Ухвала
від 21.05.2012 по справі 5023/1931/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"21" травня 2012 р. Справа № 5023/1931/12

вх. № 1931/12

Суддя господарського суду Погорелова О.В.

при секретарі судового засідання Стешенко О.В.

за участю представників сторін:

прокурор - Кондратюк Н.А.

позивача - ОСОБА_1, за дорученням

відповідача - не з"явився

розглянувши справу за позовом Прокурора Красноградського району Харківської області, м. Красноград в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Харківській області, м. Харків

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Т-ПК Будресурси-2006", с. Петрівка

про стягнення 123454,76 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся до господарського суду з позовом, в якому просить суд стягнути з відповідача на користь державного бюджету 123454,76 грн. шкоди, яка завдана зняттям без спеціального дозволу ґрунтового покриву на земельній ділянці державної власності. Також просить суд накласти арешт на майно та грошові кошти, що належать відповідачу. Судові витрати просить суд покласти на відповідача.

До початку судового засідання прокурор та позивач звернулись до суду з заявою про фіксацію судового процесу за допомогою ведення протоколу судового засідання в паперовій формі. Вказана заява розглянута та задоволена судом як така, що відповідає нормам чинного законодавства.

Відповідач правом на участь представника у судовому засіданні не скористався, причину неявки не повідомив, витребуваних судом документів не надав. Про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить відмітка про направлення ухвали про призначення справи до розгляду за адресою, вказаною у позовній заяві.

Проте, ухвала господарського суду повернута до суду з довідкою поштового відділення, в якій вказано причину повернення - "за зазначеною адресою не проживає".

21.05.2012 року до господарського суду від позивача надійшли пояснення щодо суті спору, в яких він зокрема вказує на те, що згідно наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 30.09.2011 року № 35 спеціальні підрозділи Мінприроди - Державна екологічна інспекція в Харківській області - ліквідується 30.12.2011 року та з 01.01.2012 року створюється нова юридична особа, згідно наказу Державної екологічної інспекції України від 12.12.2011 року № 136 - Державна екологічна інспекція у Харківській області. На теперішній час Державна екологічна інспекція у Харківській області діє на підставі Положення про державну екологічну інспекцію в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, затверджену наказом Міністерства екології та природний ресурсів України від 04.11.2011 року № 429, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 листопада 2011 року за № 1347/20085. Згідно п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2011 року № 995 "Про утворення територіальних органів Державної екологічної інспекції", територіальні органи Державної екологічної інспекції, які утворюються згідно з пунктом 1 цієї постанови, є правонаступниками прав та обов'язків відповідних державних екологічних інспекцій як спеціальних підрозділів Міністерства охорони навколишнього природного середовища. На підставі викладеного, просить суд замінити позивача - Державну екологічну інспекцію в Харківській області на Державну екологічну інспекцію у Харківській області.

Суд, вислухавши представника позивача, враховуючи вимоги ст. 25 ГПК України, дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання позивача про заміну позивача - Державну екологічну інспекцію в Харківській області на Державну екологічну інспекцію у Харківській області.

Відповідно до статті 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів; 4) залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; 5) необхідність заміни відведеного судді, судового експерта. Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що спір не може бути вирішено в цьому судовому засіданні, в зв’язку з неявкою представника відповідача в судове засідання, вважає доцільним відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 25, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про заміну його правонаступником - задовольнити.

Замінити позивача - Державну екологічну інспекцію у Харківській області, його правонаступником - державною екологічною інспекцією в Харківській області.

Розгляд справи відкласти на "05" червня 2012 р. о 10:30

Зобов'язати прокурора та позивача надати до господарського суду належним чином засвідчену копію довідки про включення відповідача до ЄДРПОУ, станом на день слухання справи в суді.

Зобов'язати прокурора надати до господарського суду докази того, що відповідач дійсно має наміри і має можливість вчинити дії, та/або передбачені чинним законодавством правочини, які можуть утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Зобов'язати прокурора надати до господарського суду уточнення до позовної заяви щодо зазначення повної назви та банківських реквізитів бюджету, до якого стягується шкода.

Зобов'язати відповідача надати до господарського суду довідку про банківські реквізити та юридичну адресу відповідача; належним чином засвідчену копію довідки про включення відповідача до ЄДРПОУ, станом на день слухання справи в суді; відзив на позовну заяву; нормативно-правове обґрунтування заперечень проти позову, якщо такі є.

Клопотання прокурора про забезпечення позову вирішити в наступному судовому засіданні.

Попередити учасників судового процесу про те, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Погорелова О.В.

Дата ухвалення рішення21.05.2012
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46762967
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/1931/12

Ухвала від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Рішення від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 28.04.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні