Постанова
від 17.08.2011 по справі 4-327/11
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 4-327/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 серпня 2011 року м.Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді - Рабець М.Д.

при секретарі - Гривко A.B.

з участю прокурора - Мельниченко О.Ю.

представника скаржника, адвоката-Міхо К.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Бровари. в приміщенні суду скаргу адвоката ОСОБА_1. діючого в інтересах ОСОБА_2 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, винесену 22 лютого 2010 року старшим інспектором дізнання ВДАІ, щодо водія ОСОБА_3, за відсутності в його діях складу злочину, передбаченого ст.286 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Представник ОСОБА_2, адвокат ОСОБА_1 08 серпня 2011 року звернувся до суду з вказаною скаргою, аргументувавши її тим, що постанова винесена безпідставно у зв'язку з неповнотою проведеної перевірки, невірним застосуванням норм процесуального права та порушенням вимог кримінально-процесуального закону. Неповнота перевірки проявляється в тому, що дізнавачем не було в повній мірі зібрано медичну документацію на ОСОБА_2 і тому висновок судово-медичного дослідження не вказує на них. Також вказав, що як представник ОСОБА_2 копію постанови отримав 26 липня 2011 року, тобто через 17 місяців з дня її постановлення і це підтверджується датою видачі, сама ОСОБА_2 ніяких повідомлень про результати перевірки не отримувала.

В судовому засіданні ОСОБА_1 повністю підтримав свою скаргу, пояснив, що особисто дізнавачу надавав медичну документацію необхідну для проведення медичної експертизи. Скаргу в суд направив по пошті 01 серпня 2011 року і не порушив строків оскарження, оскільки отримав копію постанови в міліції 26 липня 2011 року Вважає, що постанова винесена безпідставно у зв'язку з неповнотою проведеної перевірки і на його думку підлягає скасуванню. Просив скасувати названу постанову, а матеріали повернути для проведення додаткової перевірки.

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти задоволення скарги, зокрема вказав, що перевірка проведена в повному обсязі і прийнято законне і обґрунтоване рішення. Щодо ОСОБА_3 складено адміністративний протокол, який направлений в суд. Підстав для порушення кримінальної справи по вказаних матеріалах за ст..286 КК України немає. Також вказав, що про прийняте рішення органом дізнання повідомлялись зацікавлені особи, про що є в матеріалах справи копії листів - повідомлень. Підстав для скасування оскаржуваної постанови не вбачає.

Дослідивши матеріали перевірки, відмовний матеріал, вислухавши пояснення ОСОБА_1. який підтримав скаргу в повному обсязі, думку прокурора, який заперечував проти задоволення скарги, суд приходить висновку, що скарга не підлягає задоволенню, оскільки є обґрунтованою і законною. При проведені перевірки дізнавачем взяті до уваги всі обставини дорожньо-транспортної пригоди. Стосовно винної особи в ДТП ОСОБА_3 прийнято за результатами перевірки законне рішення про складання протоколу про порушення ним Правил дорожнього руху, який направлений в суд. При винесені оскаржуваної постанови дізнавачем приймався до уваги Акт судово-медичного дослідження №24 від 16 лютого 2010 року, згідно якого діагноз потерпілої ОСОБА_2 «Забиття шийного відділу хребта» не міг враховуватися відповідно до Правил визначення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень.

Слід також відмітити, що оскаржувана постанова винесена 22 лютого 2010 року і в матеріалах є копії листів повідомлень направлених ОСОБА_2 і ОСОБА_3 про прийняте рішення, тобто відмову в порушенні кримінальної справи і тільки через 17 місяців представник ОСОБА_2 отримав копію вказаної постанови і оскаржив її до суду.

Викладені в оскаржуваній постанові обставини та відомості в ході проведеної перевірки належним чином з'ясовані, перевірені та підтверджуються документами.

За вказаних обставин, підстав для скасування оскаржуваної постанови суд не вбачає, а тому скарга задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись ст..ст.236-1, 236-2 КПК України, суд -

II О С Т А Н О В И В:

Скаргу ОСОБА_1 діючого в інтересах ОСОБА_2 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, винесену 22 лютого 2010 року старшим інспектором дізнання ВДАІ щодо водія ОСОБА_3 за відсутності в його діях складу злочину, передбаченого ст..286 КК України залишити без задоволення.

Копію постанови направити старшому інспектору дізнання ВДАІ ОСОБА_4. адвокату ОСОБА_1, ОСОБА_2. Броварському міжрайонному прокурору Київської області.

На постанову судді прокурором, особою, яка подала скаргу, протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду Київської області через Броварський міськрайонний суд.

Суддя М.Д.Рабець

Дата ухвалення рішення17.08.2011
Оприлюднено29.07.2015
Номер документу46586890
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-327/11

Постанова від 20.01.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кушніренко Ю. С.

Постанова від 26.09.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Постанова від 29.04.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Помогайбо В. О.

Постанова від 26.08.2011

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Постанова від 13.12.2011

Кримінальне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Терещенко О. Є.

Постанова від 20.09.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Постанова від 21.07.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Постанова від 14.02.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І. Є. І.

Постанова від 17.08.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Рабець М. Д.

Постанова від 24.02.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Прокопчук Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні