Ухвала
від 14.12.2010 по справі 1987/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Херсонський окружний адміністративний суд

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


УХВАЛА

14 грудня 2010 р.Справа № 2а- 1987/10/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Василяки Д.К., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Херсонського транспортного прокурора в інтересах держави Міністерства транспорту та зв'язку України в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та його структурного підрозділу Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Херсонській області до приватного підприємства "Союзавто" про стягнення фінансових санкцій,

встановив:

Херсонський транспортний прокурор в інтересах держави Міністерства транспорту та зв'язку України в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та його структурного підрозділу територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Херсонській області(позивач) звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, у якому просить стягнути з приватного підприємства "Союзавто" (відповідач) фінансові санкції в сумі 1700,00 грн.

Позивач просить суд поновити пропущений строк звернення до адміністративного суду, пояснивши, що несплата фінансових санкцій по постанові від 13.03.08 року № 023616 була виявлена Херсонською транспортною прокуротурою у 2010 році за результатами проведення перевірки територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Херсонській області щодо стану стягнення до бюджету накладених адміністративно господарських санкцій у вигляді штрафу за 2008-2009 роки, у зв'язку з чим позивач вважає поважною причиною пропуску строків звернення до адміністративного суду.

Прокурор та позивач просили суд розглянути справу в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає за можливе розглянути адміністративну справу в порядку письмового провадження.

Відповідно до ст. 100 КАС України, пропущення строку звернення до адміністративного суду є підставою для відмови у задоволенні адміністративного позову за умови, якщо на цьому наполягає одна із сторін.

Дослідивши матеріали справи та системно проаналізувавши норми процесуального законодавства, а також врахувавши те, що відповідач не наполягає на відмові у задоволенні позову, у зв'язку з пропущенням строку звернення до суду, суд поновляє позивачу пропущений строк звернення до суду.

Керуючись ст. 100 КАС України, -

ухвалив:

Поновити Херсонському транспортному прокурору в інтересах держави Міністерства транспорту та зв'язку України в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та його структурного підрозділу територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Херсонській області пропущений строк звернення до суду.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі протягом 5 днів з дня її проголошення апеляційної скарги через Херсонський окружний адміністративний суд з подачею копії апеляційної скарги.

Суддя Василяка Д.К.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47073217
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1987/10/2170

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 14.12.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 21.06.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 15.04.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні