Ухвала
від 09.02.2010 по справі 2а-739/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

6.13

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі т а призначення справи до розг ляду

09 лютого 2010 року спра ва №2а-739/10/0870

Суддя Запорізького окруж ного адміністративного суду Нестеренко Л.О., розгля нувши матеріали адміністрат ивного позову

за позовом Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Комунарському районі м.З апоріжжя

до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Агроплемтрейд»

про стягнення 12 210 г рн. 50 коп. заборгованості зі сп лати страхових внесків

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійног о фонду України в Комунарськ ому районі м.Запоріжжя зверн улося із адміністративним по зовом до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Агроп лемтрейд» з вимогами щ одо стягнення заборгованост і зі сплати страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування , в якому вказав, що відповідач в порушення вимог Закону Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання» несвоєчасно та не у по вному обсязі здійснює оплату нарахованих внесків, у зв' я зку з чим, за відповідачем утв орилася заборгованість у роз мірі 12 210 грн. 50 коп. Оскільки від повідачем добровільно сума з аборгованості не сплачена, п озивач просить стягнути її у судовому порядку.

Спір виник із публічно-пр авових відносин, у яких Позив ач є суб' єктом владних повн оважень. Зазначений спір згі дно із статтею 17 КАС України н алежить до компетенції адмін істративних судів та має бут и вирішений за правилами адм іністративного судочинства .

Адміністративний позов по дано з додержанням вимог ста тей 104-106 КАС України, справа під судна Запорізькому окру жному адміністративному суд у, підстав для повернення чи в ідмови у відкритті проваджен ня по справі не встановлено, у зв' язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Проведення попереднього с удового засідання не вважаю необхідним.

Керуючись ст. ст. 104, 107, 160, 165 КАС У країни, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити пр овадження у Запорізькому окружному адміністративном у суді за адміністративним п озовом Управління Пенсійног о фонду України в Комунарськ ому районі м.Запоріжжя до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Агроплемтрейд» про стягнення 12 210 грн. 50 коп . заборгованості зі сплати ст рахових внесків.

2. Призначити судове засідання на 09.03.2010 року о/об 11 год . 00 хв., яке буде проводитися суд дею Нестеренко Л.О. одноособо во в приміщенні Запорізько го окружного адміністрати вного суду за адресою: м. Запор іжжя, вул. Кремлівська, 65в, каб.1 44

1. Зобов' язати:

позивача - надати положення про УПФ, відомості щодо повної /часткової/ сплат и боргу на момент розгляду сп рави; доручення на представн ика, оригінали витребуваних та доданих до позову докумен тів надати суду для огляду, ко пію у справу;

відповідача - докум енти, що посвідчують правови й статус підприємства (полож ення, статут, свідоцтво про ре єстрацію), надати письм ові пояснення /заперечення н а позов/ з приводу обставин, ви кладених у позові; докази пов ної /часткової/ сплати заборг ованості; належним чином зас відчені копії витребуваних д окументів надати у справу, ор игінали - суду для огляду.

2. Запропонувати відпові дачу у разі невизнання адмін істративного позову подати с уду письмові заперечення про ти позову та докази на обґрун тування цих заперечень до 05.03.20 10 р.

3. Копію даної ухвали направ ити сторонам по справі, копію позовної заяви і доданих до н еї документів направити відп овідачу.

4. На судове засідання викли кати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підл ягає та набирає законної сил и з моменту прийняття.

Суддя Л.О.Нестеренко

Пам' ятка про права т а обов' язки осіб, які беруть участь у справі

Права та обов' язки осі б, які беруть участь у справі ( ст.49 КАС України).

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні проце суальні права і обов'язки.

2. Особи, які бе руть участь у справі, зобов'яз ані добросовісно користуват ися належними їм процесуаль ними правами і неухильно вик онувати процесуальні обов'яз ки.

3. Особи, які бер уть участь у справі, мають пра во:

1) знати про дату , час і місце судового розгляд у справи, про всі судові рішен ня, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересі в;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клоп отання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи т а заперечення;

5) подавати дока зи, брати участь у дослідженн і доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виник ають під час розгляду справ и, задавати питання іншим осо бам, які беруть участь у справ і, свідкам, експертам, спеціал істам, перекладачам;

7) подавати запе речення проти клопотань, дов одів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом та жур налом судового засідання і п одавати письмові зауваження до них;

9) робити із мат еріалів справи виписки, зні мати копії з матеріалів спр ави, одержувати копії судови х рішень;

10) оскаржувати с удові рішення у частині, що ст осується їхніх інтересів;

11) користуватис я іншими процесуальними прав ами, наданими їм цим Кодексом .

4. Особи, які бе руть участь у справі, можут ь за власний рахунок додатко во замовити та отримати в су ді засвідчені копії докумен тів і витяги з них.

Права та обов'язки ст орін (стаття 51 КАС України).

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право зм інити підставу або предмет а дміністративного позову, зб ільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовит ися від адміністративного по зову в будь-який час до закінч ення судового розгляду. Пози вач має право відмовитися ві д адміністративного позову й у суді апеляційної чи касац ійної інстанції до закінченн я відповідно апеляційного ч и касаційного розгляду.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього К одексу, відповідач має право визнати адміністративний п озов повністю або частково, п одати заперечення проти адмі ністративного позову.

3. Сторони можуть досягнут и примирення на будь-якій ста дії адміністративного проце су, що є підставою для закритт я провадження в адміністрати вній справі.

4. Суд не приймає відмови п озивача від адміністративно го позову, визнання адмініст ративного позову відповідач ем і не визнає умов примиренн я сторін, якщо ці дії супер ечать закону або порушують ч иї-небудь права, свободи чи ін тереси.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.02.2010
Оприлюднено26.06.2010
Номер документу7791705
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-739/10/0870

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 09.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 09.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні