Ухвала
від 16.03.2010 по справі 56/385-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"16" березня 2010 р. Справа № 56/385-09

вх. № 10838/4-56

Суддя господарського суду Бринцев О.В.

при секретарі судового засідання Невзгляд Н.О

за участю представників сторін:

позивача - не з"явився.

відповідача - ОСОБА_1 за довір. б/н від16.03. 2010 р.

розглянувши матеріали справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ВіЕйБі Лізинг", м.Київ

до Відкритого сільськогосподарського акціонерного товариства Агрокомбінат "Слобожанський", смт.Чкаловське Чугуївського району

про стягнення18463,34 грн.

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Товариства з обмеженою відповідальністю "ВіЕйБі Лізинг" (м.Київ) звернувся до господарського суду з позовною заявою про стягнення з відповідача - Відкритого сільськогосподарського акціонерного товариства Агрокомбінат "Слобожанський" (смт.Чкаловське Чугуївського району) заборгованості за Договором фінансового лізингу № 070510-11/ФЛ-Ю-С від 10.05.2007р. в розмірі 18463,34 грн., у тому числі: 16132,12 грн. основного боргу; 837,65 грн. пені; 104,61 грн. - 3% річних; 510,56 грн. збитків, понесених у зв'язку із знеціненням грошових коштів; 878,40 грн. штрафу. Позивач також просить вилучити та передати власнику (позивачу) предмет лізингу, а саме: трап-тележку ТТС-ф-2 (чотири штуки), 2007 року випуску, заводський № 0714, № 0715, № 0716, № 0717 за залишковою вартістю 9728,35 грн. Судові витрати позивач просить стягнути з відповідача.

Позивач по справі правом на участь свого повноважного представника в судовому засіданні не скористався, в судове засідання не з"явився, витребуваних судом документів не надав, про причини неявки суд не повідомив. Про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Представник відповідача заперечує проти позовних вимог. Надав заяву про долучення документів до матеріалів справи та клопотання про відкладення розгляду справи у зв"язку з подачею апеляційної скарга. Також представник відповідача надав клопотання про відкладення розгляду справи у зв"язку із необхідністю надання додаткових доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

За таких підстав, враховуючи вищевикладене, неявку позивача та клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи, а також необхідність витребування додаткових документів по справі, які мають суттєве значення для повного, всебічного та об"єктивного дослідження усіх матеріалів справи та фактичних обставин спору, вважає доцільним відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити в задоволенні клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи у зв"язку з подачею апеляційної скарга.

2. Задовольнити клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи у зв"язку із необхідністю надання додаткових доказів.

3. Розгляд справи відкласти на "24" березня 2010 р. о10:30 год.

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою:61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під’їзд, 3-й поверх, кабінет № 315.

5. Зобов’язати сторони за три дні до судового засідання надати до суду:

ПОЗИВАЧА :

- Виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на березень 2010 року стосовно Позивача;

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на березень 2010 року стосовно ВІДПОВІДАЧА, 3-ї особи.

- правове та документальне обґрунтування позовних вимог;

- належним чином посвідчені копії документів, доданих до позовної заяви;

- усі додаткові угоди та додатки до договору лізингу (за наявності);

- докази права власності на передане в лізинг майно;

- докладний і обґрунтований розрахунок ціни позову окремо за кожним видом платежу із зазначенням усіх періодів нарахування, усіх нарахованих сум, усіх сплачених сум, сальдо за кожним періодом, підсумкового сальдо;

- докази виконання позивачем своїх зобов’язань перед відповідачем (акти прийому-передачі майна, акти виконаних послуг, рахунки, акти звірки тощо);

- докази часткового виконання зобов'язань відповідачем за спірним договором (виписки про рух коштів на поточному рахунку позивача, копії платіжних доручень відповідача, квитанцій, корінців прибуткових касових ордерів тощо);

- довідку за підписом головного бухгалтера про поточні рахунки у фінансових установах банку на позивача та відповідача;

ВІДПОВІДАЧА :

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо Відповідача станом на березень 2010 року.

- відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування;

- докази повного або часткового виконання зобов'язань відповідачем (банківські виписки про рух коштів на поточному рахунку відповідача, копії платіжних доручень відповідача, квитанцій, прибуткових касових ордерів тощо);

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

УСІХ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ:

- провести звірку взаємних розрахунків, для чого Позивачеві направити свого повноважного представника до Відповідача. Акт звірки та підтвердження повноважень осіб, які його підписали надати до суду. В разі ухилення однієї з сторін від проведення звірки - іншій стороні надати суду свій варіант проекту акту звірки та докази його вручення.

- установчі документи;

- свідоцтва про державну реєстрацію

- оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов, надати в судове засідання для огляду.

6. ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов’язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності).

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

7. Усім учасникам судового процесу забезпечити явку своїх представників у судове засідання з належним чином оформленими повноваженнями.

Суддя Бринцев О.В.

справа №56/385-09

Дата ухвалення рішення16.03.2010
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46762106
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення18463,34 грн

Судовий реєстр по справі —56/385-09

Ухвала від 09.09.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Токар М.В.*

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 16.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Бринцев О.В.

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні