Ухвала
від 05.07.2013 по справі 823/1610/13-а
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони в адміністративній справі

05 липня 2013 року           Справа № 823/1610/13-а

12 год. 05 хв.                                                             м. Черкаси                                                                      

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого – судді Бабич А.М.,

при секретарі – Педані О.В.,

за участю сторін:

представника позивача – не прибув,

представника відповідача – не прибув,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у м. Черкасах Черкаської області Державної податкової служби до приватного підприємства «Стайк-2010» про припинення діяльності юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством,

          

ВСТАНОВИВ:

07.05.2013 до Черкаського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулась державна податкова інспекція у м. Черкасах Черкаської області Державної податкової служби, в якій просить припинити діяльність приватного підприємства «Стайк-2010», що не пов'язано з банкрутством.

Позивач надав до суду клопотання про заміну позивача у справі – ДПІ у м.Черкасах Черкаської області ДПС на його правонаступника ДПІ у м.Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області.

Клопотання мотивоване тим, що ДПІ у м.Черкасах Черкаської області ДПС реорганізовано, шляхом приєднання до ДПІ у м.Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області.

Представник позивача надав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідач явку свого представника в судове засідання з не забезпечив з невідомих причин, хоча повідомлений про час та місце судового розгляду справи в установленому законом порядку.

Згідно з ч. 1 ст. 41 КАС України не здійснювалось фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 №229 ДПІ у м.Черкасах Черкаської області ДПС підлягає реорганізації, шляхом приєднання до ДПІ у м.Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області та визначено територіальні органи Міністерства доходів і зборів правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби.

Суд звернув увагу, що згідно з випискою з ЄДРПОУ станом на час судового розгляду справи утворено ДПІ у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області.

Враховуючи, що правонаступником ДПІ у м.Черкасах Черкаської області ДПС визначено ДПІ у м.Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області, суд дійшов висновку про необхідність заміни первісного позивача на його правонаступника.

Керуючись ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

          1. Здійснити заміну позивача в адміністративній справі за позовом 07.05.2013 до Черкаського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулась державна податкова інспекція у м. Черкасах Черкаської області Державної податкової служби, в якій просить припинити діяльність приватного підприємства «Стайк-2010», що не пов'язано з банкрутством на його правонаступника – державну податкову інспекцію у м.Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області (код ЄДРПОУ 38715755).

          2. Копію ухвали направити сторонам у справі.

          3. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Бабич

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2013
Оприлюднено20.07.2015
Номер документу46734796
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/1610/13-а

Ухвала від 05.07.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 03.06.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 17.05.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Постанова від 05.07.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 07.06.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 08.05.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні