Ухвала
від 19.01.2011 по справі 39/128-09 (н.р. 11/30-08)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"19" січня 2011 р. Справа № 39/128-09 (н.р. 11/30-08)

вх. № 4643/2-39 (н.р. 2206/4-11)

Колегія суддів господарського суду в складі:

Головуючий суддя Швидкін А.О.

суддя Добреля Н.С.

суддя Кононова О.В.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

за участю представників сторін:

представника ТОВ "УФК "Респект" - ОСОБА_1 дов.б/н від 20.07.09р.

представника КМУ - ОСОБА_2 дов.№4 від 11.01.11р.

розглянувши справу за позовом ДАК "Держмедпром", м. Київ 3-я особа Кабінет Міністрів України, м. Київ

до ТОВ "Бонанза", м. Харків 3-я особа ТОВ "Аквізіт-Інвест"

про визнання договорів недійсними

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 04.10.2010року розгляд справи був відкладений на 19.01.2011року.

В судове засідання прибули представники відповідача ТОВ «УФ «Респект», третьої особи -КМУ.

Представники позивача ДАК «Держмедпром», відповідачів ОСОБА_3 Геріст Інвест Лімітед та ТОВ «Бонанза», третьої особи ТОВ «Аквізит-інвест»в судове засідання знов не з'явилися, хоча ДАК «Держмедпром», ОСОБА_3 Геріст Інвест Лімітед, ТОВ «Бонанза»та ТОВ «Аквізит-інвест»повідомлені належним чином про час та місце розгляду справи.

Представник третьої особи ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед в судове засідання знов не з'явився. В матеріалах справи відсутні докази того, що ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед повідомлена належним чином про час та місце розгляду справи. До суду 19.01.2011року надійшло клопотання ДАК "Укрмедпром" про відкладання розгляду справи з метою повідомлення належним чином ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед.

У зв'язку з відсутністю доказів належного повідомлення ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед, представник ТОВ «УФК «Респект»заявив клопотання про відкладення розгляду справи для належного повідомлення нерезидентів.

Суд виніс на обговорення питання щодо відкладення розгляду справи.

Присутні учасники процесу проти відкладення справи не заперечували.

Учасниками справи є такі нерезиденти, як компанія Геріст Інвест Лімітед (адреса: Сьют 12, 456-458 Стренд, Лондон WC2R 0DZ, Сполучене королівство Великої Британії та Північної Ірландії) та компанія Сторк Холдінгс Лімітед (адреса: ОСОБА_4 Тауерс, оф. 303, Ньютаун, Берек, м. Беліз, ОСОБА_5).

ОСОБА_5 реєстрації ОСОБА_3 Геріст Інвест Лімітед є Об'єднане Королівство Великобританії та Північної Ірландії.

Об'єднане Королівство Великобританії та Північної Ірландії та Україна приєднались до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах.

Таким чином, повідомлення ОСОБА_3 Геріст Інвест Лімітед про дату, час та місце судового засідання повинно здійснюватись відповідно до вимог Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах.

Відповідно до вимог Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах: ця Конвенція застосовується у цивільних та комерційних справах щодо всіх випадків, коли існує потреба в передачі судових та позасудових документів для вручення за кордоном (ст. 1); Кожна Договірна Держава призначає Центральний Орган, обов'язком якого є отримання прохань про вручення документів, що виходять від інших Договірних Держав, і здійснення процесуальних дій відповідно до положень статей 3 - 6 (ст. 2); Орган влади чи судовий працівник, компетентний відповідно до права запитуючої Держави, направляють Центральному Органу запитуваної Держави прохання згідно з формуляром, що додається до цієї Конвенції, без потреби легалізації або виконання інших аналогічних формальностей. До прохання додається документ, що підлягає врученню, або його копія. Прохання і документ надаються в двох примірниках (ст. 3); Кожна Договірна Держава може заявити, що суддя незалежно від положень частини першої цієї статті може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови: a) документ було передано одним із способів, передбачених цією Конвенцією, b) з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців, c) не було отримано будь-якого підтвердження, незважаючи на всі розумні зусилля для отримання його через компетентні органи запитуваної Держави (ст.1 5).

Законом України «Про приєднання України до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах»№ 2052-III від 19.10.2000 визначено, що в розумінні даної Конвенції Центральним органом України є Міністерство юстиції України.

Повідомлення ОСОБА_3 Геріст Інвест Лімітед відповідно до вимог Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах здійснюється через Міністерство юстиції України.

ОСОБА_5 реєстрації ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед є ОСОБА_5.

ОСОБА_5 не приєдналась та не ратифікувала Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах.

Таким чином, повідомлення ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед про дату, час та місце судового засідання повинно здійснюватись відповідно до вимог Віденської конвенції про консульські зносини.

Відповідно до ст. 5 Віденської конвенції про консульські зносини консульськими функціями є: j) передача судових та позасудових документів або виконання судових доручень відносно зняття показань для судів представляємої держави згідно з діючими міжнародними угодами або, при відсутності таких угод в будь-якому іншому порядку, що не суперечить законам та правилам держави перебування.

ОСОБА_3 Сторк Холдінгс Лімітед підлягає повідомленню в порядку ст.ст. 125-126 ГПК України та відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини через Міністерство закордонних справ України.

Стаття 77 ГПК України встановлює, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених ст. 69 ГПК України, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема у випадку нез'явлення в засідання представників сторін.

У даному випадку не з'явлення в судове засідання представників позивача, відповідачів, третіх осіб, серед яких є нерезиденти, що належним чином не повідомленні про розгляд справи, перешкоджає повному та об'єктивному розгляду справи, а тому суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Враховуючи особливий порядок повідомлення нерезидентів про дату, час та місце судового засідання, встановлений Конвенцією про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах та Віденською конвенцією про консульські зносини консульськими функціями, та керуючись ст. ст. 69, 77, 86 ГПК України,

УХВАЛИЛА:

1. Розгляд справи відкласти на "23" березня 2011 р. о 10:40.

2.Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська фінансова компанія «Респект»до до 31.01.2011року надати до суду нотаріально засвідчений переклад даної ухвали на англійську мову в сімох примірниках для направлення ОСОБА_3 Геріст Інвест Лімітед та ОСОБА_3 Сторк Холдінг Лімітед.

Головуючий суддя Швидкін А.О.

суддя Добреля Н.С.

суддя Кононова О.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення19.01.2011
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46899115
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —39/128-09 (н.р. 11/30-08)

Ухвала від 23.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 19.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 01.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Рішення від 21.04.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні