Ухвала
від 14.07.2015 по справі 605/207/15-ц
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/207/15-ц

УХВАЛА

Іменем України

про закриття провадження

"14" липня 2015 р. Підгаєцький районний суд Тернопільської області в складі головуючої судді Ігнатової Г.В. при секретарі Чебан Т.В. за участю представника позивача ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Підгайці цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «КРЕДІ ОСОБА_2» до ОСОБА_3, ОСОБА_4 , Приватне підприємство «Райдуга ІС» про стягнення заборгованості за кредитним договором,-

ВСТАНОВИВ:

20 квітня 2015 року позивач звернувся в суду з позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_4 та Приватне підприємство «Райдуга ІС» про стягнення заборгованості за кредитним договором, в розмірі 668428,65 доларів США.

14.07.2015 р. до суду сторонами було подано мирову угоду, згідно з якою сторони домовились щодо розв"язання спору по суті. Сторони надали суду заяву про укладення мирової угоди, яку просили затвердити з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок та саму мирову угоду, якою за попередньою домовленістю, були вирішені спірні питання сторін у справі щодо розв"язання спору по суті. За домовленістю сторін відповідно до умов мирової угоди, дійшли згоди щодо відшкодування відповідачем на користь позивача заявленої суми позову . Враховуючи, що кредит було отримано в доларах США, розрахунок боргових зобов*язань здійснюється в доларах США та фіксується в графіку погашення

За умовами мирової угоди від 23.06.2015р., укладеної між публічним акціонерним товариством «КРЕДІ ОСОБА_2» в особі ОСОБА_5, який діє на підставі довіреності № 190 від 17. 03. 2014р та до ОСОБА_3, ОСОБА_4 , Приватне підприємство «Райдуга ІС»

Відповідачі визнають свої зобов'язання перед Позивачем на підставі кредитного договору №23/08-КІ від 07 травня 2008 року які є предметом розгляду цивільної справи № 605/207/15-ц в Підгаєцькому районному суді Тернонільської області в сумі 677156.65 доларів США (Шістсот сімдесят сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 65 центів) щомісячно.

Частина зобов'язань в сумі 70000,00 доларів США (сімдесят тисяч доларі» США 00 центів) Відповідачем 1 сплачена до моменту підписання даної угоди. Залишок стягуваної суми становить 607156.55 доларів США (Шістсот сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 55 центів).

2. Відповідачі зобов'язуються та гарантують сплатити частину залишку стягуваної заборгованості в сумі 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів) протягом 24 місяців рівними частинами в сумі не менше 12 840,00 дол. США ( Дванадцяті, тисяч вісімсот сорок доларів США 00 центів) щомісячно.

2.1. Відповідачі зобов'язуються та гарантують сплатити проценти за користування коштами в сумі 607156,55 доларів США (Шістсот сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 55 центів), за ставкою у розмірі 6,0% (шість процентів) річних (із розрахунку 360 (триста шістдесят) днів на рік).

2.2. Позивач за умови належного виконання умов цієї угоди Відповідачами та після погашення не менше 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів) на строки та у порядку встановленому цією Угодою пробачає Відповідачу І частину борту у сумі залишку, але не більше 298 996,55 дол. США (двісті дев'яносто вісім тисяч дев'ятсот дев'яносто шість доларів СШA 55 центів) та списує усі штрафи і пені.

3. Відповідачі за текстом даної угоди відповідають в солідарному порядку перед Позивачем і

беззаперечно та добровільно перераховують суму заборгованості в розмірі 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів), на рахунок вказаний Кредитором в строк до 21.06.2017р. згідно встановленого графіку.

4. Відповідачі мають право достроково погасити борг в повному обсязі або частково.

5. Позивач заявляє, що у випадку належного виконання мирової угоди не матиме жодних майнових претензій до Відповідачів з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї мирової угоди.

7. Сторони усвідомлюють що проводження у справі Na 605/207/15-ц в Підгаєцькому районному суді Тернопільської області після затвердження судом даної мирової угоди підлягає до закриття із наслідками передбаченими ст. 206 ЦК України.

8.Дана мирова угода набирає чинності з моменту її визнання судом і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченої цією мировою угодою.

9. Ухвала про визнання даної мирової угоди є виконавчим документом згідно п. 2 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про виконавче провадження».

10. Виконання ухвали суду про затвердження мирової угоди здійснюються відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» .

11. У випадку порушення Відповідачами строків та порядку сплати частини заборгованості в сумі

308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів), якими зокрема є:

- несплата чергових платежів в строк понад 25 календарних днів від дати платежу.

- несплата нарахованих процентів в строк понад 25 календарних днів від дати платежу.

- несплати частини заборгованості в сумі 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів) в строк до 21.06.2017р.

Домовленості між сторонами стосовно розстрочки та часткового прощення боргу у сумі залишку, але не більше 298 996,55 дол. США (двісті дев'яносто вісім тисяч дев'ятсот дев'яносто шість доларів США 55 центів) та списання штрафів і пені втрачають чинність.

12. У разі припинення дії цієї угоди в частині надання Відповідачу І розстрочки та часткового

прощення Відповідачі , а саме ОСОБА_3, (реєстраційний номер облікової картки

платника податків за даними Державного реєстру фізичних осіб - платників податків НОМЕР_1.

Тернонільська область, Підгаєцький район, м. Підгайці. вул. М. Мізерного Рена. 2) ОСОБА_4

Зіновіївна (Реєстраційний номер облікової картки платника податків за даними Державного реєстру

фізичних осіб - платників податків НОМЕР_2, Тернопільська область, Підгаєцький район, м. Підпайці,вул, ОСОБА_6 Рена, 2) та : Приватне підприємство «Райдуга ІС» (ЄДРПОУ 21151938

Тернонільська область, Підгаєцький район, м. Підгайці, вул. М. Мізерного Рена, 2) зобов'язані в

солідарному порядку сплатити несплачену суму боргу в розмірі 607156,55 доларів США

(Шістсот сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 55 центів) протягом 15 днів з дня порушення

строків погашення боргу.

13. У разі несплати Відповідачами сум боргу у порядку п.12 цієї мирової угоди Позивач має право направити ухвалу про визнання цієї мирової угоди до органів державної виконавчої служби для виконання шляхом стягнення з боржників суми боргу в сумі 607156,55 доларів США ( Шістсот сім тисяч сто п’ятдесят шість доларів США 55 центів) за вирахуванням здійснених Відповідачами платежів за цією мировою угодою, про яку Позивач вказує у заяві про відкриття виконавчого провадження.

Сторони просять у такому вигляді затвердити мирову угоду і провадження у справі закрити.

Зазначена мирова угода приєднана до матеріалів справи. Сторонам розяснені наслідки такого рішення та закриття провадження у справі, що передбачені ст. 206 ЦПК України .

Представник позивача вимоги щодо затвердження мирової угоди підтримав та просив їх задоволити.

Відповідачі у судове засідання не з*явились, але надали заяви про затвердження мирової угоди та просять слухати справу без їх участі.

Судом ухвалено про розгляд справи у відсутності відповідачів.

Вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає, що клопотання про визнання умов мирової угоди та закриття провадження у справі підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини третьої статті 31 ЦПК України , сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ч.1 ст.175 ЦПК України , мирова угода укладається сторонами з метою

врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов»язків сторін та предмета позову.

Судом встановлено, що предметом даного спору є стягнення заборгованості за Кредитними договорами, що були укладені між сторонами.

Як вбачається з тексту укладеної сторонами мирової угоди її умови стосуються предмету позову, в ній визначені права і обов»язки сторін як під час її укладення, так і після її підписання і закриття провадження у справі.

Умови мирової угоди не порушують права сторін, не стосуються прав та інтересів третіх осіб і не суперечать закону, який регулює даний вид правовідносин.

Умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони представником ПАТ «КРЕДІ ОСОБА_2» в особі ОСОБА_5 ., з другої сторони ОСОБА_7,ОСОБА_4 та Приватним підприємством «Райдуга « в особі ОСОБА_8, в зв'язку з укладенням мирової угоди, повноваження на вчинення таких дій представниками сторін перевірені.

Сторонам були роз»яснені наслідки укладення мирової угоди і закриття провадження у справі, передбачені ст.206 ЦПК України .

Частиною 5 ст. 175 ЦПК України встановлено, що закриваючи провадження у справі, суд за клопотанням сторін може постановити ухвалу про визнання мирової угоди.

Суд вважає, що при визнанні та затвердженні даної мирової угоди не порушуються права, що охороняються законом і інтереси сторін, умови мирової угоди відповідають вимогам закону, вчинена в інтересах обох сторін, є вирішенням спору, що виник між сторонами, а тому є всі підстави для визнання та затвердження укладеної мирової угоди і припинення провадження по справі, отже суд у відповідності до ст. 175 , п. 4 ч. 1 ст. 205 ЦПК України ухвалою закриває провадження у справі.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 175 , 205 , 208-210 ЦПК України , суд,-

у х в а л и в:

Визнати мирову угоду, укладену між Публічним акціонерним товариством «КРЕДІ ОСОБА_2» та ОСОБА_3, ОСОБА_4 , Приватним підприємство «Райдуга ІС» .

Затвердити мирову угоду між Публічним акціонерним товариством Публічного акціонерного товариства «КРЕДІ ОСОБА_2» та ОСОБА_3, ОСОБА_4 , Приватним підприємство «Райдуга ІС» , відповідно якої

Відповідачі визнають свої зобов'язання перед Позивачем на підставі кредитного договору №23/08-КІ від 07 травня 2008 року які є предметом розгляду цивільної справи № 605/207/15-ц в Підгаєцькому районному суді Тернонільської області в сумі 677156.65 доларів США (Шістсот сімдесят сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 65 центів) щомісячно.

Частина зобов'язань в сумі 70000,00 доларів США (сімдесят тисяч доларі» США 00 центів) Відповідачем 1 сплачена до моменту підписання даної угоди. Залишок стягуваної суми становить 607156.55 доларів США (Шістсот сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 55 центів).

. Відповідачі зобов'язуються та гарантують сплатити частину залишку стягуваної заборгованості в сумі 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів) протягом 24 місяців рівними частинами в сумі не менше 12 840,00 дол. США ( Дванадцяті, тисяч вісімсот сорок доларів США 00 центів) щомісячно.

Відповідачі зобов'язуються та гарантують сплатити проценти за користування коштами в сумі 607156,55 доларів США (Шістсот сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 55 центів), за ставкою у розмірі 6,0% (шість процентів) річних (із розрахунку 360 (триста шістдесят) днів на рік).

Позивач за умови належного виконання умов цієї угоди Відповідачами та після погашення не менше 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів) на строки та у порядку встановленому цією Угодою пробачає Відповідачу І частину боргу у сумі залишку, але не більше 298 996,55 дол. США (двісті дев'яносто вісім тисяч дев'ятсот дев'яносто шість доларів СШA 55 центів) та списує усі штрафи і пені.

Відповідачі даної угоди відповідають в солідарному порядку перед Позивачем і

беззаперечно та добровільно перераховують суму заборгованості в розмірі 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів), на рахунок вказаний Кредитором в строк до 21.06.2017р. згідно встановленого графіку.

Відповідачі мають право достроково погасити борг в повному обсязі або частково.

Позивач заявляє, що у випадку належного виконання мирової угоди не матиме жодних майнових претензій до Відповідачів з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї мирової угоди.

Ухвала про визнання даної мирової угоди є виконавчим документом зі згідно н. 2 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про виконавче провадження».

Виконання ухвали суду про затвердження мирової угоди здійснюються відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» .

У випадку порушення Відповідачами строків та порядку сплати частини заборгованості в сумі

308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів), якими зокрема є:

- несплата чергових платежів в строк понад 25 календарних днів від дати платежу.

- несплата нарахованих процентів в строк понад 25 календарних днів від дати платежу.

- несплати частини заборгованості в сумі 308 160,00 дол. США (триста вісім тисяч сто шістдесят доларів США 00 центів) в строк до 21.06.2017р.

Домовленості між сторонами стосовно розстрочки та часткового прощення боргу у сумі залишку, але не більше 298 996,55 дол. США (двісті дев'яносто вісім тисяч дев'ятсот дев'яносто шість доларів США 55 центів) та списання штрафів і пені втрачають чинність.

У разі припинення дії цієї угоди в частині надання Відповідачу І розстрочки та часткового прощення Відповідачі , а саме ОСОБА_3, (реєстраційний номер облікової карткиплатника податків за даними Державного реєстру фізичних осіб - платників податків 2444212994.Тернонільська область, Підгаєцький район, м. Підгайці. вул. М. Мізерного Рена. 2) ОСОБА_3 МаріяЗіновіївна (Реєстраційний номер облікової картки платника податків за даними Державного реєструфізичних осіб - платників податків НОМЕР_2, Тернопільська область, Підгаєцький район, м. Підпайці,вул, ОСОБА_6 Рена, 2) та : Приватне підприємство «Райдуга ІС» (ЄДРПОУ 21151938Тернонільська область, Підгаєцький район, м. Підгайці, вул. М. Мізерного Рена, 2) зобов'язані в солідарному порядку сплатити несплачену суму боргу в розмірі 607156,55 доларів США

(Шістсот сім тисяч сто п'ятдесят шість доларів США 55 центів) протягом 15 днів з дня порушення

строків погашення боргу.

У разі несплати Відповідачами сум боргу у порядку п.12 цієї мирової угоди Позивач має право направити ухвалу про визнання цієї мирової угоди до органів державної виконавчої служби для виконання шляхом стягнення з боржників суми боргу в сумі 607156,55 доларів США ( Шістсот сім тисяч сто п’ятдесят шість доларів США 55 центів) за вирахуванням здійснених Відповідачами платежів за цією мировою угодою, про яку Позивач вказує у заяві про відкриття виконавчого провадження.

Мирова угода вступає у силу з дати її визнання ухвалою Підгаєцького районного суду Тернопільської області і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченої цією мировою угодою

Провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства «КРЕДІ ОСОБА_2» до ОСОБА_3, ОСОБА_4 , Приватне підприємство «Райдуга ІС» про стягнення заборгованості за кредитним договором - закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції Підгаєцький районний суд подається протягом пяти днів з дня проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом пяти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий: підпис ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення14.07.2015
Оприлюднено23.07.2015
Номер документу47065014
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —605/207/15-ц

Ухвала від 14.07.2015

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 19.06.2015

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 06.05.2015

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 20.04.2015

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 20.04.2015

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні