Постанова
від 28.01.2010 по справі 2-а-22/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-22/10/1970

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

28 січня 2010 року, Тернопі льський окружний адміністра тивний суд в складі:

головуючої Дерех Н.В.

при секретарі Вальчук І.М.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в за лі суду в місті Тернополі адм іністративну справу за адмін істративним позовом Державн ої податкової інспекції у Г усятинському районі до Гусятинської районної о рганізації соціально-еколог ічної партії «Союз «Чорнобил ь Україна» про стягнен ня заборгованості перед бюдж етами та державними цільовим и фондами, суд -

в с т а н о в и в:

Державна податков а інспекція у Гусятинськом у районі (надалі - позивач ) звернулася до суду з адмініс тративним позовом до Гу сятинської районної орган ізації соціально-екологічно ї партії «Союз «Чорнобиль Ук раїна» (надалі - відпо відач) про стягнення заборго ваності перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами на загальну суму 3801 грн. 20 коп., а саме: по комунальному п одатку на суму 2271,20 грн. в тому чи слі основний платіж - 61,20 грн., шт рафна санкція - 2210,00 грн., по под атку на прибуток в сумі - 1530,00 г рн. - штрафна санкція , я ку Гусятинська район на організація соціально-еко логічної партії «Союз «Чорно биль Україна» добровіл ьно не погашає, а тому просит ь стягнути заборгованість в примусовому по рядку.

Представник пози вача Державної податкової ін спекції у Гусятинському районі в судовому засіданні позов підтримав повністю та просив його задовольнити, ос кільки відповідач перебуває на обліку в Державній податк овій інспекції у Гусятинсько му район як платник податків і зобов' язаний їх сплачува ти своєчасно та в повному об' ємі, однак свій обов' язок не виконує.

Представник відповід ача Гусятинської р айонної організації соціаль но-екологічної партії «Союз «Чорнобиль Україна» в судове засідання повторно не прибув з невідомих на те суду причин, хоча про дату, час та м ісце судового розгляду був п овідомлений належним чином. У відповідності до ст. 35 КАС Ук раїни, вважається, що повістк у вручено юридичній особі, як що вона доставлена за адресо ю, внесеною до відповідного д ержавного реєстру. А тому суд вважає за необхідне розглян ути дану справу на підставі н аявних у ній доказів.

Суд, заслухавши у судов ому засіданні представника п озивача, дослідивши представ лені докази по справі у їх сук упності, приходить до виснов ку, що вимоги позивача є обґру нтованими, відповідають дійс ним обставинам та матеріалам справи, ґрунтуються на вимог ах чинного законодавства, а о тже, підлягають до задоволен ня, виходячи з наступних мірк увань.

Гусятинська рай онна організація соціально-е кологічної партії «Союз «Чор нобиль Україна» зареєс трована Управлінням юстиції в Гусятинському районі Т ернопільської області як юри дична особа 13.03.2003 року за адресо ю вул. Шевченка, 4/5, смт. Гусятин , Гусятинського району, Терно пільської області, ідентифік аційний код 26428356 і є платником п одатків, зборів (обов' язков их платежів), через що перебув ає на обліку в податковій інс пекції та подає податкові де кларації, на підставі яких зд ійснює нарахування та сплату податків і зборів.

Згідно п.п. 2.1.4. п. 2.1, пп. 2.3.1. п . 2.3. ст. 2 Закону України „Про пор ядок погашення зобов' язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами” від 21.12.2000р. № 2181-ІІІ (д алі - Закон 2181) контролюючим орг аном стосовно сплати податкі в є податкові органи, які упов новажені здійснювати заходи з погашення податкового бор гу.

Податкова інспекція є контролюючий орган, що здій снює контроль за своєчасніст ю, достовірністю, повнотою на рахування та погашення подат кових зобов' язань (податков е зобов' язання - зобов' яз ання платника податків сплат ити до бюджетів або державни х цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та стро ки визначені законодавством ).

Податкова інспекція, як контролюючий орган, що здійс нює контроль за своєчасністю , достовірністю, повнотою нар ахування та погашення податк ових зобов' язань (податкове зобов' язання - зобов' яза ння платника податків сплати ти до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та стро ки визначені законодавством ) виявила у відповідача забор гованість перед бюджетами та державними цільовими фондам и на загальну суму 3801 грн. 20 коп., а саме: по комунальному податку на суму 2271,20грн. в тому ч ислі основний платіж - 61,20 грн., ш трафна санкція - 2210,00 грн., пода тку на прибуток в сумі - 1530,00 гр н. - штрафна санкція .

За наслідками дослідже ння документів податковим ор ганом зроблено висновок про порушення відповідачем вимо г п.п. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 Закону України « Про порядок погашення зобов ' язань платників податків п еред бюджетами та державними цільовими фондами » від 21.12.2000 р . № 2181-111 із змінами і доповненням и, відповідач несвоєчасно та не в повному обсязі сплачува в узгоджені суми податкового зобов' язання, що призвело д о виникнення податкового бор гу.

У зв' язку з наведеним позивачем, як контролюючим о рганом, відповідачу було нар аховано заборгованість пере д бюджетами та державними ці льовими фондами на загальну суму 3801 грн. 20 коп.

Таким чином станом на 25.1 2.2009 року за Гусятинської районної організації соці ально-екологічної партії «Со юз «Чорнобиль Україна» залишається заборгованіст ь перед бюджетами та державн ими цільовими фондами на заг альну суму 3801 грн. 20 коп., а саме: по комунальному податку на суму 2271,20грн. в тому числі осн овний платіж - 61,20 грн., штрафна с анкція - 2210,00 грн., податку на пр ибуток в сумі - 1530,00 грн. - штра фна санкція , що підтвер джується належно завір еними копіями облікової карт ки платника, копіями першої і другої податкових вимог, кор інцями податкового повідомл ення-рішення та акту перевір ки .

Несплачена у встановлени й строк податкова заборгован ість (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгодже на платником податків або уз годжена в адміністративному порядку, а також пеня, нарахов ана на суму такого податково го зобов' язання, визнаєтьс я сумою податкового боргу і д о нього застосовуються заход и з погашення податкового бо ргу, визначені даним законом .

Приймаючи до уваги, що відповідач станом на день ро згляду спору суму податковог о боргу не сплатив, а тому позо в про стягнення заборгованос ті перед бюджетами та держав ними цільовими фондами на за гальну суму 3801 грн. 20 коп., а саме : по комунальному подат ку на суму 2271,20грн. в тому числі о сновний платіж - 61,20 грн., штрафн а санкція - 2210,00 грн., податку на прибуток в сумі - 1530,00 грн. - ш трафна санкція та підл ягає до задоволення на підст аві пп. 5.3.1. п. 5.3. ст. 5. Закону Украї ни „Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами” від 21.12.2000р. № 2181-ІІІ , відповідно до яко го активи платника податку м ожуть бути стягнуті в примус овому порядку виключно за рі шенням суду.

керуючись ст. ст. 2, 6, 7, 72, 86, 16 0-163 КАС України, п. 2.1 ст. 2, п.3.1 ст.3, пп .5.3.1. п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов' яз ань платників податків перед бюджетами та державними ціл ьовими фондами», п. 11 ст. 10 Закон у України « Про державну пода ткову службу в Україні» суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.Позов Державної п одаткової інспекції у Гуся тинському районі до Г усятинської районної орга нізації соціально-екологічн ої партії «Союз «Чорнобиль У країна» про стягнення заборгованості перед бюджет ами та державними цільовими фондами - задовольнити.

2. Стягнути з Гусят инської районної організа ції соціально-екологічної па ртії «Союз «Чорнобиль Україн а» ( вул. Шевченка, 4/5, смт. Гусяти н, Гусятинського району, Терн опільської області, код 26428356 ) за рахунок його активів заборг ованість перед бюджетами та державними цільовими фондам и на загальну суму 3801 (три тисяч і вісімсот одну ) грн. 20 коп.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження або апеля ційної скарги.

Постанова може бути оскар жена до Львівського адмініст ративного апеляційного суду через Тернопільський окружн ий адміністративний суд шлях ом подання заяви про апеляці йне оскарження протягом деся ти днів з дня її проголошення та апеляційної скарги протя гом двадцяти днів після пода ння заяви про апеляційне оск арження або без попереднього подання такої заяви, якщо ска рга подається у строк, встано влений для подання заяви.

Головуюча Дерех Н.В.

Копія вірна:

Суддя Д ерех Н.В.

Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу7962756
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-22/10/1970

Ухвала від 06.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні