкова інспекція є контролюючий орган, що здійснює контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та погашення податкових зобов'язань (податкове зобов'язання - зобов 'язання платника податків сплатити до бюджетів або державша цільових фондів відповідну сумукоштів у порядку та строки визначені законодавством).

Податкова інспекція, як контролюючий орган, що здійснює контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та погашення податкових зобов'язань (податкове зобов язання - зобовязання платника податків сплатити до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та строки визначені законодавством) виявила у відповідача заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами на загальну суму 3801 грн. 20 щепі., а саме: по комунальному податку на суму 2271,20 грн. в тому числі основний платіж - 61.20 грн., штрафна, санкція - 2210,00 грн., податку на прибуток в сумі -1530,00 грн. - штрафна санкція.

За наслідками дослідження документів податковим органом зроблено висновок про порушення відповідачем вимог п.п. 5.3.1 п. 5.3 cт. 5 Закону України « Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами » від 21.12.2000 p. № 2181-111 із змінами і доповненнями, відповідач несвоєчасно та не в повному обсязі '.сплачував узгоджені суми податкового зобов'язання, що призвело до виникнення податкового боргу.

У зв'язку з наведеним позивачем, як контролюючим органом, відповідачу було нараховано

заборгованість перед бюджетами ти державними цільовими фондами на загальну суму 3801грн. 20 коп,

Таким чином станом на 25.12.2009 року за Гусятинської районної організації соціально-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» залишається заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами на загальну суму 3801 грн. 20 коп., а саме: по комунальному податку на суму 2271,20грн. в тому числі основний платіж - 61,20 грн., штрафна санкція -2210,00 грн., податку на прибуток в сумі - 1530,00 грн. - штрафна, санкція, Що підтверджується належно завіреними копіями облікової картки платника, копіями першої і другої податкових вимог, корінцями податкового повідомлення-рішеиня ти акту перевірки.

Несплачена у встановлений строк податкова заборгованість (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджена платником податків або узгоджена в адміністративному порядку, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов язання, визнається сумою податкового боргу і до нього застосовуються заходи з погашення податкового боргу, визначені даним законом.

Приймаючи до уваги, що відповідач станом на день розгляду спору суму податкового боргу не "сплатив, а тому позов про стягнення заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами на загальну суму 3801 грн. 20 коп., а саме: по комунальному податку на суму 2271,20грн. в тому числі основний платіж - 61,20 грн., штрафна санкція - 2210,00 грн., подапіку на прибуток в сумі. - 1530,00 грн. - штрафна санкція та підлягає до задоволення на підставі пп. 5.3.1. п. 5.3. cm. 5. Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними, цільовими фондами" від 21.12.2000р. № 2181-111, відповідно до якого активи платника податку можуть бути стягнуті в примусовому порядку виключно за рішенням суду.

керуючись ст. ст. 2, 6, 7, 72, 86, 160-163 КАС України, п. 2.1 cт. 2, п.3.1 ст.3, пп.5.3.1. п. 5.3 cт. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», п, 11 cт. 10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної податкової інспекції у Гусятинському районі до Гусятинської районної організації соціально-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» про стягнення заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами - задовольнити.

2. Стягнути з Гусятинської районної організації соціально-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» ( вул. Шевченка, 4/5, смт. Гусятин, Гусятииського району, Тернопільської області, код 26428356 ) за рахунок його активів заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами на загальну суму 3801 (три тисячі вісімсот одну) грн. 20 коп.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги.

Постанова може бути оскаржена до Львівського адміністративного апеляційного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення та апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження адо без попереднього подання такої заяви, якщо скарга подасться у строк, встановлений для подання заяви.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено15.07.2015
Номер документу46452609
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-22/10/1970

Ухвала від 06.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні