Ухвала
від 31.01.2011 по справі 11/461-5023/113/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"31" січня 2011 р. Справа № 11/461-5023/113/11

вх. № 113/11

Суддя господарського суду Суярко Т.Д.

при секретарі судового засідання Філіппова В.С.

за участю представників сторін:

позивача - не з"явився

відповідача - ОСОБА_2 дов № 577/22 від 29.12.10 року.

розглянувши матеріали справи за позовом Харківського монтажного управління Відкритого акціонерного товариства "Теплоенергомонтаж" с. Подвірки

до Відкритого акціонерного товариства "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу - Змівської теплової електричної станції, смт. Комсомольське

про стягнення 149805,94 грн. та витребування майна

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Харківське монтажне управління Відкритого акціонерного товариства "Теплоенергомонтаж" звернувся до господарського суду міста Києва із позовною заявою про зобов"язання відповідача - Відкритого акціонерного товариства "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу - Змівської теплової електричної станції повернути автомобільний кран КС-3575А-1 з незаконного володіння, а також про стягненння матеріальної шкоди в сумі 130264,00 грн. та моральної шкоди в сумі 10000,00 грн.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 17.11.10р. порушено провадження у справі та призначено її розгляд на 21.12.10р. о 09:50 год.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 21.12.10р. згадану справу передано за підсудністю до господарського суду Харківської області.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.01.11р. розгляду справи призначено на 31.01.11р. о 10:00 год.

Представник позивача у призначене судове засідання не з"явився, однак через канцелярію суду від юрисконсульта ОСОБА_3 надійшла заяву про відкладення розгляду справи, у зв"язку з відсутністю на його ім"я довіреності через перебуваня генерального директора у відпустці.

Відповідно до ст.28 ГПК України, справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника. Представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.

Враховуючи те, що заяву про відкладення розгляду справи підписано особою, повноваження якої виступати від імені позивача не підтверджені належним документами, суд відмовляє в задоволенні цієї заяви.

Представник відповідача проти позову заперечує, вважає його необґрунтованим та просить відмовити в його задоволенні повністю.

Крім того, через канцелярію суду відповідачем було надано зустрічну позовну заяву про встановлення за ним права власності на автомобільний кран КС-3575 А1, зав. №00665, двиг. №50545, шасі №767077, дата випуску 29.12.93р.

Відповідно до ст.60 ГПК України, відповідач має право до початку розгляду господарським судом справи по суті подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним. Подання зустрічного позову провадиться за загальними правилами подання позовів.

До позовної заяви додаються документи, які, зокрема, підтверджують: відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів; сплату державного мита у встановлених порядку і розмірі; сплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. (ст.57 ГПК України).

Дослідивши зустрічну позовну заяву та додані до неї документи, суд встановив, що їх подано з порушенням п. 2, 3, п.3-1 ст.57 ГПК України, а саме не надано доказів, що підтверджують сплату державного мита у встановленому порядку і розмірі, сплату витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу, а також доказів відправлення відповідачеві копії зустрічної позовної заяви і доданих до неї документів відповідачеві.

В додатку до позовної заяви позивачем зазначені докази відправлення відповідачеві копії зустрічної позовної заяви і доданих до неї документів відповідачеві, а також платіжні доручення про сплату державного мита та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, однак при дослідженні наданої відповідачем зустрічної позовної заяви та доданих до неї документів, вказаних платіжних доручень та доказів відправлення не виявилося, про що працівниками канцелярії господарського суду Харківської області ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_1 складено відповідний акт від 31.01.11р.

Відповідно до ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів, доказів сплати державного мита у встановленому законом порядку та розмірі, а також в разі ненадання доказів сплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу

З урахуванням викладеного, зустрічна позовна заява та додані до неї документи підлягають поверненню без розгляду.

Приймаючи до уваги неявку представника позивача у судове засідання, а також необхідність витребування у сторін документів необхідних для вирішення спору по суті, суд вважає, що розгляд справи слід відкласти.

На підставі викладеного та керуючись статтями 28, 57, 60, 63, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання ОСОБА_3 про відкладення розгляду справи - відмовити.

Повернути без розгляду зустрічну позовну заяву Відкритого акціонерного товариства "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу - Змівської теплової електричної станції на

30 арк., в тому числі акт канцелярії господарського суду Харківської області від 31.01.11р.

Розгляд справи відкласти на "22" лютого 2011 р. о 10:20

Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання надати до суду:

ПОЗИВАЧА :

- ОСОБА_2 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи стосовно Позивача та стосовно усіх інших учасників судового процесу. Якщо адреси учасників судового процесу, вказані ОСОБА_2, є відмінними від адрес, вказаних у позовній заяві -зобов'язати Позивача повторно направити копію позовної заяви та доданих до неї документів, а також цієї ухвали суду за адресами, вказаними у Витягах. Докази відправлення надати суду;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

ВІДПОВІДАЧА :

- відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування;

- ОСОБА_2 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

УСІХ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ:

- установчі документи;

- свідоцтва про державну реєстрацію

- оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов, надати в судове засідання для огляду.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності).

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Суярко Т.Д.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.01.2011
Оприлюднено15.07.2015
Номер документу46472096
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/461-5023/113/11

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 14.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Рішення від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні