Постанова
від 25.08.2009 по справі 2а-4401/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія статобліку 6.6.2

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

69041, м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65 в

ПОСТАНОВА

Іменем України

25 серпня 2009 року Справа № 2а-4401/09/0870

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого -судді Стрельнікової Н.В.

при секретарі Горбової І.С.

розглянув в відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом: Державної податкової інспекції у Хортицькому району м. Запоріжжя, м. Запоріжжя

до: Приватного підприємства «Своп-Схемотехніка», м. Запоріжжя

про припинення державної реєстрації юридичної особи, -

за участю представників:

від позивача: ОСОБА_1, довіреність № 3517/10/10-040 від 14.05.09р.;

від відповідача: не з'явився,-

ВСТАНОВИВ:

31 липня 2009 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Хортицькому району м. Запоріжжя до Приватного підприємства «Своп-Схемотехніка»про припинення державної реєстрації юридичної особи, в яком зазначає, що згідно довідки реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_2, відповідно до ст. 20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи ПП «Своп-Схемотехніка»за юридичною адресою та є підставою для припинення юридичної особи.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав зазначених в позовній заяві. Надав суду довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців щодо ПП «Своп-Схемотехніка», станом на 30 липня 2009 року. Просить суд позов задовольнити та припинити підприємницьку діядбність юридичної особи -ПП «Своп - Схемотехніка».

У судове засідання представник відповідача не з'явився, причини неявки суду не відомі. Про час і місце слухання справи повідомлявся належним чином.

З матеріалів справи та наявних в ній доказів, судом встановлено наступне.

15 січня 2007 року ПП «Своп - Схемотехніка»зареєстровано відділом реєстрації та єдиного реєстру Хортицької районної адміністрації Запорізької міської ради, як юридичну особу. Відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи місцезнаходження відповідача зазначено: м. Запоріжжя Хортицьке шосе, буд. 32.

1 квітня 2008 року співробітниками ВПМ ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя проведено перевірку з питання місцезнаходження приватного підприємства «Своп - Схемотехніка»та встановлено, що ПП «Своп - Схемотехніка»зареєстроване за адресою м. Запоріжжя, Хортицьке шосе, 32, але фактично за вказаною адресою підприємство не знаходиться, про що складено акт.

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців (запис 6), яка надана представником позивача, 1 липня 2008 року державним реєстратором до державного реєстру внесено інформацію, за № 1 103 143 0005 017140, про відсутність юридичної особи (ПП «Своп-Схемотехніка») за юридичною адресою.

Згідно з наданим позивачем листом № 5375/10/10-010 від 30 липня 2009 року податкова заборгованість перед бюджетом станом на 30 липня 2009 року по платежах, контроль за справлянням яких здійснюється державною податковою службою, у ПП «Своп-Схемотехніка»відсутня.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» № 509-ХІІ від 5 грудня 1990 року ргани державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб -підприємців регулбюються на підставі Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців»№ 755-V від 15 травня 2003 року (далі -Закону № 755).

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону № 755 державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців це засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Згідно ч. 3 ст. 4 Закону № 755 зміни до установчих документів юридичної особи, а також зміна прізвища та/або імені, та/або по батькові (далі -імені) або місця проживання фізичної особи -підприємця підлягають обов'язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів Єдиного державного реєстру в порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону № 755 підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Приймаючи до уваги, що відповідач по справі, не знаходиться за юридичною адресою, та в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців є запис щодо відсутності юридичної особи за юридичною адресою, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, вимоги ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя слід визнати законними та обґрунтованими.

На підставі викладеного, керуючись п.17 ст. 11 ЗУ «Про державну податкову службу в Україні», ст. 38 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст.ст. 71, 159-163 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Хортицькому районі м. Запоріжжя до Приватного підприємства «Своп-Схемотехніка»про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи Приватного підприємства «Своп-Схемотехніка»(69124, м. Запоріжжя, вул. Хортицьке шосе, буд. 32, код ЄДРПОУ 34829624).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі в 10-ти денний строк з дня її складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Суддя (підпис) Н.В. Стрельнікова

Постанова складена у повному обсязі 28 серпня 2009 року.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.08.2009
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46631672
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4401/09/0870

Постанова від 25.08.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 03.08.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 25.08.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Н.В.

Ухвала від 03.08.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні