Ухвала
від 01.11.2011 по справі 2/1713/420/11
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/1713/420/11

УХВАЛА

01 листопада 2011 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Василевич О.В.

секретар - Івчук Є.О.

з участю позивачки ОСОБА_1

представника позивачки ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Острог клопотання про призначення експертизи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про поділ спільного майна подружжя, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4 про поділ спільного майна подружжя, вказуючи на те, що перебуваючи з відповідачем у зареєстрованому шлюбі, ними за спільні кошти було набуто у спільну сумісну власність наступне майно : 1) житловий будинок з надвірними будівлями, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки,2/1; 2) адміністративну будівлю, що знаходиться за адресою м.Острог, вул. Лесі Українки, 2; 3) аптечний кіоск, що знаходиться за адресою м.Острог, вул. Яворницького, 11а; 4) об’єкт незавершенного будівництва, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Татарська, 179а; 5) приміщення котельні, площею 372,4 кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 1а; 6) земельну ділянку, загальною площею 15 кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Яворницького, 11а; 7) земельну ділянку, загальною площею 164 кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Татарська, 179а; 8) земельну ділянку, загальною площею 0,0033 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки , 2; 9) земельну ділянку, загальною площею 0,05523 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки , 2; 10) земельну ділянку, загальною площею 0,0126 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки , 2-д; 11) легковий автомобіль, марки Шевролет модель SF69Y, реєстраційний номер НОМЕР_1; 12) мале приватне підприємство «Медсервіс», код ЄДРПОУ 22569893, юридична адреса : вул.Лесі Українки, 2 м.Острог.

В ході судового розгляду позивачка зменшила позовні вимоги та з урахуванням заяви про зміну позовних вимог просила поділ майна, набутого за час спільного подружнього життя здійснити наступним чином, виділити їй житловий будинок з надвірними будівлями, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2/1; адміністративну будівлю, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельну ділянку, загальною площею 0,0033 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельну ділянку, загальною площею 0,05523 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельна ділянку, загальною площею 0,0126 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки , 2-д; легковий автомобіль, марки Шевролет модель SF69Y, реєстраційний номер НОМЕР_1, та відповідачу виділити приміщення котельні, площею 372,4 кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 1а.

Згідно ст.11 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних осіб в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін.

З матеріалів справи та пояснень позивачки судом встановлено, що вона з 08.06.1995р. по 09.08.2011р. перебувала у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_4, та за час спільного життя ними як подружжям було набуто у спільну сумісну власність майно, зокрема, житловий будинок з надвірними будівлями, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2/1; адміністративну будівлю, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; приміщення котельні, площею 325,7 кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 1а; земельну ділянку, загальною площею 0,0033 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельну ділянку, загальною площею 0,05523 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельна ділянку, загальною площею 0,0126 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки , 2-д; легковий автомобіль, марки Шевролет модель SF69Y, реєстраційний номер НОМЕР_1, що підтверджується відповідними договорами купівлі-продажу, свідоцтвами про право власності на нерухоме майно, державними актами на право приватної власності на землю та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу.

За клопотанням сторін та їх представників, суд неодноразово надавав ОСОБА_1 та ОСОБА_4 час для досягнення примирення, однак позивачці та відповідачу не вдалося домовитися про порядок поділу майна, а тому, з урахуванням клопотання позивачки, яке підтримав її представник, та проти якого не заперечував представник відповідача, про призначення по справі комплексної будівельно-технічної та автотоварознавчої експертизи, суд приходить до висновку про його обґрунтованість та необхідність призначити експертизу для визначення вартості майна, поділ якого в судовому порядку просить здійснити позивачка.

Відповідно до ч.1 ст.143 ЦПК України суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі, для з’ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань.

Зважаючи на те, що для вирішення питання про те, яка дійсна вартість майна, необхідні спеціальні знання, суд прийшов до переконання про необхідність призначити комплексну будівельно-технічну та автотоварознавчу експертизу. Водночас при вирішенні кількості та змісту питань, які мають бути поставлені на вирішення експертизи суд вважає за необхідне відхилити питання заявлене позивачкою про визначення можливих варіантів порядку користування земельними ділянками, оскільки воно знаходиться за межами заявлених позивачкою позовних вимог.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний проміжок часу, а тому на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 144, 149 ЦПК України, -

у х в а л и в :

1. Призначити по справі комплексну будівельно-технічну та автотоварознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам ПП «Експерт-Рівне-Консалт».

2. На вирішення експертів поставити наступні запитання :

2.1. Яка вартість на момент оцінки житлового будинку з надвірними будівлями, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2/1; адміністративної будівлі, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; приміщення котельні, площею 325,7 кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 1а; земельної ділянки, загальною площею 0,0033 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельної ділянки, загальною площею 0,05523 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; земельної ділянки, загальною площею 0,0126 га, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2-д; легкового автомобіля марки et»модель SF69Y, реєстраційний номер НОМЕР_1 ?

2.2. Встановити можливі варіанти поділу житлового будинку з надвірними будівлями, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2/1; адміністративної будівлі, що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 2; приміщення котельні, площею 372,4кв.м., що знаходиться за адресою м.Острог, вул.Лесі Українки, 1а, в натурі відповідно до ідеальних часток співвласників ? Якщо такий поділ неможливий, то які є варіанти поділу у частках, близьких до ідеальних, і який розмір компенсації співвласникові , частка якого після поділу буде меншою за його ідеальну частку?

3. Роз’яснити особам, які беруть участь у справі положення ст.146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

4. Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову від дачі висновку.

5. Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Рівненської області через Острозький районний суд Рівненської області протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, як її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Острозького районного судуОСОБА_5

СудОстрозький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення01.11.2011
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46780380
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2/1713/420/11

Ухвала від 17.01.2012

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 08.08.2011

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 28.07.2011

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 10.01.2012

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 01.11.2011

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 22.09.2011

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні