Ухвала
від 10.07.2015 по справі 805/1541/15-а
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

10 липня 2015 р. справа № 805/1541/15-а

Суддя-доповідач Донецького апеляційного адміністративного суду Василенко Л.А. розглянув апеляційну скаргу межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби- Центрального офісу з обслуговування великих платників на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 26 травня 2015 року у справі № 805/1541/15-а за позовом публічного акціонерного товариства «Харцизький трубний завод» до межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби- Центрального офісу з обслуговування великих платників про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

В С Т А Н О В И В :

9 липня 2015 року до Донецького апеляційного адміністративного суду надійшла справа за позовом публічного акціонерного товариства «Харцизький трубний завод» до межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби- Центрального офісу з обслуговування великих платників про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення з апеляційної скаргою межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби- Центрального офісу з обслуговування великих платників на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 26 травня 2015 року.

Апеляційна скарга не відповідає вимогам ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв'язку з чим така скарга підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Відповідно до вимог частини 2 статті 186 КАС України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

За приписами ч. 4 статті 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

З матеріалів справи встановлено, що апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції від 26.05.2015 року відповідно до штемпелю на конверті подана 26.06.2015 року, тобто з порушенням десятиденного строку (а. с. 230).

Апелянтом не подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови.

Крім того, ознайомившись з даною апеляційною скаргою, вважаю, що вона не відповідає вимогам п.3 ч.2 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України, в зв'язку з чим така скарга підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Згідно вимог п.3 ч.2 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України, в апеляційній скарзі зазначаються вимоги особи, яка подає апеляційну скаргу, до суду апеляційної інстанції.

Зі змісту апеляційної скарги встановлено, що відповідачем оскаржено постанову Донецького окружного адміністративного суду від 26 травня 2015 року у справі №805/1541/15-а, водночас на титульному аркуші апеляційної скарги зазначено про оскарження постанови окружного адміністративного суду м.Києва від 26.05.2015 року у справі № 805/1541/15-а (а.с. 223).

За таких обставин апеляційна скарга також підлягає залишенню без руху, оскільки відповідачем оскаржене судове рішення, яке відсутнє в матеріалах справи № 805/1541/15-а.

З урахуванням викладеного, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, з наданням строку для усунення вказаних недоліків, а саме, необхідно надати заяву про поновлення строку з обґрунтуванням поважності причин його пропущення та оформлену належним чином апеляційну скаргу з копією для позивача.

Керуючись статтями 108, 186, 189 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби- Центрального офісу з обслуговування великих платників на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 26 травня 2015 року у справі № 805/1541/15-а залишити без руху.

Встановити межрегіональному головному управлінню Державної фіскальної служби- Центральному офісу з обслуговування великих платників тридцятиденний строк з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху, для усунення недоліків апеляційної скарги шляхом направлення на адресу Донецького апеляційного адміністративного суду обґрунтованої заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови та оформлену належним чином апеляційну скаргу з копією для позивача.

Після усунення недоліків апеляційної скарги у строк, встановлений судом, вона вважатиметься поданою у день первинного її подання до суду.

Роз'яснити, що в разі невиконанні вимог даної ухвали щодо надання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови суду з наданням відповідних доказів щодо поважності причин пропуску строку, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження, що позбавляє апелянта права повторного звернення до апеляційного суду з цього питання.

Роз'яснити, що в разі невиконанні вимог даної ухвали щодо подання належним чином оформленої апеляційної скарги з копією для позивача, суд повертає апеляційну скаргу, що не позбавляє апелянта права повторного звернення до апеляційного суду з цього питання.

Ухвала про залишення апеляційної скарги без руху може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України протягом 20 днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції.

Суддя-доповідач: Л.А. Василенко

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.07.2015
Оприлюднено14.07.2015
Номер документу46529618
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1541/15-а

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 25.08.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Ухвала від 12.08.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Ухвала від 12.08.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Постанова від 26.05.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 10.07.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Постанова від 26.05.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 13.05.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні