Ухвала
від 15.04.2013 по справі 808/3785/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

15 квітня 2013 року Справа № 808/3785/13-а м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Авдєєв М.П., перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою Приватного підприємства «Айсберг»

до Заводського відділу держаної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції

про визнання протиправними дії та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

10.04.2013 Приватне підприємство «Айсберг» (далі - позивач) звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду (далі - суд) із позовом до Заводського відділу держаної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції (далі – відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправними дії відповідача та скасувати постанову про накладання арешту та зняти арешт з 73/1000 частини будинку за адресою: м. Запоріжжя, вул. Карпенка-Карого 25 що належить ПП «Айсберг» (код ЄДРПОУ 25487807 юридична адреса м. Запоріжжя, пров. Морський 23).

Зазначений спір, згідно із ст.17 КАС України, належить до компетенції адміністративних судів і має розглядатись у порядку адміністративного судочинства та відповідно до ч.2 ст.18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Адміністративний позов подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого ст.99 КАС України. Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі та залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Під час підготовчого провадження суддя встановив необхідність витребувати у сторін всі наявні у них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчити підготовче провадження, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити її до судового розгляду.

Ураховуючи наведене, керуючись ст.ст. 107, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі №808/3785/13-а за позовом Приватного підприємства «Айсберг» до Заводського відділу держаної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції про визнання протиправними дії та зобов'язання вчинити певні дії.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 23 квітня 2013 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в о 15 год. 00 хв. Справа розглядатиметься одноособово суддею Авдєєвим Максимом Петровичем.

3. До початку судового засідання подати:

позивачу – належним чином оформлена довіреність на представника (за наявності); докази протиправності дій відповідача; нормативне обґрунтування заявлених вимог; інші документи, які мають значення для вирішення справи по суті; листування між сторонами у справі по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); належним чином засвідчені копії усіх витребуваних документів – у справу, оригінали – суду для огляду.

відповідачу – у разі невизнання адміністративного позову суд зобов'язує подати письмові заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень; належним чином оформлена довіреність на представника; докази правомірності оскаржуваних дій; листування між сторонами у справі по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); інші документи, які мають значення для вирішення справи по суті; належним чином засвідчені копії усіх витребуваних документів - до справи, оригінали – суду для огляду.

4. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом із витягом про їх процесуальні права та обов'язки. Відповідачу надіслати копію позовної заяви та додані до неї документи.

5. У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі у відповідності до вимог ст.ст. 33, 38, 181 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                                                             М.П. Авдєєв

23 квітня 2013 року 15:00

Витяг про процесуальні права та обов'язки сторін.

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі (стаття 49 КАС України)

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Права та обов'язки сторін (стаття 51 КАС України).

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення15.04.2013
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46632895
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дії та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —808/3785/13-а

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Постанова від 23.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні