Постанова
від 29.03.2010 по справі 2а-739/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2010 року Справа № 2а-739/10/0870

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Нестеренко Л.О., при секретарі Щербині Л.М., за участю представника позивача - ОСОБА_1, розглянувши у місті Запоріжжі у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м.Запоріжжя

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агроплемтрейд»

про стягнення 12 210 грн. 50 коп. заборгованості зі сплати страхових внесків

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя звернулося із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агроплемтрейд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, в якому зазначив, що відповідач в порушення вимог Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» несвоєчасно та не у повному обсязі здійснює оплату нарахованих внесків, у зв'язку з чим, за відповідачем утворилася заборгованість у розмірі 12 210 грн. 50 коп. Оскільки відповідачем добровільно сума заборгованості не сплачена, позивач просить стягнути її у судовому порядку.

Представник позивача у судовому засіданні на позові наполягає, просить суд стягнути з відповідача заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 12 210 грн. 50 коп.

Відповідач у судове засідання повторно не з'явився, на адресу суду повернувся конверт з поштовою відміткою про повернення у зв'язку з закінченням терміну зберігання.

Розглянувши та дослідивши матеріали справи, вислухавши думку представника позивача, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, з наступних підстав.

Згідно п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати у встановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за звітний базовий період не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Товариством з обмеженою відповідальністю «Агроплемтрейд» до Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя були подані Розрахунки суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті. Відповідно до розрахунків сума страхових внесків за період з квітня 2009 по грудень 2009 р, що підлягає сплаті складає - 11516 грн. 43 коп.

Відповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, у тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

23.03.2009 р. Управлінням Пенсійного фонду України в Комунарському районі м.Запоріжжя винесено Рішення № 186, згідно якого до відповідача застосовані фінансові санкції у розмірі 176,24 грн. та нараховано пеню у розмірі 9,72 грн.

Вищевказане Рішення було отримане директором ТОВ «Агроплемтрейд» ОСОБА_2 12.08.2009р., про що свідчить підпис.

22.09.2009 р. Управлінням Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Запоріжжя винесено Рішення № 517, згідно якого до відповідача застосовані фінансові санкції у розмірі 479,52 грн. та нараховано пеню у розмірі 28,59 грн.

Вищевказане Рішення було отримане ТОВ «Агроплемтрейд» ОСОБА_2 12.08.2009р., про що свідчить підпис.

Згідно п. 8.1. Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне страхування до Пенсійного фонду України» № 21-1 від 19.12.2003 р., якщо страхувальник має на кінець звітного базового періоду недоїмку зі сплати страхових внесків або якщо дані документальних перевірок результатів діяльності страхувальника свідчать про донарахування сум страхових внесків, органи Пенсійного фонду України надсилають страхувальникам вимогу про сплату недоїмки.

Відповідно до п. 8.3 вищевказаної Інструкції, вимога вважається надісланої (врученою) юридичній особі, якщо її передано посадовій особі такої юридичної особи під підпис або надіслано листом з повідомленням про вручення.

Управлінням Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя на адресу відповідача була направлена вимога про сплату боргу № Ю-1748 від 04.01.2010 р. на суму 11807,46 грн., яка була отримана уповноваженою особою відповідача 13.01.2010 р., про що свідчить підпис на поштовому повідомленні.

Згідно розрахунку заборгованості станом на 01.02.2010 р. заборгованість ТОВ «Агроплемтрейд» зі сплати страхових внесків складає 12210 грн. 50 коп., яка на час розгляду справи відповідачем не погашена.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» у разі якщо страхувальник…не сплатив узгоджену суму недоїмки… орган Пенсійного фонду … має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

За таких обставин, враховуючи положення ч. 1 ст. 11 КАС України (розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості) та ч. 1 ст. 71 КАС України (кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення) суд дійшов висновку, що заявлені Управлінням Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агроплемтрейд» вимоги про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158-163 КАС України; п. 6 ч. 2 ст. 17 ; ч. 6 ст. 20; ч.3, п. 2 ч. 9 ст.106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Агроплемтрейд» (69083, м.Запоріжжя, вул.. Східна, 8В, код ЄДРПОУ 35888990) на користь Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 12 210 грн. 50 коп.

Постанова суду першої інстанції, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Суддя Л.О.Нестеренко

Постанову виготовлено у повному обсязі 06.04.2010 р.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.03.2010
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46867854
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-739/10/0870

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 09.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 09.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні